Özel Logolar Oluşturmak için En İyi Logo Tasarım Araçları

Eylül 19, 2022 -

Özel Logolar Oluşturmak için En İyi Logo Tasarım  Araçları

, marka için marka oluşturma veya kırma faktörü olarak hareket eder. Görevleri, izleyicileri çekmek ve belirli bir marka tarafından sunulan ürün veya hizmetleri satın almaya ikna etmektir. Basitçe söylemek gerekirse, bir logoyu bir kitabın kapağı olarak düşünün. Seyircinin dikkatini çekecek kadar yetenekli değilse, kitabı açan veya merak eden insanları göremezsiniz. Bu nedenle, benzersiz ama ilgi çekici bir logo geliştirmek, pazarda bir marka oluşturmak için çok önemlidir. Ancak işletme sahipleri ve girişimciler çoğu zaman logolarına çok fazla dikkat etmezler ve kendileri için bir logo oluşturmayı bir grafik tasarımcının uzmanlığına bırakırlar ki bu yanlış bir yaklaşımdır.

Bu yaklaşımın arkasındaki ana neden, deneyimli bir tasarımcıyı işe alırken logo tasarlamaya harcanan önemli zaman ve çabadır. Ancak marka logonuzu kendiniz tasarlamanız imkansız değil. Markanızın kişiliğini mükemmel şekilde yansıtan özel bir logoyu hızlı bir şekilde tasarlamanıza yardımcı olacaktır. Birçok verimli ve kolay logo oluşturucu bu konuda size yardımcı olabilir. Bu yazıda markanız için ısmarlama bir logo tasarlamanıza yardımcı olacak birkaç araçtan bahsedeceğiz. Daha fazla ayrıntı aşağıda verilmiştir:

  1. DesignStudio - SmallSEOTools

Bu platform çeşitli faydalı araçlarla ünlü olsa da, logo oluşturucusunu hafife alamazsınız. Birden fazla logo tasarım şablonu sunduğu için mükemmel bir araçtır ve onlara markanız için özel bir şekil vermek için bunlar üzerinde çalışabilirsiniz. Birden çok işletme kategorisi için şablon sağlama yeteneği harika bir şey. Gıdadan e-spora kadar tüm marka ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılar. İyi haber şu ki, bu araç ücretsizdir.

Büyüleyici bir logo istiyorsanız maliyetli çözümlere başvurmanıza gerek yok. Bu logo oluşturucu, tonlardan tasarım öğelerine ve yazı tiplerinden arka planlara kadar her tasarım öğesinde özelleştirme sunar. Bu aracı kullanmanın en iyi yanı, markanız için büyüleyici bir logo oluşturmak için profesyonel olmanıza gerek olmamasıdır, yalnızca etki alanınız ve renk psikolojisi hakkında temel bir anlayış yeterlidir.

  1. Vectr

Bu verimli araç, markanız için özel bir logo tasarlamak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Arayüzünün anlaşılması çok kolay olmadığı için başlangıçta kullanmakta zorlanabileceğinizi belirtmekte fayda var. Ancak, bu harika logo tasarım aracının özelliklerini öğrendiğinizde bu arayüz ikinci bir öncelik haline gelir. 

Bunu logo tasarım programı çevrimiçi olarak ücretsiz olarak kullanabilir veya hatta işinizin güvende kalmasını sağlamak için masaüstünüze indirebilirsiniz. Ayrıca, bu araçla ilgili en iyi şey, iş paylaşma özelliğidir. Logonuzun tasarımı hakkında ikinci bir görüş istiyorsanız, canlı düzenleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, çalışmanızı gerçek zamanlı işbirliği için ekibinizle paylaşmanıza olanak tanır. 

  1. MarkMaker

AI (Yapay Zeka) birçok işlemi daha zahmetsiz hale getirdi ve bir logo tasarımı ifade etmek de farklı değil. Bu amaç için tek ihtiyacınız olan bir yapay zeka tabanlı logo tasarım programı. MarkMaker böyle bir araçtır. Logo tasarım  girişiminizi kolaylaştırmak için AI algoritmalarını kullanır. Aracın arayüzü de kullanımı uygundur. Araca erişir erişmez tek yapmanız gereken markanızın adını yazmaktır.

Bunu yaptığınızda, logo şablonları şeklinde birden fazla seçenek karşınıza çıkacaktır. Bu seçenekleri gördüğünüzde kalp seçeneği yardımıyla tercihinizi yansıtabilirsiniz. Tercih ettiğiniz seçenekleri beğenebilirsiniz ve araç, çekici bir logo tasarlamanıza yardımcı olmak için gereksinimlerinizi otomatik olarak öğrenecektir. Beğendiğiniz şablonu düzenleyin ve kolayca indirin. 

  1. Ucraft

Ucraft daha çok web sitesi geliştirme ticareti ile ünlü bir platform olarak bilinmesine rağmen, iyi haber şu ki, herkesin erişebileceği ücretsiz bir logo üreticisi de sunuyor. Ayrıca, bu aracı kullanmak oldukça kolaydır; size simgeler, şekiller ve metin şeklinde çok çeşitli seçenekler sunar. Basitçe söylemek gerekirse, bu aracın yardımıyla hızlı bir şekilde ilgi çekici bir logo tasarlayabilecek ve daha sonra kullanmak üzere yüksek çözünürlükte indirebileceksiniz.

  1. Canva Bugünlerde

oldukça popüler olduğu için bu platformun adını zaten duymuş olabilirsiniz. Canva bir platform olarak grafiklerle ilgili çeşitli özellikler ve seçenekler sunar. Markanız için özel logolar tasarlamak için de mükemmel bir araç olduğunu söyleyelim. Canva'yı kullanarak markanız için logo tasarlamak istiyorsanız, web sitelerine gidin, kaydolun ve 'Tasarım Gündemi' bölümüne göz atın. Orada, meme oluşturucu ve el ilanı oluşturucu gibi diğer faydalı araçlarla logo tasarım programı bulacaksınız.

Canva'nın logo oluşturucusuna eriştiğinizde yemek, teknoloji, konut ve daha pek çok kategoriyi göreceksiniz. İlgili kategorinizi seçin ve üzerinde çalışmaya başlayın. Markanız için mükemmel bir logo tasarlamak ve çalışmak için birden fazla seçenek göreceksiniz. Ayrıca, logonuza mükemmel bir şekilde özelleştirilmiş bir dokunuş vermek için favori arka planlarınızı ve tasarım öğelerinizi cihazınızın deposundan içe aktarabilirsiniz. Ayrıca Canva uygulamasını indirebilir ve logonuzu akıllı telefonunuzda tasarlayabilirsiniz.

Sonuç

Markanız, web siteniz, sosyal medya tanıtıcınız ve video akış kanalınız için bir logo tasarlamak, insanları sunduğunuz içerik veya ürünleri incelemeye teşvik ettiğinden çok önemlidir. Eski günlerde, çekici bir logo tasarlamak, onu tasarlamak için deneyimli bir tasarımcı veya profesyonel düzeyde uzmanlığa ihtiyaç duyduğunuzdan zahmetli ve zaman alıcı bir işti. Ancak, Ucraft logo maker, Canva, Vectr, MarkMaker ve DesignStudio of SmallSEOTools gibi araçlar nedeniyle işler son zamanlarda çok değişti.

Bu araçlar hakkında gerekli bilgileri edinmenize yardımcı olmak için yukarıda belirtilen tüm araçları tartıştık. Umarım, bu bilgileri sizin için yararlı bulacaksınız. Son olarak, marka logonuzu kendiniz tasarlama sürecinde size başarılar dileriz.

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)