En İyi Sosyal Medya Ajansı Nasıl Seçilir?

Mart 25, 2020 -

Sosyal medya online pazarlama ve reklam stratejisidir, ancak son derece rekabete dayalı bir alandır.

Bununla birlikte, Vayes gibi üst düzey bir sosyal medya ajansı, iş pazarınıza yardımcı olabilir ve Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest ve daha fazlasında sizi tanıtabilir.

Marka bilinirliği oluşturmak, daha fazla web sitesi trafiği çekmek veya daha fazla satış kazanmak için, sosyal medya ajansımız size her konuda yardımcı olabilir.

Kobi'ler İçin En İyi Sosyal Medya Ajansı Ile Sosyal Medyayı Fethetmek

Ortalama bir insan internet zamanının neredeyse yüzde 30'unu sosyal medyada geçirir. İster İşletmeden işletmeye (B2B) veya işletmeden tüketiciye (B2C) sektörde faaliyet gösteriyor olun bu oran şirketiniz için büyük bir fırsattır.

Bu nedenle Vayes olarak sosyal medyayı oldukça önemsiyor ve sizin için özel stratejiler, özel sosyal medya uzmanları ve gelişmiş yapay zeka uygulamaları ile sosyal medyayı tam anlamıyla kullanmanıza yardımcı oluyoruz.

Sosyal medya ajansımız, diğer hizmetlerimizle birlikte sosyal medya ihtiyaçlarınıza anahtar teslim bir çözüm sunar:

  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Sosyal medya reklamcılığı
  • Sosyal medya tasarımı
  • Çevrimiçi inceleme yönetimi

Ayrıca, sosyal medya kampanyalarınızla koordine edebilecek ve sonuçlarını artırabilecek bir dizi çevrimiçi reklamcılık ve çevrimiçi pazarlama hizmeti de sunuyoruz.

Örneğin, içerik pazarlama hizmetlerimiz sosyal hesaplarınız için viral ve paylaşılabilir içerik oluşturabilir.

Vayes hakkında daha fazla bilgi öğrenmek ve sosyal medya hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle çevrimiçi veya +90-212-855-9404 numaralı telefonu arayarak iletişim kurabilirsiniz. Ya da neden en iyi sosyal medya pazarlama ajanslarından biri olduğumuzu ve şirketiniz için en doğru ajansı nasıl seçebileceğiniz öğrenmek için okumaya devam edin.

Vayes'i En İyi Sosyal Medya Ajansı Yapan Nedir?

1. Sosyal Medya Ajansımız Şeffaftır

Planlamanın önemini biliyoruz ve bütçe harcamanızdan öncelikli hedeflerinize kadar her şeyi planlamanızı istiyoruz.

Bu yüzden planlarınıza ve tekliflerinize göre tüm hizmetlerimiz için şeffaf fiyatlandırma sunuyoruz.

Ayrıca, müşterilerimize isteğe bağlı olarak aylık raporlama sağlıyoruz, böylece kampanyalarınızın nasıl çalıştığını, nelerin iyileştirebileceğini ve aylık reklamlara ne kadar harcadığınızı biliyorsunuz. Bizimle çalıştığınız sürece asla aramızda sır olmaz!

2. Sosyal Medya Ajansımız Size Özel Bir Hesap Yöneticisi Sağlar

En büyük önceliğimizin siz olduğunu hissetirmek istiyoruz, çünkü öylesiniz!

Size değerinizi göstermek için, kampanyanızın hedeflerini daha iyi anlamak üzere gerek şirketinize gereksede sektörünüz ile ilgilenecek ve sizi daha iyi anlamamızı sağlayacak özel bir hesap yöneticisi sağlayacağız.

Ayrıca sektörünüzün zirvesinde ilerlemenize yardımcı olabilmemiz için rakiplerinizin ne yaptığını ve ne durumda olduklarını anlamak için rakip analizine sağlayacağız. Tüm bunların yanında özel hesap yöneticiniz hedeflerinizi kendi hedefleri haline getirecektir.

