Flutter Nedir? Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?

Mayıs 27, 2020 -

Flutter, Google tarafından geliştirilmiş ve açık kaynak kodlu olan, topluluğun geliştirmesine sunulmuş bir mobil uygulama geliştirme SDK sı olmaktadır.

En önemli özelliği tek bir kod tabanı ile hem iOS, hem Android, web ve masaüstü için yüksek performanslı şekilde ve yüksek kaliteli uygulamalar oluşturmayı sağlayan - hedefleyen yazılımcılar için bir uygulama SDK sıdır.

Flutter Genel Bakış

Flutter geliştiricilerin farklı platformlarda doğal görünen ve yüksek performanslı çalışan mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlamak esastır.

Birçok özellik ile birlikte kolaylıklar da kaydırma davranışları, tipografi, simgeler, ikonlar ve dahası flutter da yer alıyor. Bu Google ‘ın platformun hızla gelişebilmesini sağlamak üzere yapmış olduğu bir girişim modelidir.

Flutter Genel Bakış

Flutter Galerisi'nden bir demo uygulaması ile ne olduğunu hızla keşfedebilirsiniz, Flutter'ı yükledikten ve ortamınızı kurduktan sonra çalıştırabileceğiniz örnekleri bir çok online kod depolama sistemlerinden alabilirsiniz.

Özellikle yüksek kaliteli akan görüntüler, etkileşimlerin dolu dolu olduğu, butonlar, listeleme modelleri ve bir alışveriş sepeti gibi detaylar ile birlikte gelmektedir.

Bu ve daha fazla Flutter örneği için tek kod tabanına bakmak üzere GitHub veri havuzuna göz atabilirsiniz.

Flutter a başlamak için bir deneyime yada farklı bir bilgiye ihtiyaç var mıdır?

Hiçbir mobil geliştirme deneyimi gerekmeksizin kullanılabilir. Daha evvel uygulamada, Java veya JavaScript gibi bir dil kullandıysanız size tanıdık gelecek Dart dilinde yazılmıştır.

Nesneye yönelik dillerle ilgili deneyim kesinlikle faydalıdır, ancak yazılımcı olmayanlar dahi Flutter uygulamaları yapabilmeleri için bu düşünce yola çıkmıştır.

Neden Flutter kullanmalıyım ?

Flutter'ın bazı avantajları nelerdir? burada bu konudan bahsedeceğiz:

  • Son derece üretkenlik sağlayabilir bir platform olma özelliği
  • Tek bir kod sistemi ile 2 platformda yayın yapabilirsiniz yani iOS ve Android için tek platformda geliştirme deneyimi
  • Tek bir işletim sisteminde daha az kod yazarak daha verimli şekilde uygulamalar yapabileceğinizi düşünün
  • Etkileyici bir dil ve bildirimsel metodoloji ile yenilikçi bir sistem
  • Kolaylıkla demo çalışmalar yapabilir ve bunları kolayca düzenleyebilirsiniz
  • Online olarak güncelleme yapabileceğinizi bir düşünün çok kolay değil mi ? Uygulamanız çalışırken kodunuzu güncelleyin ve yeniden yükleyin evet ne oldu bakın kontrol sizde
  • Bug denetimi harika! anlık sorunları düzeltin ve uygulamanın kaldığı yerden hata ayıklamaya servisi ile kolayca devam edin
  • Etkileyici ve özelleştirilmiş UX kullanıcı deneyimleri ile harikalar yaratın!
  • Flutter'ın kendi sistemini kullanılarak kullanışlı ve güzel görünen yapılar elde edebilirsiniz
  • OEM widget setlerinin sınırlamalarına takılmadan çok iyi, güzel, marka odaklı çalışmalar üretmeniz mümkün!

Flutter Çalışma Mantığı Ve Temel Prensipler

Flutter, modern bir react-style framework mantığında çalışır, 2B rendering engine, hazır widget'lar ve birçok geliştirme toolları içerir.

