YouTube Reklamları, TrueView Video Discovery Reklamları

Mart 27, 2017 -

TrueView Video Discovery Reklamları Nedir ?

Bu Youtube Reklam Biçimi, daha önceden "Görüntülü (In-display) TrueView reklamları" adıyla tanınan bir reklam türüdür. 

TrueView video discovery reklamları, YouTube'da ve Google Görüntülü Reklam Ağı'nda yayınlanabilir. YouTube'da, hem masaüstü sitenin hem de m.youtube.com adresinin arama ve izleme sayfalarının yanı sıra masaüstü ana sayfalarında ve YouTube mobil uygulamalarda gösterilebilir. Reklam birimi bir küçük resim ve en fazla üç satırlık metinden oluşur. Kullanıcı reklamı tıkladığında, videoyu izlemesi için YouTube izleme veya kanal sayfasına yönlendirilir (video reklam birimi içinde oynatılmaz). Kullanıcıları reklamveren sitesine çekmek için videolarda CTA ideal olabilir.

Youtube TrueView Video Discovery Reklamları Ne zaman kullanmalıyım?

YouTube videolarının yanında, bir YouTube arama sonucunun parçası olarak veya Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki diğer içeriklerde video tanıtmak için bu biçimi kullanmak işimizi beslemede faydalı olacaktır.

Youtube TrueView Video Discovery Reklamları Nasıl Çalışır ?

Reklamınız, videonuzun küçük resmi ile birkaç satırlık metinden oluşur. Reklamın tam boyutu ve görünümü gösterildiği yere bağlı olarak değişebilse de, video discovery reklamları kullanıcıları videoyu izlemek için her zaman tıklama yapmaya davet eder. Videonuz, YouTube İzleme sayfasında veya kanal sayfanızda oynatılır.

Youtube Reklamlar nerede gösterilir?

- YouTube arama sonuçlarında

- İlgili YouTube videolarının yanında

- YouTube ana sayfasında

- Bir YouTube izleme sayfasında yer paylaşımı olarak

- Görüntülü Reklam Ağı'ndaki iş ortağı siteleri ve uygulamalarında

Youtube Reklamlarında Ücretler Nedir ?

Yalnızca izleyiciler videonun küçük resmini tıklayarak reklamı izlemeyi seçtiğinde hesabınıza ücret yansımaktadır, yani ilgilenen kullanıcılar olduğunda reklamınız tıklandığında sizler ile iletişime geçme gayrtinde olan kullanıcılarda ücret ödeme yaparak bütçenizi en etkin biçimde kullanmış olacaksınız.

Bu, eskiden "Görüntülü (In-display) TrueView reklamları" adıyla bilinen biçimdir. 
TrueView video discovery reklamları, YouTube'da ve Google Görüntülü Reklam Ağı'nda yayınlanabilir. YouTube'da, hem masaüstü sitenin hem de m.youtube.com adresinin arama ve izleme sayfalarının yanı sıra masaüstü ana sayfalarında ve YouTube mobil uygulamalarda gösterilebilir. Reklam birimi bir küçük resim ve en fazla üç satırlık metinden oluşur. Kullanıcı reklamı tıkladığında, videoyu izlemesi için YouTube izleme veya kanal sayfasına yönlendirilir (video reklam birimi içinde oynatılmaz). Kullanıcıları reklamveren sitesine çekmek için videolarda Ne zaman kullanmalıyım?
  • İşleyiş şekli
    Reklamlar nerede gösterilir?
    • İlgili YouTube videolarının yanında
    • Bir YouTube izleme sayfasında yer paylaşımı olarak
    • Nasıl ücretlendirilirim?
      • Yalnızca izleyiciler videonun küçük resmini tıklayarak reklamı izlemeyi seçtiğinde ücretlendirilirsiniz.
Etiketler
  • Youtube Reklamları

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.