Yenilikçi tasarım, yazılım ve dijital pazarlama hizmetleri: Vayes Dijital

Kasım 01, 2019 -

İstanbul, Beylikdüzü’ndeki ofislerinde ziyaret ettiğimiz Vayes Dijital, “dijital dünyanın orkestra şefi” olarak 10 yılı aşkın süredir web tasarım, web yazılım, sosyal medya yönetimi, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmaları, mobil uygulama, marka yönetimi, Google reklamları, sosyal medya reklamları, dijital pazarlama hizmetleri veriyor. Yaptığı çalışmalarda müşterilerinin dönüşüm almasına odaklanan Vayes Dijital, onlara 360 derece reklamcılık ürünleri de sunuyor. Müşteri İlişkileri Yöneticisi Çağla Vural, faaliyetlerini şu şekilde açıklıyor:

[youtube::ajlsyJdE3GQ]

Çoğu hizmetimizi in-house gerçekleştiriyoruz ve artık gönül rahatlığıyla müşterilerimizin tam istediği projelere imza atıyoruz. Bu sayede müşterilerimizin tam istediği sonuçları elde etmelerini sağlayabiliyoruz ve iş ortaklığımız uzun yıllar devam ediyor.

Ağırlıklı olarak KOBİ’lere hizmet veren Vayes Dijital, müşterileri ve iş ortaklarıyla sadece iş yapmakla kalmıyor, onların işlerini benimseyip, kendi işleriymiş gibi sahipleniyor. Kurulduğu günden bu yana “Düşün. Tasarla. Öne çıkar.” mottosuyla hareket eden şirket her müşterisi için özenle çalışmaya dikkat ediyor. Benzer ajanslardan nasıl farklılaştıklarını sorduğumuzda ise Vural şu şekilde cevap veriyor:

Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de çalışan yüzlerce insan var. Teknolojiler ve yeniliklerle iç içe bir sektörde faaliyet gösterdiğimiz için biz de yeniliğe ve gelişmeye daima açığız. Çağı yakından takip edip, müşterilerimiz için en iyisini üretme hedefimizle hareket ediyoruz.

Hedef kitle odaklı dijital pazarlama hizmetleri

Müşterileri, Vayes Dijital’e pek çok farklı dijital pazarlama hizmeti talebi ile geliyor. Vural’ın belirttiğine göre müşterilerinin öncelikle hedef kitlesini belirliyor, onların ihtiyaçlarını dinliyor ve hedef kitle odaklı çalışmalar yapıyorlar. Bir kulak aşinalığı veya araştırma sonrası “ben Google’da reklam vermek istiyorum” veya “sosyal medyada reklam vermek istiyorum” gibi taleplerle gelenler olsa da, Vayes Dijital danışmanlık şapkasıyla da yine müşterisinin hedef kitlesinin ne istediğine yönelik yöntemler önererek, markaları ihtiyaçları olan hizmete yönlendiriyor.

Vayes Dijital, şu anda mikro-KOBİ’lere destek sağlayamıyor ancak Vural, yeterli bütçeye sahip olmayan veya sınırlı bütçesi olan daha küçük işletmelerin de “Kendin Yap” yöntemi ile online varlıklarını oluşturabileceklerini, büyüdükçe ve ihtiyaçları değiştikçe Vayes Dijital gibi ajanslardan destek alabileceklerini belirtiyor:

Kullanıcılar, başlangıç aşamasında GoDaddy’nin Hazır Web Sitesi (eski Web Sitesi Mimarı) gibi platformlar sayesinde web sitesi sahibi olabiliyorlar. Küçük gibi görünse de bunun aslında büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz. Nedeni ise şöyle: web sitesi olmayan bir işletme için süreç bir web sitesine sahip olmasıyla başlıyor ve kurumsallığa doğru ilerliyor. Bu noktada, profesyonel desteğe ihtiyaç duyduklarında da bizim gibi ajanslar devreye giriyor. Müşterilerimizin kurumsallaşma süresinde kendileriyle birlikte çalışmayı üst kademeye alarak projeyi sürdürüyoruz.

