Instagram Hikayesi: Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Aralık 13, 2019 -

Instagram, günümüzün en büyük sosyal ağlarından biridir, ancak herkes bu platforma aşina olmayabilir. Sosyal medyayı etkin şekilde kullanmadığınız için veya başka bir sebeden dolayı Instagram'ın ne olduğunu ve nasıl çalıştığını merak ediyor olabilirsiniz.

Bu makale Instagram ile ilgili size genel bir bakış sunar. Instagramın ne olduğuna, insanların ne için kullandığına ve daha fazlasına bu makaleden ulaşabilirsiniz.

Instagram Nedir ?

Instagram Sosyal Medya Gücü

En temelde Instagram, kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan bir sosyal ağ uygulamasıdır. Uygulama, normal uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilir ve birçok insanın akıllı telefonundaki en önemli uygulama konumundadır.

Şirket, 2010’da Stanford Üniversitesi'nden mezun olan Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu ve şu anda yaklaşık platformun 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmakta. Şirketin kurulduğu zamandan 2 yıl sonra sosyal ağ devi Facebook şirketi 2012 yılında satın aldı. Instagramın temel önceliği fotoğrafların paylaşılması olsa da, sitenin popülerliği fotoğraf düzenleme işlevinden geliyor.

Bir kullanıcı resim çektikten sonra, Instagram filtreleri sayesinde fotoğraflarını eski moda polaroid baskıları hatırlatan görüntülerde dahil olmak üzere çok farklı şekillere dönüştürebilir. Bunun yanında platform, kişisel profillerin oluşturulmasına izin vermenin yanında Facebook ve Twitter gibi mevcut sosyal ağ profillerine de bağlanabilir; bu, kullanıcıların içeriklerini rahatlıkla diğer platformlarda paylaşabileceği anlamına gelir.

Instagram Nasıl Çalışır ?

instagram nasil calisir

Instagramı kullanmaya başlamak için öncelikle bir Instagram hesabı oluşturmanız gerekir. Facebook ile giriş yapabilir veya adınızı ile e-posta adresinizi girebilir ve bir kullanıcı adı ile şifre belirleyebilirsiniz. Ayrıca ihtiyacınız olursa, birden fazla Instagram hesabı oluşturabilirsiniz.

Bunu yapıldıktan sonra, Android için Instagram veya iOS için Instagram uygulamasını indirmelisiniz. Ayrıca, temelde mobil uygulamanın bağlantı noktası olan Windows 10 için Instagram uygulamasını da yükleyebilirsiniz.

Instagram bir masaüstü sitesine sahip olsa da, bu oldukça sınırlı özelliklere sahiptir. Feed'inize göz atmak için fena değildir ancak Instagram bir akıllı telefon üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Keşif ve Takip

Instagram Sarışın influencer

İnstagrama giriş yaptıktan sonra alt gezinme çubuğunda büyüteç simgesine dokunarak keşfet sayfasını açabilir. Burada, üstteki kategorilerle birlikte, beğeneceğinizi düşündüğünüz fotoğrafları/kullanıcıları görebilirsiniz. Takip etmek istediğiniz kişilere bakmak için üst kısımdaki Arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

Bir profilin, yayınlarına abone olmak için sadece Takip Et düğmesine basmanız yeterli. O andan itibaren, profilin içeriklerini giriş sekmesinde göreceksiniz. Aynı işlemi izleyerek istediğiniz zaman profili takipten çıkarabilirsiniz.

Bunun yanında özellikle, Instagram profilinizi özel olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, yalnızca onayladığınız kişilerin yayınlarınızı görebileceği anlamına gelir. Birisi sizi takip etmek istediğinde, onayladığınız bir istek göndermelidir, aksi halde sayfanızı daha fazla göremezler. Bu Instagram'ı daha özel hale getirmenin basit bir yolu.

Son olarak, profillerdeki mavi onay işaretine dikkat edin. Bu doğrulanmış bir profili ifade eder; bu, Instagram'ın sahte olduğunu değil aslında o kişi olduğunu doğruladığı anlamına gelir.

Home Feed (Ana Sayfa Bildirimleri)

Anasayfa bildirimleri

Bazı hesapları takip ettikten sonra Giriş sekmeniz çok daha canlı bir yer haline gelir. Üzerinde takip ettiğiniz kişilerin yayınlarını görebilirsiniz. En üstte Instagram, görüntülemeniz için yeni bir Hikayesi olan kişilerin profil resimlerini gösterir.

