Telifsiz Fotoğraflar Nasıl Bulunur ?

Nisan 06, 2022 -

Telifsiz fotoğraf nasıl bulunur?Web sitelerinde kullanılan içeriklerin görseller ile zenginleştirilmesi gerekmektedir. Fakat özgün görseller için ödenecek telif ücreti, içerik maliyetini artırmaktadır. Bundan dolayı telifsiz fotoğraf siteleri tercih edilmektedir. Aynı zamanda Google'ı kullanarak telifsiz fotoğraflara ulaşılmaktadır. Google başta olmak üzere bütün arama motorları telif hakkına dikkat etmektedir. Bundan dolayı özgün fotoğraflar kullanılması, web sitenin öne çıkmasını sağlamaktadır.

Telifsiz Fotoğraflar Nasıl Bulunur?

Fotoğrafların Telif İçermediği Nasıl Anlaşılır?

Google web sitelerin sahip olduğu lisansların gerçek olup olmadığını her zaman tespit edemese de kullanılan fotoğrafların lisansa dair sorumluluğu web site sahipleri olmaktadır. Bundan dolayı fotoğrafların kullanım şartları iyi bir şekilde incelenmektedir. Site sahipleri fotoğrafları kullanabilmek için atıf şartlarını yerine getirmektedir.

Telifsiz Fotoğraflar İndirilebilecek Siteler Hangileridir?

Google üzerinden fotoğraf bulmakta zorlananlar, telifsiz fotoğraf indirebilecekleri siteler aramaktadır. Herhangi bir telif ücreti ödemek istemeyenler, pixabay nedir ? sorusunu yöneltmektedir. Her sitenin kendine özgü kullanım şartları ve sözleşmeleri bulunduğundan, kullanım şartlarına göz atılmaktadır. Her türden görselin bulunduğu Pixabay, orta boyuttaki fotoğrafların üye olunmadan indirilmesine izin vermektedir.

Yeterli bir arşivi olan Pixabay, kullanıcı dostu özellikleri ile dikkat çekmektedir. Gerçek fotoğrafların anı sıra vektörel fotoğraflar da bulunmaktadır. Her ne kadar sunulan fotoğraflar ücretsiz olunsa da site sahiplerinden atıfta bulunmaları istenmektedir. Birçok kategori için telifsiz fotoğraflar bulunmaktadır. Fotoğraf ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayan site sahipleri, aldıkları hizmetten memnun kalmaktadır.

Google'da Telifsiz Fotoğraflar Nasıl Bulunur?

Fotoğrafları kullanırken çoğu zaman telif hakları ile karşılaşılmaktadır. Google görseller kullanılarak fotoğrafın sahiplik bulguları görüntülenebilmektedir. Birçok fotoğraf için telif hakkına tabi olabilir yazısı bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda fotoğrafı kullanmak için sahibinden izin alınması gerekmektedir. Fakat birçok kişi telif ücreti ödemek istemediğinden, google telifsiz fotoğraf aramaktadır.

Gelişmiş arama filtresinden kullanım hakları filtresi uygulanarak telifsiz fotoğraflar görüntülenebilmektedir. Lisansın yasal olduğundan emin olduktan sonra kullanım şartları da kontrol edilmektedir. Herkesin kullanımına sunulan ve telif hakkı olmayan fotoğraflardan da yararlanılabilmektedir. Telif hakkı içermez yazısı yalnızca çalışmanın telif hakkı içermediğini göstermektedir. Fotoğraflar ilk bakışta göze çarptığı gibi akılda daha kalıcı olmaktadır.

Stok Fotoğraf Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

Belirli bir proje düşünülmeden oluşturulan fotoğraflar, stok fotoğraf siteleri içerisinde sunulmaktadır. En yaygın ticari kullanımlarından birisi olmakla birlikte işletmeler için büyük avantajlar içermektedir. Para ve zaman tasarrufu ile ön plana çıkmaktadır. Ticari amaç göz önüne alınarak oluşturulan stok fotoğraflar, yüksek dönüşüm sağlamaktadır.

Önceden hazırlanmış ve kullanıma hazır olan stok fotoğraflar, ucuz maliyetleri sebebiyle tercih edilmektedir. Yeniden satılabilir ürünler, işyerleri, sosyal meda ve çevrimiçi varlık, stok fotoğraflardan faydalanmaktadır. Tüm lisans kategorilerinde sık kullanılan stok fotoğraflar, istenildiği zaman indirilmektedir. Kurallara uyulduğu sürece stok fotoğrafların kullanımı konusunda bir sorun yaşanmamaktadır. Çalışmaların her zaman telif hakkı ile korunduğunun unutulmaması gerekmektedir.

