Retweet (RT) Nedir? Nasıl Yapılır?

Nisan 08, 2020 -

Retweet (RT), onu ilk gönderen kullanıcıya atfedilen bir Tweetin yeniden gönderilmesidir.

Retweet in genel amacı, ilginç bir haber makalesi, bir teklif veya bir web sitesi gibi bilgileri, yeni bir gönderi yazmak zorunda kalmadan kendi takipçilerinize iletmektir.

Türkiye'deki en iyi web tasarım firmalarını merak ediyorsanız bu içerikte aradığızı bulacaksınız. https://www.vayes.com.tr/tr/blog/en-iyi-web-tasarim-sirketleri

Retweet Nasıl Yapılır?

Retweet Nasıl Yapılır

Retweetleme, normal bir gönderiye çok benzer, yalnızca başka birine atfedilir. Bir retweet böyle görünür.

Normal bir gönderi gibi göründüğüne dikkat edin, üst kısımdaki "Adweek Retweetledi" özelliği gönderinin “PRNewser” profilinden retweetlendiğini gösterir.

Bir yayını retweetlediğinizi belirtmenin bir başka yolu, tweetin başına 'RT @ kullanıcı adı' eklemektir. Bu Twitter tarafından onaylanmadı, ancak birçok kullanıcı bunu yeniden göndermeyi belirtmek için uygulamaktadır.

Retweet

Not: Yalnızca herkese açık olan bir yayını retweetleyebilirsiniz. Korumalı tweetleri olan kullanıcıların yayınlarının RT leri tekrar tweetlenemez ve görünmez. Gönderenin @ kullanıcı adının yanında bir 'kilit' simgesi görürseniz, gönderinin korunup korunmadığını bilebilirsiniz.

Retweetlemek Ne Zaman Yapılmalı

Bir şeyi ne zaman retweetlemeniz gerektiğine dair bir kural yoktur, ancak genel ilke, bir gönderinin dikkatinizi çekmesi ve onu takipçilerinizle paylaşmak istediğinizde, tekrar göndermenizdir. Bir retweet için genel nedenler şunlardır.

Gönderi dikkat çekici ve ilginç

Gönderi değerli ve faydalı bilgiler içerir, yani bir krizdeki acil durum hattı numaraları gibi.

Gönderi önemli bir duyuru içeriyor olabilir

Gönderi, bir ürünün tanıtımı veya Twitter ile ilgili bağımsız yarışma kurallarına uygunluk gibi bir amaç ile bağlantılıdır.

Takipçilerinizin, başka bir kullanıcıyla yaptığınız bir konuşmada bulunmasını istiyor olabilirsiniz. Bu gibi nedenlerle retweet yapabilirsiniz ama yukarda da söylediğimiz gibi seçim sizin hangisini RT yapacağınıza karar vermek tamamen sizin kararınızdır.

Retweetler Nerede Bulunur?

Retweet

Takip ettiğiniz bir kişiyi retweetlediyseniz, sizin tarafınızdan yapılan retweetleri profil zaman çizelgesinde bulacaksınız. Takip etmediğiniz birini retweetlerseniz, hem anasayfa zaman çizelgesinde hem de profil zaman çizelgesinde bu RT ler görünür.

Takipçilerinizin retweetleri ana sayfa zaman çizelgesinde görünecektir. Kendi tweetlerinizi başkalarının retweetlediğini görmek için, üst gezinme çubuğundaki Bağlan sayfasına gidin.

Etkileşimler bölümünden, tweetlerinizle ilgili tüm etkinlikleri göreceksiniz; bunlar arasında RT ed edilmiş gönderiler ve bunları yeniden tweetleyen kullanıcılar yer alacak.

Engellediğiniz kişilerin retweetlerinizi göremeyeceğini unutmayın. Eğer tweetleriniz korunuyorsa, hesabınıza erişimi olmayanlar da RT leri göremez.

Retweetleri Kapatmak

Bazı kullanıcılar, zaman çizelgesinde spama neden olan retweet lerle sorumsuzluk yapabilirler. Bu kişileri takip etmekten vazgeçmek istemiyor ama spam retweet kütlesinden kurtulmak istiyorsanız, bu kullanıcılar için retweets kapatabilirsiniz.

Bu kullanıcıların profil zaman çizelgesinin sağ üst köşesinden kişi simgesini seçin. Onun tweetlerini görme yi bırakma seçeneğinin olduğu bir açılır menü görünecektir. Bunun yalnızca RT'ler için değil, kullanıcının tüm tweetlerini uygulanacağını unutmayın.

Bir kullanıcının tweetlerini kapattıktan sonra, o noktadan itibaren gönderdiği her şey sizin için görünür olmayacak. Ancak, bu noktadan önce gönderilen tweetler görünmeye devam edecektir. Sadece belirli kullanıcılardan gelen tweetleri kapatabilirsiniz.

Tüm tweetleri tüm kullanıcılardan kapatma seçeneği yoktur, bu yüzden bunu manuel ve seçmeli olarak yapmanız gerekecektir.

Bir gönderi, herkesin istediği kadar retweet edilebilir, ancak bir arama yapmak istiyorsanız, Twitter yalnızca bir yazının en son 100 RT sini gösterecektir. Gerisi kendi veritabanında mevcuttur.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.