Bu bileşenlerle, kolayca ve hızlı şekilde uygulama tasarlamak mümkün (kolay dediğimiz yerler tabi konuya yakın kişiler için:) testler çok basit sistemdedir ve bug sistemi elinizi çok kolaylaştırır size yardımcı olmak için çalışırlar.

Tüm mantık birkaç temel yaklaşım etrafında hazırlanmıştır.

Tüm işler widget ile ve kolayca

Bu SDK ile Widget'lar bir Flutter uygulamasında geliştiricinin eli ayağı diyeceğimiz bir yerde bulunmaktadır. Kullanıcı arayüz biriminin ana dinamiklerini oluşturmaktadır. Her widget kullanıcı arayüzünün bir kısmının sabit alanıdır.

Tüm görünümleri, görünüm kontrol ve denetleyicilerini, düzenleri ve diğer tüm özellikleri farklı alanlarda tutan diğer framework lardan farklı kılan, Flutter ın, birleşik bir nesne modeli yapısına sahip ve tutarlı bir çalışma yapısına sahiptir.

Bir widget şunları yapabilir yada bu şekilde açıklanabilir:

  • Widget yapısal bir elemandır (buton yada menü sistemi gibi)
  • Havalı güzel görünen bir eleman (Font yazı tipi - renk alternatif şeması gibi)
  • İyi bir düzenin sistemi ve dahası.

Widget'lar bir kompozisyona dayalı bir hiyerarşi modeli oluştururlar. (Bu kısımlarda türkçe kelimeler tercih edildi) Her pencere öğesi iç içe konumlandırılır ve hiyerarşik olarak üst öğeden özellikleri kendisine alır. Ayrı bir “uygulama” nesnesi bulunmaz. Bunun yerine, kök widget bu rolü yerine kendisi üstlenir ve işi yürütür.

Framework hiyerarşideki bir widget'ı başka bir widget ile değiştirmesini söyleyerek kullanıcı etkileşimi gibi olaylara yanıt verebilirsiniz. Framework daha sonra yeni ve eski widget'ları karşılaştırır ve kullanıcı arayüzünü verimli bir şekilde günceller.

Widget'lar genellikle güçlü efektler üretmek için bir araya gelen birçok küçük, tek amaçlı widget lardan oluşur.

Örneğin, Container yaygın olarak kullanılan bir widget, düzen, boyama, konumlandırma ve boyutlandırmadan sorumlu birkaç widget'tan oluşur. Özellikle, Container oluşur LimitedBox, ConstrainedBox, Align, Padding, DecoratedBox, ve Transform widget. Container Özelleştirilmiş bir efekt üretmek için alt sınıflandırma yerine , bunları ve diğer basit widget'ları yeni yollarla oluşturabilirsiniz.

Sınıf hiyerarşisi sığdır ve olası kombinasyon sayısını en üst düzeye çıkarmak için geniştir.

Flutter Widget

Bir widget'ın düzenini diğer widget'larla oluşturarak da kontrol edebilirsiniz .

Örneğin, bir widget'ı ortalamak için bir Center widget kullanabilirsiniz. padding, alignment, row, columns, ve grids için widget'lar vardır.

Bu düzende widget'ların kendilerine ait görsel bir temsili yoktur. Bunun yerine, tek amaçları başka bir widget'ın düzeninin bazı yönlerini kontrol etmektir. Bir widget'ın neden belirli bir şekilde oluşturulduğunu anlamak için, komşu widget'ları incelemek genellikle yararlı olur.

Flutter Framework, her katman bir önceki katman üzerine inşa edilecek şekilde bir dizi katman halinde düzenlenir.

Flutter Önizleme

Çerçevenin üst katmanları alt katmanlardan daha sık kullanılır. Flutter'ın katmanlı Framework unu oluşturan kitaplıkların tamamı için API belgelerine bir bakın.

Bu tasarımın amacı, daha az kodla daha fazlasını yapmanıza yardımcı olmaktır. Örneğin, Malzeme katmanı, widget'lar katmanından temel widget'lar oluşturularak oluşturulur ve widget'lar katmanı, oluşturma katmanındaki alt düzey nesnelerin düzenlenmesi ile oluşturulur.

