Instagramda Satışları Artıracak 10 Sır

Aralık 01, 2020 -

Son dönemlerde online satış çok fazla tercih edilen bir hale gelmiştir. Büyük bir kitle alışveriş yaparken sanal mağazaları daha fazla tercih etmektedir. Siz de her geçen gün büyümeye devam eden e-ticaret sektöründeki yerinizi almak ve bir an önce kazanmaya başlamak için yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. En başta doğru stratejileri belirleyerek profesyonel bir ekip ile çalışmaya başlamanız gerekecektir. Siz de online mağazanızı oluşturmak için internette oldukça fazla tercih edilen bir platform olan instagram ile satış yapmayı tercih edebilirsiniz. 

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

İçindekiler

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

İnstagram, son zamanlar da oldukça popüler bir hale gelmiştir. Çok fazla kullanıcıya sahip olan instagram aynı zamanda influencer ve instagram üzerinden sanal mağazası olan kişiler için de bol bir kazanç sağlamaktadır. Siz de internet üzerinde bir sanal mağaza oluşturacaksanız eğer çok fazla kullanıcıya ulaşmak için sizde instagramı tercih edebilirsiniz.

Hem çok fazla kullanıcıya sahip olması bakımından hem de online alışveriş için çok fazla tercih edilen bir platform olmasından dolayı instagram sizinde sanal mağazanızı oluşturmanız için ideal bir yer olacaktır. Siz de güven içerisinde firmamız aracılığı ile doğru reklam politikasını uygulayarak ve doğru stratejileri kurarak işletmenizi kısa bir süre içerisinde bizimle birlikte çalışarak büyütebilirsiniz.

Kurduğunuz işletmenin instagram da satışını artıracak olan teknikleri doğru bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Bu yüzden de alanında uzman kişiler tarafından bir destek alarak oluşturacağınız sanal mağazanız daha da başarılı olacaktır. Siz de kurmayı düşündüğünüz e-ticaret sitesi ile ilgili olarak ya da zaten mevcut olan web sitenizle ilgili geliştirme talebiniz için firmamıza ulaşabilirsiniz.

1- İnstagram da Satış Nasıl Yapılır?

İlk olarak instagram üzerinden satış yapabilmek için kurumsal bir instagram kimliği oluşturmanız gerekecektir. Satış yapmak istediğiniz ürün ile ilgili ve markanızı yansıtan bir kullanıcı ismi seçmeniz gerekmektedir. Siz de hesabınızı oluşturduktan sonra instagram hesabınızda satmak istediğiniz ürünler ile ilgili bütün bilgileri profilinizin en üst kısmında belirtmelisiniz.

Böylelikle hesabınıza ulaşarak ürünlerinizi sipariş etmek isteyen müşteriler kolay bir şekilde bilgi sahibi olur. Ürünlerinizi satmak için oluşturduğunuz instagram hesabınızı mutlaka herkese görünür olarak ayarlamanız gerekmektedir. Sayfanızdan ürün almak isteyen kullanıcılar veya online mağazanızı incelemek isteyen kişiler sayfanızın kapalı olduğunu görünce geri çıkabilir. Bu da sizin müşteri kaybetmenize sebep olabilir.

Ürünlerinizi oluşturduğunuz sanal mağazanızda satabilmek için mutlaka instagramda satış nasıl yapılır diye bir araştırma içerisine girmişsinizdir. Siz de sanal mağazanızla ilgili ve satış prensipleriniz ile ilgili olan bilgilere mutlaka müşterilerinizin kolaylıkla ulaşabileceği şekilde profilinizde yer vermelisiniz.

Sanal mağazanızı oluşturduğunuz instagram hesabında paylaşacağınız resimlerin de profesyonel bir şekilde hazırlanmış olması, ürünlerinizin tercih edilebilme oranını arttırmaktadır. Sizin de eğer ürünlerinizi satabileceğiniz kurumsal bir instagram hesabınız varsa eğer daha fazla geliştirmeniz için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

İnstagram üzerinde satış yapmaya başladığınız da ilk olarak popüler hesaplara ürünlerinizi göndererek sizin ve sayfanızın reklamını yapmalarını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde takipçi sayınızın yani müşterilerinizin artmasına olanak sağlarsınız. Sayfanız üzerinden sipariş almaya ve ürün satmaya başladıktan sonra da sattığınız ürünleri ve müşterilerinizin memnuniyetini gösteren mesajları paylaşarak sizin ürünlerinizden sipariş vermek isteyen kişilerin bir fikir sahibi olmasını sağlarsınız.

2- İnstagram'da Ticaret Nasıl Yapılır?

