Tarayıcıdan Instagram Akış ve Hikaye paylaşımı nasıl yapılır?

Mayıs 25, 2019 -

Matt Navarra’nın paylaştığı tweet’ten yola çıkarak Instagram hesabınızı artık bilgisayarınızdaki tarayıcı üzerinden de kullanabileceksiniz. Bu yöntem kafa karıştırıcı ve sizi kodlarla uğraştıran bir yöntem değildir. Erişebildiğimiz özellikler yalnızca fotoğraf, hikaye ve yorum yapma gibi özellikleri barındırıyor.  Pek bilinmeyen bir paylaşım şekli olan bu yöntemin akılda soru işareti bıraktığı “acaba o da var mı?” özelliği mesajlaşma özelliği. Ancak malesef şu aşamada pek mümkün değil.

Mobil uygulama içerisinde yer alan birçok küçük özellik yine tarayıcı üzerinde kullanımı mümkün görünüyor.

Çayınız kahveniz hazırsa başlayalım :)

İlk olarak kullandığınız tarayıcılardan herhangi birine giriş yapıyoruz Chrome, Safari,Opera vs. (Ancak Internet Explorer’ın önceki sürümlerinde bu özelliğin çalışmama olasılığı muhtemeldir.) Biz bu süreçte Google Chrome kullanmayı tercih ediyoruz.

Tarayıcımızdan  https://www.instagram.com adresine girdikten sonra mouse ile herhangi bir alana sağ tıklayalım. Karşımıza resimdeki gibi bir pencere gelecektir. Gelen penceredeki “İncele” butonuna tıklayalım.

Tarayıcıdan Instagram Akış ve Hikaye paylaşımı 2

Sonra karşımıza Google Chrome’un geliştirici penceresi karşımıza çıkıyor. Pencere üzerindeyken resimde görmüş olduğunuz gibi kare kutucuğa alınmış telefon ve tablet

Tarayıcıdan Instagram Akış ve Hikaye paylaşımı nasıl yapılır 3

Karşımıza çıkan pencere bu şekildedir. Kare kutucuk içerisinde bulunan bölümden istediğiniz mobil ve tablet görünümünü seçebilirsiniz hangisi göz zevkinize daha çok hitap ediyorsa onu seçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayfadayken sayfamızı bir kez yenileyelim.

Tarayıcıdan Instagram Akış ve Hikaye paylaşımı nasıl yapılır 4

Yeniledikten sonra özelliklerimiz aktif hale geliyor ve bu şekilde daha hızlı ve daha pratik bir şekilde instagram üzerinden akış ve hikaye paylaşımlarını rahatlıkla yapabiliyoruz. Mobil uygulamada olduğu gibi “+” kutucuğuna tıklayarak akışta herhangibi bir fotoğrafı paylaşabiliriz. Aynı zamanda yine mobilde olduğu gibi sol üst taraftan hikaye paylaşımlarınızı yayınlayabilirsiniz. Bu özellikten sonra “Ah keşke canlı yayın da gelse.” dediğinizi duyar gibiyiz. Öyle bir özellik olursa Instagram için devrim niteliğinde bir özellik olacaktır, ancak şuan için öyle bir özellik söz konusu değil.

Bonus: Eğer adımları buraya kadar tamamladıysanız ve son fotoğraftaki gibi bir görünüm elde ettiyseniz Google Chrome Geliştirici modunu kapatın. Bu şekilde keşfet sekmesindeyken daha geniş bir ekranda dolaşma fırsatınız olacak.

Enes Halıcı - Grafik Tasarım Uzmanı

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.