Backlink Nedir?

Haziran 13, 2018 -

Backlinklerin işe yarar olabilmesi adına en önemli durum devamlı olması yani iki gün sonra kaldırılmaması buna ilave olarak linkin geldiği yerin kaliteli olmasıdır.

Backlink nedir ne değildir ?

Backlink, bir web sitesine gelen veya giden referans bağlantılara verilen addır.  

Bu konuya pek çok yerde başka başka anlatımlar yapılmaktadır, ancak şuanki bilgi ile birkaç yıl önceki durumlar aynı değildir, e tabi herşey değişiyor SEO  dediğimiz kavram ise hergün güncelleniyor, Google 'ı bir düşünün kendini geliştirmez ve güncellemez ise nasıl olur ?

Kendini sürekli yenileyen, geliştiren bir mimari mühendislik zeka yapısı bulunuyor. Bu sebepten yukarı sıralara çıkmak eskisi gibi çokta kolay değil maalesef.

Backlink Nedir ve Nasıl Yapılır.

Geriye baktığımızda 3-4 yıldır yapılan algoritmadaki yenilemeler kullanıcılarının yada SEO uzmanlarının önüne geliyor. Google gibi Arama motorlarını maddi kazanç için kullanan işletmeler ve bireyler bu tarz algoritmalar hakkında artık mecburen daha çok detaylara hakim olmak zorunda kaldı ve web sitelerini bu algoritma yenilemelerini göz önüne alarak kendilerini de geliştirmeleri gerekti.

Özellikle şu herkesin bahsettiği panda 4.0 Google algoritma güncellemesi ile birlikte içeriğin önemi kat kat arttı. Her zaman söylediğimiz konu :

içerik konusunda zayıf olan bir web sitesi sürekli backlink alımı yapıyorsa ne olur sorusunun cevabı;

en kısa sürede bu web sitesi Google tarafından cezalandırılır olacaktır.

Eski dönemlerde her yerden alınan backlinkler bir değer taşır diye düşünülürdü şuan bu şekilde düşünerek hareket edenlerden uzak durmanız gerekiyor, herşeyde olduğu gibi buradada kalite çok önemli.

Backlinkler hakkında birlikte bir değerlendirme yapalım;

Faydalı Backlinler Nelerdir ?

Backlinkleri olabildiğince kullanıcı odaklı almaya çalışın. Backlink alacağınız web sitesinde sizin kitlenizin bulunması gerekli. Siz bu kitleye hitap edeceksiniz ve kitleyi siteye çekmeye çalışacaksınız. Ne kadar çok kişi bu linke tıklar ve sitenize gelirse sizin için daha iyi sonuçlanır.

  1. Sosyal medyadan gelen linkler
  2. Rakiplerden gelen linkler
  3. Oteritesi yüksek sitelerden gelen linkler
  4. Dönüşüm,etkileşim yaratan linkler

Zararlı Backlinkler Nelerdir ?

  1. Haber sitelerinden gelen linkler
  2. Hacklinkler kesinlikle önerilmez
  3. Spam yorum backlinkler
  4. Oteritesi düşük sitelerden gelen linkler
  5. Sitenin sektörü ile alakasız linkler

Google'da üst sıralara çıkmanın önemi kuşkusuz. Sizde bizim altın değerindeki yönergelerimizi kontrol ederek zirveye çıkabilirsiniz.

Etiketler
  • SEO

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.