Katmanlar, uygulamalar oluşturmak için birçok seçenek sunar. Framework un tüm etkileyici gücünü açmak için özelleştirilmiş bir yaklaşım seçin veya widget katmanından yapı taşlarını kullanın veya karıştırın ve eşleştirin.

Flutter'ın sağladığı hazır widget'ları oluşturabilir veya Flutter ekibinin çerçeveyi oluşturmak için kullandığı araç ve teknikleri kullanarak kendi özel widget'larınızı oluşturabilirsiniz.

Senden hiçbir şey saklı değil. Alt katmanlara istediğiniz kadar derinlemesine dalma yeteneğinden ödün vermeden, üst düzey, birleşik bir widget kavramının üretkenlik avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Flutter da Widget nasıl oluşturulur?

build() Pencere öğesinin bir ağacını (veya hiyerarşisini) döndüren bir işlevi uygulayarak pencere öğesinin benzersiz özelliklerini tanımlarsınız . Bu ağaç, widget'ın kullanıcı arayüzünün daha somut ifadelerle bir kısmını temsil eder.

Örneğin, bir araç çubuğu widget'ında bazı metnin ve çeşitli düğmelerin yatay düzenini döndüren bir oluşturma işlevi olabilir.

Framework daha sonra, bu parçacıkların her birinden, işlem tamamen somut widget'larda dibe çökene kadar bu yapının oluşturulmasını ister; bu çerçeve daha sonra bir ağaca birleştirilir.

Bir widget'ın oluşturma işlevi yan etkilerden arındırılmış olmalıdır. Oluşturulmak istendiğinde, widget ın daha önce ne döndürdüğünden bağımsız olarak yeni bir widget ağacı döndürmesi gerekir.

Framework, önceki yapıyı mevcut yapıyla karşılaştırmanın ve kullanıcı arayüzünde hangi değişikliklerin yapılması gerektiğini belirlemenin güçlü şekilde kaldırılmasını sağlıyor.

Bu otomatik karşılaştırma oldukça etkilidir ve yüksek performanslı, etkileşimli uygulamalar gelişmesini sağlar.

Ve build işlevinin tasarımı, kullanıcı arabirimini bir durumdan diğerine güncellemenin karışıklıklarından ziyade, bir widget'ın ne yapıldığını bildirmeye odaklanarak kodunuzu basitleştirir.

Kullanıcı etkileşimini işleme

Bir widget'ın benzersiz özelliklerinin kullanıcı etkileşimi veya diğer faktörlere bağlı olarak değiştirilmesi gerekiyorsa, bu widget durumsaldır .

Örneğin, pencere öğesinde, kullanıcı bir düğmeye her dokunduğunda artan bir sayaç varsa, sayacın değeri o pencere öğesinin durumudur. Bu değer değiştiğinde, kullanıcı arayüzünü güncellemek için widget ın yeniden oluşturulması gerekir.

Bu widget'lar alt sınıftan StatefulWidget ziyade ( alt sınıf StatelessWidget) ve değişken durumlarını bir alt sınıfında saklar State.

Bir State nesneyi her değiştirdiğinizde (örneğin, sayacı arttırarak), inşa yöntemini tekrar setState() çağırarak kullanıcı arabirimini güncellemek için çerçeveyi işaret etmek üzere çağırmalısınız State. Durum yönetimi örneği için, her yeni Flutter projesiyle oluşturulan Uygulamam şablonuna bakın.

Ayrı durum ve widget nesnelerine sahip olmak, diğer widget'ların durum kaybetmekten endişe etmeden durumsuz ve durumlu widget'ları aynı şekilde işlemesine olanak tanır.

Ebeveyn, durumunu korumak için bir çocuğa tutunmak yerine, çocuğun kalıcı durumunu kaybetmeden çocuğun yeni bir örneğini oluşturmakta özgürdür. Çerçeve, uygun olduğunda mevcut durum nesnelerini bulma ve yeniden kullanma işini yapar.

Vakit Kaybetme Hemen Denemeye Başla!