3. Sosyal Medya Ajansimiz Sonuç Odaklıdır

Özel stratejilerimiz, deneyimli ekip üyelerimiz ve gelişmiş yapay zeka teknolojimiz sayesinde müşterilerimizin sosyal takipçilerden, beğenilerden ve paylaşımlardan daha fazlasını kazanmalarına yardımcı olduk.

Bugüne kadar sosyal medya ajansımız ile müşterilerimiz bünyelerine yeni ekip üyeleri alma, yeni bir yer açma, yeni bir ürün lansmanı gerçekleştirme, rakipler edinme ve daha fazlasını yapma şansına sahip oldular.

Bu sonuçlar, müşteriyi elde tutma oranımızın yüzde 90'ın üzerinde olmasından kaynaklanmaktadır. Partneriniz olarak sizleri hedeflediğiniz sosyal medya ve şirket hedeflerinize ulaştıracağımıza güvenebilirsiniz.

Bir Sosyal Medya Pazarlama Ajansına İhtiyacınız Var Mı?

1. Sosyal Medya Pazarlama Ajanslari Sizin İçin Gerekli Olan Tüm İşi Yapabilir

Seçtiğiniz pakete veya teklifinize bağlı olarak şirketinizin tüm sosyal varlığını, yönetmesi için bir ajansa teslim edebileceksiniz.

Bu, özellikle işiniz için yararlı bir şeyi retweetlediğinizden emin olmak için Twitter'ınızı günlük olarak kontrol etmek veya anlık olarak Facebook mesajlarınızı izlemek zorunda kalmak yerine, bir ajansın tüm bu işlemleri sizin için yapacağı anlamına gelir.

Kısaca sosyal medya da bir ajans ile çalışmak sizin için ekstra zamanın yanında doğru uygulamaların profesyonel ellerde hayat bulacağı anlamına gelir. Bu şekilde sosyal medya varlığınızı yönetme zahmetine girmeden işinizi gönül rahatlığıyla yürütebilirsiniz.

2. Sosyal Medya Pazarlama Ajansları Ne Yaptıklarını Biliyor

Bir sosyal medya ajansı kiraladığınızda, ne yaptıklarını bilen bireyler ile çalıştığınızı söyleyebiliriz.

Bir ajans ortamında çalışanların, sosyal medya konusunda her bakımdan eğitilmiş olmaları beklenir ve aradığınız sonuçları elde etmek için doğru hizmetleri nasıl uygulanacağı konusunda yine bilgili bir ekip sizi karşılamalıdır.

Bu ekipler reklamlar için ne kadar harcama yapmanız gerektiğini önerebilecek ve hedef kitlenize yönelik içerik yazabilecekler.

Ayrıca, profillerinizin her zaman yeni bilgiler içerdiğinden emin olmak için bir sosyal medya içerik takvimi oluşturacaklardır. Bu sayede sosyal medya açısından ticaretin püf noktalarını öğrenmek zorunda kalmayacak ve işinize odaklanabileceksiniz.

3. Sosyal Medya Pazarlama Ajanslarının Sizin Ulaşamayabileceğiniz Araçları Ve Kaynakları Vardır

Ajanslar yüzlerce müşteriye hizmet eder, yani en iyi hizmeti vermelerini sağlamak için en üst düzey araçlara ve kaynaklara sahip olmaları gerekir.

Sosyal medya pazarlama ajansları (Vayes dahil), şirketinizi sosyal medya üzerinden pazarlamak için inanılmaz bir iş yapmalarını sağlayan her türlü kaynak ve araca erişebilir.

Analiz araçlarına, reklam platformlarına ve daha fazlasına erişimleri vardır, bu da sosyal medya profillerinizin sağlığı konusunda asla endişelenmenize gerek kalmayacağı anlamına gelir.

En İyi Sosyal Medya Ajansı Nasıl Seçilir?

