Sosyal Medya ve Influencer Marketing

Haziran 20, 2019 -

Dijital dünyanın rekabet ortamında markalar için “influencer marketing” adeta bulunmaz bir cevher gibidir. “Influencer marketing nedir?” sorusuna cevap vermeden önce influencer ne demek diye sorarak, bu stratejik pazarlama yöntemini temelden ele almak isteriz. Influencer, İngilizce’de “etkileyen” anlamına gelir. Influencer marketing uzun zamandır farklı sosyal medya platformlarında birçok kişi ve grup tarafından yapılmaktadır.

Günümüzde bu influencer çalışmaları özellikle sosyal medya üzerinde daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Bunun nedenleri arasında da kullanıcıların internet alışkanlıklarının ve kullanımlarının artması ile etkileşimli ortamlar üzerinde geçirdikleri sürenin çoğunlukla sosyal medya hesapları üzerinde olmasından kaynaklanmaktadır. Facebook, Instagram, Youtube, Twitter gibi sosyal medya platformlarında yüksek takipçi sayılarına ulaşan kişilerin ürettikleri içerik (video, fotoğraf ve yazı) yoluyla bir ürün ya da marka hakkında deneyimlerini ve düşüncelerini takipçilerine aktarması, bir çeşit viral reklam olarak tanımlanan bu sürece "Influencer Marketing" denir.

Son dönemde sosyal medyanın hızlı bir şekilde günlük hayatımıza etki etmesi, sosyal medya platformlarında geniş kitlelerin ortaya çıkmasını sağlamış, bu sayede yüksek takipçi sayısına ulaşan hesapların hızla artmaya başlamıştır. Yüksek takipçi sayılarına ulaşan hesaplar zamanla markalar tarafından keşfedilerek “iş birliği” adı altında çalışmalar başlatıldı. Gerek bütçe karşılığı gerekse barter (ürün veya hizmet) karşılığında kısa veya uzun süreli yapılan anlaşmalarla sosyal medya kullanıcıları markaların tanıtımlarını hesaplarından yapmaya başladılar. Artık birçok büyük marka ve kuruluş reklam bütçelerini gelenekselleşmiş medyanın (televizyon, radyo, gazete vb.) yanı sıra dijital platformlar için kullanmaktadır. Hedef kitlesinin ulaşmak isteyen işletmeler, markalarının çizgisine daha uygun infulencerlar ile anlaşma yaparak reklam sürecini başlatırlar. Sizler de reklamınızı bu yolu kullanarak dijital ortamlarda yapmak isterseniz hemen bizlere ulaşabilirsiniz.

Vayes Profesyonel Sosyal Medya Hesap Yönetim Ekibi

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)