Sadece bir tanesine tıkladığınızda Hikayeleri izlemeye başlayabilirsiniz. Hikayesini görüntülediğiniz kullanıcının hikayesinin bir sonraki bölümüne atlamak için ekranın sağ tarafına dokunabilir veya tamamen atlamak için kaydırabilirsiniz.

Yine bu ekranın sağ üst kısmında Mesajlar simgesini göreceksiniz . Bir veya daha fazla hesapla yeni bir Doğrudan Mesaj başlatmak veya mevcut mesajlarınızı görüntülemek için buna dokunabilirsiniz.

Instagram'da içerik yayınlamak

Instagram Selfie

Yeni bir gönderi yüklemek için, alt araç çubuğunun ortasındaki Artı simgesine dokunmanız yeterlidir. Buradan yeni bir fotoğraf veya video çekmeyi seçebilir veya Galeriden mevcut bir resmi yükleyebilirsiniz. Ayrıca bir yayına birden fazla resim ekleyebilirsini

Fotoğrafınızı çektikten sonra, sadece bir dokunuşla Instagram'ın birçok filtresinden birini uygulayabilirsiniz. Ayrıca düzenle sekmesini kullanarak manuel olarak fotoğraflarınızda değişiklikler yapabilirsiniz.

Son olarak, resminize bir yorum ekleyebilir, kişileri etiketleyebilir ve isterseniz konum bilgisi paylaşabilir ve diğer sosyal ağlarla paylaşıp paylaşmayacağınızı seçebilirsiniz. Paylaş'a bastığınızda , resminiz profilinizde ve takipçilerinizin yayınlarında görünecektir.

Hikaye Eklemek

Hikayenize yeni içerik göndermek için ekranı sola kaydırın. Bu, çeşitli seçeneklerle yepyeni bir panel açacaktır. Bunlar arasında Boomerang, Müzik Story vb. efektleri seçebilirsiniz. Telefonunuzdan gerçek zamanlı olarak takipçilerinize yayın yapmanıza izin veren Canlı yayın seçeneğini de burda bulabilirsiniz.

Instagram: Riskler nelerdir?

Jenga Risk

Başlangıçta, uygulamaya bir kullanıcı kayıt olduğunda, profili otomatik olarak yayınlanır bu, uygulamayı kullanarak oluşturulan ve paylaşılan resimlerin veya videoların herkes tarafından görülebileceği anlamına gelir. Bu durumun ortaya çıkardığı bariz gizlilik konularını size açıklamamız gerekmez.

Instagramın her geçen gün yeni özelliklerin artmasıyla birlikte, platformdaki en bariz risk bu özelliklerin diğer kullanıcılara karşı siber zorbalık olarak kullanılacağıdır. Eğer bu tür bir durum yaşarsanız kişiyi engelleyerek İnstagrama bu profilleri raporlayabilirsiniz.

Bunun yanında 2013 yılında BBC, Instagram'ı uyuşturucu satmak için kullanan uyuşturucu satıcıları tarafından kullanımını araştırdı. Alınan ilk sonuçlar oldukça endişe verici düzeyde olmasına karşı Instagram günümüzde bu konularda daha sert politika izlemekte.

Son olarak diğer pek çok sosyal paylaşım sitesi gibi Instagram'da da uygulanması zor olmasına rağmen yaş sınırlamaları vardır.

Hizmet şartlarına göre :

“Instagram, herkesin bir hesap açmadan önce en az 13 yaşında olmasını gerektirir (bazı ülkelerde bu yaş sınırı daha yüksek olabilir). Çocuğunuz 13 yaşından küçükse ve Instagram'da bir hesap oluştur duysa, onlara hesaplarını nasıl sileceklerini gösterebilirsiniz. ”

Instagram: Faydaları Neler?

En popüler sosyal ağ sitelerinin çoğunda olduğu gibi risk varken aynı zamanda faydalar da vardır. Instagram, yaratıcı özgünlüğü teşvik etmekten ibarettir.

Gerçekten, Instagram muhtemelen fotoğrafçılığın popülaritesindeki yeniden dirilişin arkasındaki nedenlerden biri. Instagram, genç kullanıcılarının ilginç, filtrelenmiş fotoğraflarda, hashtaglerde veya kısa video kliplerde yaşamlarını paylaşmalarına izin veriyor ve kullanıcılarının çoğunluğu tarafından kesinlikle iyi kullanılıyor.

Gençler ayrıca, ünlü insanları ya da kendi sektöründe önde gelen firmaları uygulamada takip edebilmelerini, yeni işlerle, haberlerle ve arkadaşlarıyla haberdar olmalarını oldukça beğeniyorlar.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.