Pek çok seçeneğin arasında hangi sosyal medya ajansının sizin için doğru olduğuna karar vermenin oldukça zor bir durum olduğunu biliyoruz. Bu yüzden işletmenizi sosyal medyada tanıtmak için doğru ajansa karar vermek için sizin ile bazı ipuçlarını paylaşıyoruz.

1. Ajansı Tanıyın

İmza atmadan önce sosyal medya ajansını tanıdığınızdan emin olmalısınız. Bu anlaşmaya varmadan önce yüz yüze veya telefonda konuşmak suretiyle tüm sorularınızı yanıtlayabilmeleri anlamına gelir.

Herhangi bir karar vermeden önce her zaman ajansla görüşmelisiniz, çünkü bu teklifleri, fiyatlandırmaları ve şirketleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar. İlk olarak, fiyatlandırmaları hakkında onlarla konuşun.

Bir sosyal medya ajansı fiyatlandırmaları hakkında şeffaf değilse, bu onun kırmızı çizgide gezindiğini gösterir, çünkü ilerde önünüze muhtemelen gizli maliyetler ve ücretler getirebileceği anlamına gelir.

Buna ek olarak, her ajans müşterilerin doğru seçenek olup olmadığına karar vermeleri için bütçe hakkında konuşmanız gerektiğini anlamalıdır. Ayrıca onlarla sundukları hizmetler hakkında konuşmalı ve aradığınız tüm hizmetleri sağlamayan bir ajans ile anlaşmamanız gerekir.

Örneğin, ücretli reklamlar, bloglar ve yarışmalar içeren bir Facebook pazarlama kampanyasına hazırsanız, yalnızca ücretli reklamlar sunan bir sosyal medya ajansına razı olmamanız gerekir. Sundukları hizmetlerin, sizin istediğiniz hizmetlerin ve seçtiğiniz paket için ne kadar tutacağını anladığınızdan emin olun.

Bunun yanında mutlaka şirketleri hakkında da bilgi istemelisiniz. Tüm işleri kurum içinde mi yapılıyor yoksa dış kaynak kullanıyorlar mı?

Sektörünüzdeki herhangi farklı bir firmaya hizmet ettiler mi? Kaç yıldır müşterilerine hizmet veriyorlar? Bu soruların yanıtları, konuştuğunuz ajansın işletmeniz için harika bir sosyal medya ajansı olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.

2. Ajansın Yerini Düşünün

Sosyal medya kampanyanızı tartışmak için yüz yüze görüşmek gerekli olmasa da, bazı insanlar bunu böyle tercih ediyor. Skype, e-posta veya telefon iletişimi yerine yüz yüze görüşmek isterseniz konum dikkate alınacak bir şeydir.

Bazı sosyal medya ajansları, ayrıntılar hakkında konuşmak için bulunduğunuz yere ve hatta kampanyanız hakkında konuşmak için düzenli olarak size gelse de, bunu yapıp yapamayacaklarını sormayı unutmayın. Aksi takdirde, yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorsanız, eve yakın bir ajans veya en azından sürülebilir bir mesafe seçmelisiniz.

3. Bütçeyi Unutmayın

Bütçe oldukça önemli bir kavramdır. Hepimiz sınırsız bir bütçemizin olmasını diliyoruz, ancak mesele şu ki, bir iş yürüttüğünüzde, işinizin tüm yönlerinin halledilmesini sağlamak için giderlerinizi bütçelemeniz gerekir.

Tüm bütçenizi sosyal medya pazarlamasına harcayamazsınız, bu yüzden ne kadar harcama yapmak istediğinizi belirlemeniz ve buna bağlı kalmanız gerekir.

İlk olarak, sosyal medya kampanyanız için gerçekçi bir bütçe oluşturabilmeniz için araştırmanızı yapın.

Bu şekilde bütçenizi uygun şekilde planlamak, araştırmanızı yaptığınız ve sosyal medya pazarlama hedeflerinize ulaşmanın ne kadar tutacağını bildiğiniz anlamına gelir.

