Sosyal Medya En Uygun Paylaşım Saatleri

Haziran 15, 2018 -

Sosyal medya hesabı yönetmek birçok inceliğe sahip olan bir iş. Bu inceliklere dikkat edilmesi gerekiyor çünkü hesabınız milyonlarca işletme hesabı arasından, milyonlarca kişisel hesaba erişim sağlamalı. Bu sayede sahip olduğunuz işletmenin bilinirliğini arttırabilir, insanların sizden haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

İnsanların gönderilerinize erişebilmesi için paylaşımların yapıldığı saatler oldukça önemlidir. Çünkü insanların sosyal medyada aktif oldukları saatlerde onlara erişmeniz daha kolay olacaktır.

Çalışanlar için sosyal medya hesaplarını kontrol edebilecekleri zamanlar sabah işe giderken, iş yerinde öğle aralarında, yemek sırasında ve işten çıktıktan sonra eve giderken olabilir. Hitap edeceğiniz kesimin sosyal medyada aktif olduğu saatlerin analizini yapıp hesap paylaşımlarınızı bu zaman zarfları içerisinde yaparsanız, erişiminiz olduğundan daha fazla artabilir. Stratejisiz bir saatte paylaşım yapmanız sınırlı bir kesime hitap etmenize sebep olacaktır. Bu yüzden zaman ayarlaması yapmak oldukça mühim.

Ramazan Ayı İçerisinde Paylaşım Saatleri Nasıl Olmalıdır?

Ramazan Ayı içerisinde paylaşım saatlerinin akşam saatlerinde olması faydalı olacaktır. Çünkü insanlar artık evlerine ulaşmış, iftara kadar vakit geçirmek için sosyal medya hesaplarında yeni şeyler görmek amacıyla dolaşırlar. Bu sayede insanlar bu zaman diliminde vakit geçirmek için sosyal medyada dolaşırken, sizin gönderinizi görmeleri hem sizin,  hem de onlar için oldukça iyi olacaktır.

instagramda hangi saatlerde paylaşım yapılmalı ?

Farklı zamanlarda paylaşımlarını gerçekleştirdiğiniz gönderilerin hangisinin daha fazla erişime ve etkileşime sahip olduğunun analizini alarak, hesabınızın hangi saatlerde daha fazla erişim aldığını anlayabilirsiniz. Bu sayede artık yeni paylaşımlar yaparken o saatleri tercih etmek hesabınız için oldukça iyi olacaktır. Bu konuda hesabınız için stratejik davranmanız gerekecektir. Ancak biz yine de “işi uzmanına bırakın” deriz. :)

instagram yogunluk saatleri

instagramda yoğunluk saatleri aslında her hesaba göre değişkendir (yada konuya, sektöre göre) örneğin bir ayakkabı tanıtımı yapmak ise endüstriyel bir ürün tanıtımı yapmak aynı hedef kitleye seslenmek olmayacağı için iyi bir değerlendirme ve pazarı tanımak gerekli.

instagram en iyi paylaşım zamanı

Sosyal medyada paylaşım için en uygun saatler ve günler

instagram için en iyi paylaşım saati

İdeal yöntem bu işi analiz etmekten geçer bu saat o saat demek sizin kullanıcılarınızı tanımadan ne kadar doğru olabilir bunu bir düşünün, ve aşağıdaki dilimlere bir göz atın.

instagram paylaşım saatleri

Aşağıdaki başlıklarada bir göz atmak isteyebilirsiniz.

  • Sosyal medya paylaşım saatleri 2018 de nasıl oldu ?

  • Peki sosyal medya paylaşım saatleri 2017 de
    nasıldı ve ne değişti ?

  • Pazar günü instagram paylaşım
    saati ne olmalı nasıl paylaşmalısınız ?

  • Instagram paylaşım saatleri 2018
    ve instagram paylaşım saati yanlış olarak
    bilinenler ve dahası için gelin bir kahve içelim..

Etiketler
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.