Artık uygulamaların nasıl oluşturulacağı ve etkileşimli hale getirileceği ile birlikte Flutter Framework un temel yapısına ve ilkelerine aşina olduğunuza göre, geliştirmeye ve üretmeye hazırsınız.

Sonraki adımlar nelerdir:

  • Düzen kod etiketini deneyin . (Flutter veya Dart indirilmesini gerektirmez!)
  • Flutter'ı yükleyin .
  • Flutter cookbook kitabına göz atın .
  • Flutter örneklerine göz atın .
  • Flutter kod etiketlerinden birini deneyin .
  • Flutter öğreticilerine ulaşın.
  • Widget çerçevesi turunda ayrıntılı bir örnek izleyin .
  • Flutter'ın teknik videolarına göz atın .

Flutter Hakkında Geliştirici Desteği Alın

Bir mobil uygulama projeniz mi var, Vayes ile mobil uygulama geliştirmede işlerinizi kolaylaştırın.

Flutter SSS

Flutter nedir?

Flutter, Google'ın mobil, web ve masaüstü için güzel, yerel olarak derlenmiş uygulamaları tek bir kod tabanından hazırlamak için taşınabilir UI araç setidir. Flutter mevcut kodla çalışır, dünyadaki geliştiriciler ve kuruluşlar tarafından kullanılır ve ücretsiz ve açık kaynaklıdır.

Flutter ne yapıyor?

Kullanıcılar için Flutter güzel uygulama arayüzlerini hayata geçirir. Geliştiriciler için, Flutter uygulamaları oluşturmak için çıtayı aşağıya indirir. Uygulamaların geliştirilmesini hızlandırır ve platformlar arasında uygulama üretiminin maliyetini ve karmaşıklığını azaltır.

Tasarımcılar için Flutter, aslına uygunluk veya ödün vermeden orijinal tasarım vizyonunu sunmaya yardımcı olur. Aynı zamanda üretken bir prototipleme aracı görevi görür.

Flutter kimler içindir?

Flutter, güzel uygulamalar oluşturmanın daha hızlı bir yolunu veya tek bir yatırımla daha fazla kullanıcıya ulaşmanın bir yolunu isteyen geliştiriciler içindir .

Flutter ayrıca geliştirme ekiplerine liderlik eden mühendislik yöneticileri içindir . Flutter, eng yöneticilerinin tek bir mobil, web ve masaüstü uygulama geliştirici ekibi oluşturmasına olanak tanıyarak geliştirme yatırımlarını daha fazla özellik daha hızlı göndermek, aynı özellik setini aynı anda birden çok platforma göndermek ve daha düşük bakım maliyetleri sağlamak için bir araya getirir.

Flutter ayrıca orijinal tasarım vizyonlarının tüm kullanıcılara tutarlı ve yüksek bir şekilde sunulmasını isteyen tasarımcılar içindir . Aslında, CodePen şimdi Flutter'ı destekliyor. Temel olarak, Flutter, güzel hareketler ve animasyonlar ile güzel uygulamalar ve karakter ve kimliğe sahip kullanıcı arayüzlerine sahip olmak isteyen kullanıcılar içindir.

Flutter'ı kullanmak için bir programcı / geliştiriciden ne kadar deneyimli olmam gerekir?

Flutter, nesne yönelimli kavramlara (sınıflar, yöntemler, değişkenler, vb.) Ve zorunlu programlama kavramlarına (döngüler, koşullu, vb.) Aşina olan programcılara ulaşılabilir.

Flutter'ı öğrenmek ve kullanmak için önceden deneyim gerekmez. Çok az programlama tecrübesi olan kişilerin prototipleme ve uygulama geliştirme için Flutter'ı öğrendiklerini ve kullandıklarını gördük.

Flutter ile ne tür uygulamalar oluşturabilirim?

Flutter, hem Android hem de iOS'ta çalıştırmak isteyen 2D mobil uygulamalar için optimize edilmiştir. Flutter, web sayfalarınızda veya masaüstünüzde çalıştırmak istediğiniz etkileşimli uygulamalar için de mükemmeldir. (Web desteğinin beta ve masaüstü desteğinin alfa olduğunu unutmayın.)