İnstagram üzerinde sanal ticaret yapabilmek için kurumsal bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Belirli bir müşteriye ulaştıktan sonra her şey daha kolay bir şekilde işleyecektir. İlk olarak instagram da satışını yaptığınız ürünün web sayfasına yönlendirme yapmayı ihmal etmemelisiniz. Sizin sattığınız ürünlerle ilgili müşteri her zaman yeterli bir bilgi sahibi olmak isterler. İşte bu yüzden instagram üzerinde bulunan bütün özellikleri ürününüzü en etkili şekilde tanıtmak için kullanmanız gerekir.

Siz de kullanıcıların büyük bir çoğunlukla tercih ettiği online alışveriş için instagram üzerinde bir sanal mağaza kurabilirsiniz. İşletmenizi geliştirmek ve instagramda ticaret nasıl yaplır sorularına cevap alabilmek için firmamızda çalışan alanında uzman kişilerden her konuda yardım alabilirsiniz. Firmamız sizin için web tasarım ve web yazılım konusunda her türlü hizmeti vermektedir.

E-ticaret giderek daha da önemli bir hale gelmiştir. Siz de dijital pazarlama ihtiyaçlarına çözüm bulabilmek için firmamızdan teknik destek alabilirsiniz. Üstelik marka yönetimi konusunda ve pazarlama konusunda da alanında uzman kişiler tarafından hizmet alma ayrıcalığına sahip olursunuz.

Siz de instagramda satış yapmaya karar verdiyseniz eğer müşterilerinizden gelecek olan talepleri de her zaman dikkate almanız gerekecektir. Üstelik müşterileriniz size ulaştığı zaman en kısa zamanda geri dönüş alabilmek ister. Online mağazanızın yönetim stratejisini çok iyi bir şekilde belirlerseniz eğer başarıya kısa bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Güvenilir bir şekilde hizmet alabileceğiniz firmamız sayesinde siz de kurduğunuz işletmenizi kısa bir süre içerisinde geliştirme imkanı bulursunuz. Firmamızdan alabileceğiniz hizmet ile siz de sanal mağazanızı kısa süre içerisinde doğru stratejiler ile geliştirmiş olursunuz.

Sanal mağazanızı kurduktan sonra ise instagram sayfanızı güzel bir şekilde planlayarak hazırlamalısınız. Dikkat çekici bir şekilde resimlerle destekleyerek oluşturduğunuz işletmenizde artık tek yapmanız gereken geniş müşteri kitlelerine ulaşarak ürünlerinizin satışını yapabilmektir.

Firmamızın size sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak sizde işletmenizi kısa süre içerisinde oldukça popüler bir e-ticaret sitesine çevirebilirsiniz. Firmamız işletmenize marka değeri katacak olan her türlü uygulamayı size sunar.

3- Satışlarımızı Artırmak İçin Ne Yapmalıyız?

Siz de eğer instagram üzerinde online mağazanızı açtıysanız şimdi sırada başarılı bir şekilde bu süreci yürütebilmek geliyor. Yeni hesap oluşturan kullanıcıların kısa bir süre içerisinde çok fazla kişiye ulaşabilmesi biraz zor olsa bile yine de imkansız değildir. Dikkat edilmesi gereken nokta ürünlerinizin satışını yapabilmek için instagramı tamamen doğru bir şekilde kullanmanız gerektiğidir.

Satışını yapmakta olduğunuz ürünler için sanal mağazanız da yer alan resimleri profesyonel bir şekilde çekerek, dikkat çekici bir biçimde müşterilere sunmanız oldukça önemlidir. Sizin için satışları artırmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da müşterilerin talebine uygun olacak şekilde bir reklam planlaması yapmanız gerekecektir.

İnstagram üzerinde paylaştığınız ürünlerin daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi için eklediğiniz resimlerin altına popüler olan hashtagleri eklemeyi unutmayın. Sanal mağazanızı ilk kurduğunuzda çok fazla kullanıcıya ulaşabilmek için sayfanızın reklamını yapmanız gerekir. Doğru bir şekilde yapılan reklam politikası ile çok fazla müşteriye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kurduğunuz sanal mağazayı kısa zaman içerisinde geliştirmek için e-ticaret uzmanlarından gereken desteği alabilmeniz oldukça önemlidir. Siz de sitenizi geliştirebilmek için firmamızda çalışan alanında uzman ekip üyelerimizden gerekli desteği alabilirsiniz. Böylelikle kısa süre içerisinde sanal mağazanızı geliştirme imkanı bulursunuz. Güven içerisinde bizi tercih ederek işletmenizi büyütebilirsiniz.

İnstagram da bir mağaza sahibi olduktan sonra işletme sahibi satışlarını arttırmak için çözüm üretmek ister. Siz de yeni bir işletme kurduysanız ve satışlarımızı artırmak için ne yapmalıyız diye düşünüyorsanız firmamızla kolay bir şekilde irtibata geçebilirsiniz. Web sitenizi ve instagram sayfanızı geliştirmek ve doğru bir şekilde yönetmek için ihtiyacınız olan her şeye firmamız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.