Bu, potansiyel sosyal medya ajanslarının kısa bir listesini yapmanıza da yardımcı olacaktır, böylece karşılaştığınız herkesle konuşmak zorunda kalmazsınız, bu da size zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

4. Ajanslarin Kısa Bir Listesini Oluşturun

Sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz ajansların kısa bir listesini yapın. Bu, Tüm sürecin sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak ve size değerli zaman ve enerji tasarrufu sağlayacaktır.

Yukarıda belirtilenleri (bütçe, yer, şirket kültürü) düşündükten sonra, kararlarınıza dayalı bir kısa liste yapmak sizi sonuça bir adım daha yaklaştıracaktır.

Özellikle bir bütçe belirledikten sonra, potansiyel sosyal medya ajanslarının listesini gözden geçirmek sizin için son derece kolay bir hal alabilir.

Ayrıca listenizden iş yerinizin mevcut konumundan ajansın konumuna seyahat etmek sizin için çok zorluysa olanları eleyebilirsiniz bu şekilde listenizde kalan diğer ajanslar ile telefon görüşmeleri yapmaya hazır olacaksınız.

Her potansiyel ajansla görüştükten sonra ise kısa listenizi çok kısa bir listeye dönüştürebilirsiniz bu şekilde hangi sosyal medya ajansının şirketiniz için harika bir eşleşme olduğunu bulacaksınız.

Vayes Önde Gelen Bir Sosyal Medya Kuruluşudur

İşletmeniz için yukarıda belirttiğimiz sosyal medya ajanslarından oluşan kendi kısa listenizi bir araya getiriyorsanız, bu listeye Vayes’i eklediğinizden emin olun.

Genel merkezimiz İstanbul Beylikdüzünde Ar-Ge ofisimiz ise Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yer alıyor.

Tam hizmetli bir dijital pazarlama ajansıyız, ancak sizin için ofislerimize mesafe bir sorun teşkil ediyorsa rahatlıkla yanınıza gelebiliriz. Bununla birlikte tüm ihtiyaçlarınız ile uzmanlarımızla yüz yüze görüşebileceksiniz.

Bizi özel kılan, tam hizmetli bir dijital pazarlama ajansı olmamızdır. Bu, sosyal medya kampanyanızla harika bir şekilde eşleşecek tonlarca başka hizmet de sunduğumuz anlamına geliyor.

SEO veya arama motoru optimizasyonu, PPC veya tıklama başına ödeme reklamcılığı, e-posta pazarlama, içerik pazarlama ve oluşturma, marka yönetimi, web sitesi tasarımı ve geliştirme, logo oluşturma, özel Infographics, video üretimi ve daha fazlasını içeren sayısız hizmet sunuyoruz.

Bizimle çalışırsanız, işinizin büyüyeceğini ve gelişeceğini garanti ediyoruz bunu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Sizi henüz ikna etmediysek, Vayes aynı zamanda ödüllü bir şirket olmanın yanında güçlü referanslara, Google ve Facebook gibi önemli partnerlere sahiptir.

Bununla birlikte 12'den fazla çalışanımız ile 12 yıldan uzun süredir sektörde faliyet gösteriyor ve bu güne kadar 3800 den fazla çözüm üretmiş durumdayız.

Yine bahsetmek gerekirse, Türkiyede ki herhangi bir dijital pazarlama ajansına göre en büyük müşteri referans gruplarından birine sahibiz.

Eğer sizde işinizi geliştirmek ve büyütmek istiyor ayrıca sosyal medya pazarlama yapmak veya mevcut bir sosyal medya kampanyanızı geliştirmek istiyorsanız, Vayes sizin için burada.

Biz çevrimiçi ulaşabileceğiniz gibi ücretsiz fiyat teklifi bırakabilir ya da bir uzman ile konuşmak için +90-212-855-9404 telefon numarasından bugün bizi arayın!

Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Dijital Pazarlama
  • Videolu Blog

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.