İlk marka tasarımlar sunması gereken uygulamalar Flutter için özellikle uygundur. Ancak, hisse senedi platformu uygulamalarına benzemesi gereken uygulamalar Flutter ile de oluşturulabilir. Flutter ile kamera, coğrafi konum, ağ, depolama, 3. taraf SDK'ları ve daha fazlasını içeren tam özellikli uygulamalar oluşturabilirsiniz.

Flutter'ı kime ait ?

Flutter, Google ve topluluğun katkılarıyla açık kaynaklı bir projedir.

Flutter'ı kimler kullanır?

Google'ın içindeki ve dışındaki geliştiriciler, iOS ve Android için yerel olarak derlenmiş güzel uygulamalar oluşturmak için Flutter'ı kullanıyor. Bu uygulamalardan bazıları hakkında bilgi edinmek için vitrini ziyaret edin .

Flutter'ı benzersiz yapan nedir?

Flutter, mobil uygulamalar oluşturmak için diğer seçeneklerden farklıdır, çünkü Flutter ne WebView ne de cihazla birlikte gelen OEM widget'larını kullanmaz. Bunun yerine Flutter, widget çizmek için kendi yüksek performanslı oluşturma motorunu kullanır.

Ayrıca, Flutter farklıdır, çünkü sadece ince bir C / C ++ kodu katmanına sahiptir. Flutter , geliştiricilerin kolayca okuyabileceği, değiştirebileceği, değiştirebileceği veya kaldırabileceği Dart'da (modern, özlü, nesneye yönelik bir dil) sisteminin çoğunu (birleştirme, jestler, animasyon, çerçeve, widget'lar vb.) Uygular . Bu, geliştiricilere sistem üzerinde muazzam bir kontrol sağlar ve aynı zamanda sistemin çoğunluğu için ulaşılabilirliği önemli ölçüde azaltır.

Bir sonraki üretim uygulamamı Flutter ile oluşturmalı mıyım?

Flutter 1.0 4 Aralık 2018'de piyasaya sürüldü. Binlerce uygulama Flutter ile yüz milyonlarca cihaza gönderildi. Vitrinde bazı örnek uygulamalara bakın . Lansman ve sonraki sürümler hakkında daha fazla bilgi için Flutter 1.0: Google'ın Taşınabilir Kullanıcı Arabirimi Araç Seti konusuna bakın ..

Flutter SDK'nın içinde ne var?

  • Metin için mükemmel desteğe sahip, yoğun şekilde optimize edilmiş, mobil ilk 2D işleme motoru
  • Modern tepki tarzı çerçeve
  • Materyal Tasarımı ve iOS tarzı uygulayan zengin widget seti.
  • Birim ve entegrasyon testleri için API'lar
  • Sisteme ve üçüncü taraf SDK'larına bağlanmak için birlikte çalışma ve eklenti API'ları
  • Windows, Linux ve Mac'te testleri çalıştırmak için başsız test çalıştırıcısı
  • Uygulamanızı test etmek, hata ayıklamak ve profil oluşturmak için Dart DevTools
  • Uygulamalarınızı oluşturmak, oluşturmak, test etmek ve derlemek için komut satırı araçları

Flutter herhangi bir editör veya IDE ile çalışıyor mu?

Android Studio , IntelliJ IDEA ve VS Code eklentilerini destekliyoruz . Bkz editör yapılandırma kurulum detayları için ve Android Studio / IntelliJ ve VS Kod eklentileri nasıl kullanılacağına dair ipuçları için.

Alternatif olarak, flutterbir terminalde komutun bir kombinasyonunu ve Dart'ı düzenlemeyi destekleyen birçok editörden birini kullanabilirsiniz .

Flutter bir Framework ile geliyor mu?

Evet! Flutter, React'tan esinlenerek modern bir çerçeveyle gönderilir. Flutter'ın çerçevesi katmanlı ve özelleştirilebilir (ve isteğe bağlı) olacak şekilde tasarlanmıştır. Geliştiriciler yalnızca çerçevenin bazı bölümlerini veya farklı bir çerçeveyi kullanmayı seçebilir.

