Instagram Onaylı Hesap Başvuru Koşulları

Eylül 05, 2018 -

Instagram’da artık herkes onaylı hesap için başvuru yapabilecek

Instagram birkaç özelliği içeren yeni güncellemesi ile tanınmış kişi ve markaların sahip olabildiği “mavi tik” diye bilinen onaylı hesap başvurularının yolunu açtı. Artık herkes uygulama üzerinden kısa bir form doldurup gereken bilgileri Instagram’a ilettikten sonra onaylı hesap için başvuru yapabilecek. Ancak bu her başvurunun onaylanacağı anlamına gelmiyor. Tüm başvurular değerlendiriliyor ve uygun görülürse onaylı hesaba geçiliyor.

Geçtiğimiz aylarda birkaç ülkede denenen bu özellik ülkemizde de kullanıma açıldıktan sonra bu konuda oluşan belirsizlik ve karaborsa piyasanın son bulması bekleniyor. Hesaplar için “mavi tik” hizmeti verdiğini öne süren birçok dolandırıcılık girişiminin de böylece önüne geçilmiş olacak. 

Doğrulanmış hesap sahibi olabilmek için ise öncelikle taklit edilen veya taklit edilme ihtimali olan tanınmış kişi, eser sahibi veya tescilli marka olmak gerekiyor. Ancak unutulmamalı ki hesabınız bunlardan birine ait olsa da son karar yine de Instagram’da.

Henüz ne kadar sürede yanıt verileceği belli olmasa da, ayarlar, hesap doğrulama adımlarını izleyerek siz de başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru esnasında hesap adı, isim, soyisim ve yasal kimliğinizi, gerekli durumlarda markanız ile ilgili gerekli belgeler istenebilir. Sonuç ise olumlu veya olumsuz bir bildirim ile tarafınıza iletilecek.

Bu yenilik ile birlikte aynı zamanda bir de önemli güvenlik güncelleştirmesi yayınlandı. Kullanıcı güvenliğine yönelik olan bu yenilik sayesinde artık Google Authenticator ve DUO Mobile gibi üçüncü parti kimlik doğrulama araçları Instagram ile birlikte çalışmaya başladı. Böylece daha öne izin verilmeyen 3. Parti uygulamalar üzerinden erişim kodları kullanılabilecek. Bu birçok kişi için kısa mesajdan daha güvenli görüldüğü için birçok platformda kullanılıyordu. Instagram kullanıcılarının güvenlik ile ilgili taleplerini karşılamaya çalıştığını ortaya koymuş oldu.

Eylül ayından itibaren yüksek takipçili hesapların görebileceği, ardından ise kademeli olarak herkese açılacak bir başka yenilikte “Bu Hesap Hakkında” özelliği. Bu özellik sayesinde “Bu Hesap Hakkında” butonuna bastığımızda karşılaştığımız hesabın daha önce aldığı kullanıcı adlarını, verdiği reklamları, bulundukları ülkeleri görebileceğiz.  Bu spam karşıtı bir uygulama olduğu kadar, geçtiğimiz yıllarda Facebook’ta yaşanan ve ABD seçimleri ile ilişkilendirilen, reklamların manipüle edilmesi skandalının Instagram’da da yaşanmasını engellemek için atılmış bir adım da olabilir.

Bu yeni özelliklerin tamamı ile Eylül ayından itibaren karşılaşmaya başlayacağız.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.