GoDaddy ile uzun yıllardır çalışıyor

Dijital pazarlama hizmetleri ile sınırlı kalmayıp, web tasarım ve web yazılım hizmetleri de sunan Vayes Dijital, kendi geliştirdiği, kullanıcı dostu We Start Menü isimli panel ile de web sitesi yönetimi konusunda müşterilerine büyük kolaylık sağlıyor. Yazılım ve tasarım süreci tamamlandıktan sonra müşterileri bu panel sayesinde web sitelerinde istedikleri değişiklik ve güncellemeleri yapabiliyor.

Vayes Ekip

Teknolojiye önemli yatırımlar yapan bir ajans olan Vayes Dijital’in Samsun’da, 19 Mayıs Üniversitesi’nin teknopark bünyesinde bir Ar-Ge ofisi de bulunuyor. Teknoloji geliştirirken yeniliklere de açık bir ajans olan Vayes Dijital, bu kapsamda alanında eğitimli kadrolar, hocalar ve genç nüfus ile her daim geliştirmeye ve üretmeye odaklanıyor. Vayes Dijital, aynı zamanda kendi web sitesindeki blogunda da kendi alanıyla ilgili bilgi paylaşıyor, yaptıkları çalışmalarla ilgili doğru ve sağlıklı süreçlere yer veriyor.

GoDaddy’nin alan adı, hosting ve sunucu hizmetlerinden faydalanan Vayes Dijital, sektöre girdiğinden beri, uzun yıllardır GoDaddy ile çalışıyor. Vural, GoDaddy’yi seçme nedenlerini şu şekilde ifade ediyor:

GoDaddy, hem alan adı, hem de hosting tarafında sunduğu kurumsal ve nitelikli hizmetler ile tam istediğimiz gibi bir iş ortağı. Bizim önemsediğimiz konular, müşterilerimiz için de önemli olan konular. Onlara global manada çözüm sunabilme sürecinde GoDaddy bizim için önemli bir çözüm ortağı.

Dijitalleşme çağında web sitesi önemli bir başlangıç

Vayes Dijital Pazarlama

Çoğu zaman, pek çok yazımızda “her şey bir alan adı ile başlar” diyoruz ve dijital pazarlama hizmetleri almak isteyen işletmelerin de bu alanda çalışma yapabilmeleri için öncelikle bir web sitesine sahip olmaları gerekiyor. Kendilerine hizmet talebiyle gelen firmalardan kurumsal olanların halihazırda web sitesi olduğunu belirten Vural, bir işletmenin web sitesinin olmasının önemini şu şekilde açıklıyor:

Gelişen yeni iletişim teknolojileriyle dünya artık bir maraton gibi ve her gün farklı bir yarış var. Rakiplerinden bir adım öteye gitmek isteyen her işletme yeniliğe açık oluyor ve web sitesini yenileyip, geliştirme talebiyle bizlere ulaşıyor. Bilinirliğin artması, dijital dünyada rakiplerin içinde kalınması ve potansiyel müşterilerle dijitalleşme çağında temas kurulabilmesi için de web sitesi önemli bir başlangıç olabiliyor.

Vayes Dijital’e göre dijital dünyada yer edinmek isteyen ve bu çağa ayak uydurmak isteyen her işletme sahibi için bir web sitesi olmazsa olmaz. Maliyet, kişiden kişiye değişen bir kavram olsa da bir işletmenin kendilerine müşteri kazandıracak, marka bilinirliğini artıracak bir platform için harcadığı bütçe, onlara fazlasıyla geri dönüş sağlayabiliyor. Vural, bunun kişiden kişiye değişen bir algı olduğunu tekrarlayarak, “eğer gerçekten bir web sitesi ihtiyacınız varsa önce bir bilene danışın” diyor.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Google Adwords
  • SEO
  • Web Yazılım
  • Web Tasarım
  • Dijital Pazarlama
  • Haberler
  • Popüler Bloglar

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.