Flutter widget'larla geliyor mu?

Evet! Flutter, bir dizi yüksek kaliteli Malzeme Tasarımı ve Cupertino (iOS tarzı) widget'ları , düzenleri ve temalarıyla birlikte gelir. Tabii ki, bu widget'lar sadece bir başlangıç noktasıdır. Flutter, kendi widget'larınızı oluşturmayı veya mevcut widget'ları özelleştirmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Flutter Malzeme Temasını destekliyor mu?

Evet! Flutter ve Materyal ekipleri yakın işbirliği içindedir ve Materyal Teması tamamen desteklenmektedir. Bunun birkaç örneği MDC-103 Flutter: Material Theming kod etiketinde gösterilmektedir.

Flutter bir test çerçevesi ile geliyor mu?

Evet, Flutter, yazma birimi ve entegrasyon testleri için API'ler sağlar. Flutter ile test etme hakkında daha fazla bilgi edinin . SDK'mızı test etmek için kendi test yeteneklerimizi kullanıyoruz. Test kapsamımızı her taahhütte ölçüyoruz .

Flutter bir bağımlılık enjeksiyon çerçevesi veya çözümü ile geliyor mu?

Şimdi olmaz. Fikirlerinizi flutter-dev@googlegroups.com adresinde paylaşın.

Flutter hangi teknolojiyle üretilmiştir?

Flutter, C, C ++, Dart ve Skia (2B oluşturma motoru) ile oluşturulmuştur. Ana bileşenlerin daha iyi bir resmi için bu mimari diyagramına bakın .

Flutter kodumu Android'de nasıl çalıştırıyor?

Motorun C ve C ++ kodu Android NDK ile derlenmiştir. Dart kodu (hem SDK'lar hem de sizinki) yerel, ARM ve x86 kitaplıklarında derlenmiş vaktinden önce (AOT). Bu kütüphaneler bir “koşucu” Android projesine dahil edilmiştir ve her şey bir APK içine yerleştirilmiştir. Başlatıldığında, uygulama Flutter kütüphanesini yükler. Herhangi bir oluşturma, girdi veya olay işleme vb. Derlenen Flutter ve uygulama koduna devredilir. Bu, birçok oyun motorunun çalışma şekline benzer.

Hata ayıklama modu yapıları, Durumsal Hot Reload'u etkinleştirmek için Dart kodunu çalıştırmak için bir sanal makine (VM) kullanır (bu nedenle, insanlara biraz daha yavaş olduklarını hatırlatmak için gösterdikleri “hata ayıklama” banner'ı).

Flutter kodumu iOS'ta nasıl çalıştırıyor?

Motorun C ve C ++ kodu LLVM ile derlenmiştir. Dart kodu (hem SDK'lar hem de sizinki) yerel bir ARM kütüphanesinde derlenmiş vaktinden önce (AOT). Bu kütüphane bir “koşucu” iOS projesinde yer alıyor ve her şey bir .ipa. Başlatıldığında, uygulama Flutter kütüphanesini yükler. Herhangi bir oluşturma, girdi veya olay işleme vb. Derlenmiş Flutter ve uygulama koduna devredilir. Bu, birçok oyun motorunun çalışma şekline benzer.

Hata ayıklama modu yapıları, Durumsal Hot Reload'u etkinleştirmek için Dart kodunu çalıştırmak için bir sanal makine (VM) kullanır (bu nedenle, insanlara biraz daha yavaş olduklarını hatırlatmak için gösterdikleri “hata ayıklama” banner'ı).

Flutter sistemimin OEM widget'larını kullanıyor mu?

Hayır. Bunun yerine, Flutter, Flutter'ın çerçevesi ve motoru tarafından yönetilen ve oluşturulan bir dizi widget (Malzeme Tasarımı ve Cupertino (iOS tarzı) widget'lar dahil) sağlar. Flutter'ın widget'larının bir kataloğuna göz atabilirsiniz .

Son sonucun daha kaliteli uygulamalar olduğunu umuyoruz. OEM widget'larını tekrar kullanırsak, Flutter uygulamalarının kalitesi ve performansı bu widget'ların kalitesiyle sınırlı olur.