Youtube Telifsiz Fotoğraf Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Youtube videolarına eklenen fotoğraflar için ya telif haklarının satın alınması, ya da telifsiz fotoğrafların kullanılması önem arz etmektedir. Telif ücreti ödemek istemeyenler, youtube telifsiz fotoğraf yönelmektedir. Telifsiz fotoğrafların sayısı her geçen gün artmakla birlikte Youtube kanal sahipleri videoları için aradıkları mükemmel fotoğrafları bulabilmektedir.

Fotoğraf ihtiyaçları ön görülerek sunulan telifsiz fotoğraflar, zengin görsel içeriklerinden oluşmakadır. Telifsiz fotoğrafların seçilmesi önemli olmakla birlikte aksi durumda mülkiyet sahibi telif ücreti ödenmektedir. Telif ücretinin ödenmemesi durumunda, bazı yasal yaptırımlar ile karşılaşılmaktadır. Telifsiz fotoğraflar için herhangi bir ödeme istenmemektedir. Beğenilen ama ücretsiz tasarıma sahip olmayan fotoğraflar için telif ücretleri ödenebilmektedir.

Sosyal Medyada Telifsiz Fotoğraflar Kullanılabilir mi?

Sosyal medya hesaplarından düzenli olarak içerik paylaşanlar, popülerlik kazanmaktadır. Fotoğraf çekecek zamanı olmayanlar veya fotoğraf konusunda başarılı olmayanlar, sosyal medya hesaplarında paylaşmak üzere telifsiz fotoğraf aramaktadır. Telifsiz fotoğraflar kullanıcılardan olumlu yorumlar almaktadır. Milyonlarca telifsiz fotoğraf arasında sosyal medya kullanıcıları özgün fotoğraflar bulmaktadır.

Hukuki bir yaptırım ile karşı karşıya olmak istemeyenler, sosyal medya hesaplarından telifsiz fotoğraflar paylaşmaktadır. Ücretli ve ücretsiz bir şekilde sunulan fotoğraflar, Youtube projelerinde güvenle kullanılmaktadır. Yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflar, birkaç dakika içerisinde indirilmektedir. Söz konusu fotoğraflar herhangi bir kaynak göstermeden kullanılabilmektedir. İndirilen fotoğraflar, istenildiği şekilde düzenlenebilmektedir.

Telifsiz fotoğraflar birçok proje için farklı amaçlarda kullanılabilmektedir. İçerikler ile birlikte kullanılan telif fotoğraflar etkileyici olmaktadır. Fotoğrafçılığa meraklı olan kişiler, telifsiz fotoğrafları kullanarak ücretsiz fotoğraflar elde etmektedir. Editörler ve blog yazarları, telifsiz fotoğraflara ilgi göstermektedir. Standart fotoğraflar yerine orijinal ve ilgi çekici telifsiz fotoğraflar tercih edilmektedir.

İzinsiz bir şekilde kullanılan fotoğraflar, telif hakları nedeniyle ekstra masraf çıkarmaktadır. Telifli görsel kullanımlarda, bütçe göz önüne alınmaktadır. Görsel olarak göze iyi görünen ve bütünlüğü olan telifsiz fotoğraflar, arama motorları ile uyumlu olmaktadır. Arama motorları üzerinden yapılan görsel aramaları, web sitenin trafik akışını artırmaktadır. Profesyonel bir görünüme sahip olmak isteyen blog siteleri, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar kullanmaya ayrı bir özen göstermektedir.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

İçindekiler

  • Telifsiz Fotoğraflar Nasıl Bulunur?

  • Fotoğrafların Telif İçermediği Nasıl Anlaşılır?

  • Telifsiz Fotoğraflar İndirilebilecek Siteler Hangileridir?

  • Google'da Telifsiz Fotoğraflar Nasıl Bulunur?

  • Stok Fotoğraf Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

    Youtube Telifsiz Fotoğraf Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

    Sosyal Medyada Telifsiz Fotoğraflar Kullanılabilir mi?

    Youtube Telifsiz Fotoğraf Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

    Telifsiz Fotoğraflar Nerelerde Kullanılır?

     

     

     

     


LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

 

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.