Web Tasarımda Kullanıcı Etkileşimi

Mayıs 07, 2016 -

Herkese merhabalar, bu yazımıda sizlere web tasarımda kullanıcı etkileşimi kavramını açıklamaya çalışacağız.

Projeniz, kişisel bloğunuz veya kurumsal web siteniz aslında sizin değil hitap ettiğiniz kitlenin bir ürünüdür. Her ne kadar bu mülkler üzerinde söz sahibi olsanız da (gerek tasarımsal, gerek yazılımsal olarak) yapılan tüm çalışmanın vizyonu dışında kalırsınız.

Web Tasarımda Kullanıcı Deneyimi

Web Tasarım da hitap edilen kitlenin ihtiyaçlarına uygun hareket etmek gerekmektedir. Bu durumun aksi düşünüldüğünde web tasarımda sizi bekleyen ve hiç de aydınlık olarak gözükmeyen durumların yaşanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Kitlenin ihtiyaçlarına uygun hareket ettiğinizde ise sizi bekleyen güneşli ve ferah günler var :) Kitleniz ve sizin mükemmel bir uyum içerisinde günlük ritüellerinizi (yeni ürün tanıtımı, makale paylaşımı) yerine getirdiğinizi varsayarsak, buna ek olarak ilerde bu kitleyi yönlendirme ihtiyacınızın doğacağını hissedeceksiniz.

Kitleyi yönetme ve yönlendirmek için de kullanıcı etkileşimi veya etkileşimlerine ihtiyacınız vardır. Tabii öncesinde kullanıcı deneyimi prensiplerine göre hazırlanış bir web sitenizin olması gerekir. Web siteniz ne kadar popüler olursa olsun, bu popülerlik web sitenizde bulunan içeriklerin de aynı oranda popüler olacağının garantisini veremez.

Kullanici Deneyimi

Fakat bunu sağlamanın sizin elinizde olduğunu hatırlatmak isteriz. Yapılacak yönetme ve yönlendime işleminin web tasarımda kullanıcı etkileşimi çatısı altında ileri derecede yalın ve duru olması gerekir.

Aksi takdirde bu tasarım sorunları kullanıcıya rahatsızlık vererek, tıklatmak istediğiniz alan veya yönlendirme yapılacak yer ile ilgili kullanıcıda negatif etki bırakıp sarfetmiş olduğunuz tüm çabanızın hedefine ulaşamayarak boşa gitmesine sebep olacaktır.

Özellikle e-ticaret ve ardından kurumsal tarafta incelenmesi gereken bu konuyu çoğu işletme gözden kaçırmaktadır, dijital dünyanın etkileşimini ve ziyaretçilerin aslında potansiyel müşteri olduğunu unutmadan Web Tasarımda Kullanıcı Deneyimi makelemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Web tasarımda kullanıcı etkileşiminin önemi hakkında daha kapsamlı bir tanım için bu linki de ziyaret edebilirsiniz.

Biz bu duruma pozitif açıdan bakmanızı ve kullanıcı etkileşiminin size sağladığı pozitif olguların tadını çıkarmanız için, web tasarımda kullanıcı etkileşimi kavramını titizlik ile işlemenizi öneririz.

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.