Örneğin, Android'de, bunları belirsizleştirmek için sabit kodlanmış bir dizi hareket ve sabit kurallar vardır. Flutter'da, hareket sisteminde birinci sınıf bir katılımcı olan kendi hareket tanıma aracınızı yazabilirsiniz . Dahası, farklı insanlar tarafından yazılan iki widget, hareketleri netleştirmek için koordine edebilir.

Modern uygulama tasarım trendleri, daha fazla hareket açısından zengin kullanıcı arabirimi ve ilk marka tasarımlar isteyen tasarımcılara ve kullanıcılara yöneliktir. Bu özelleştirilmiş, güzel tasarım seviyesine ulaşmak için Flutter, OEM widget'ları yerine pikselleri çalıştıracak şekilde yapılandırılmıştır.

Aynı oluşturucu, çerçeve ve widget setini kullanarak, iki ayrı kod tabanını ve özellik kümesini hizalamak için dikkatli ve maliyetli bir planlama yapmak zorunda kalmadan hem iOS hem de Android için aynı anda yayınlamak daha kolaydır.

Tüm kullanıcı arayüzünüz için tek bir dil, tek bir çerçeve ve tek bir kitaplık seti kullanarak (kullanıcı arayüzünüz her platform için farklı veya büyük oranda tutarlı olursa olsun), uygulama geliştirme ve bakım maliyetlerini düşürmeye de yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Mobil işletim sistemim güncellenir ve yeni platform özellikleri eklenirse ne olur?

Flutter'ın birlikte çalışma ve eklenti sistemi, geliştiricilerin yeni mobil işletim sistemi özelliklerine ve özelliklerine hemen erişmelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Geliştiricilerin Flutter ekibinin yeni mobil işletim sistemi yeteneğini göstermesini beklemesi gerekmiyor.

Bir Flutter uygulaması oluşturmak için hangi işletim sistemlerini kullanabilirim?

Flutter Linux, Mac ve Windows üzerinde geliştirmeyi destekler.

Flutter hangi dilde yazılıyor?

Birçok dile ve çalışma zamanına baktık ve nihayet Dart'ı çerçeve ve widget'lar için kabul ettik. Temel grafik çerçevesi ve Dart sanal makinesi C / C ++ ile uygulanır.

Flutter neden Dart kullanmayı seçti?

Flutter değerlendirme için dört ana boyut kullandı ve çerçeve yazarlarının, geliştiricilerinin ve son kullanıcıların ihtiyaçlarını dikkate aldı. Bazı dillerin bazı gereksinimleri karşıladığını gördük, ancak Dart tüm değerlendirme boyutlarımızda yüksek puan aldı ve tüm gereksinimlerimizi ve ölçütlerimizi karşıladı.

Dart çalışma zamanları ve derleyiciler, Flutter için iki kritik özelliğin birleşimini destekler: JIT tabanlı hızlı geliştirme döngüsü, türlerle bir dilde şekil değiştirmeye ve durum bilgisi olan sıcak yeniden yüklemelere ve ayrıca verimli ARM kodu yayan bir Zaman Önde Derleyici hızlı devreye alma ve üretim dağıtımlarının öngörülebilir performansı.

Buna ek olarak, Dart'ın Flutter'da kullanılmak üzere geliştirilmesine aktif olarak yatırım yapan Dart topluluğuyla yakın çalışma fırsatımız var. Örneğin, Dart'ı benimsediğimizde, dilin öngörülebilir, yüksek performans elde etmesinde etkili olan yerel ikili dosyalar üretmek için vaktinden önce bir araç zinciri yoktu, ancak şimdi dil, Dart ekibi Flutter için oluşturduğu için yapıyor. Benzer şekilde, Dart VM daha önce verim için optimize edilmiştir, ancak ekip şimdi VM'yi Flutter'ın iş yükü için daha önemli olan gecikme için optimize ediyor.

Etiketler
  • Mobil Uygulama
  • Web Yazılım
  • Dijital Pazarlama
  • Videolu Blog

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)