En İyi Web Yazılım Ajansını Buldunuz

Nisan 03, 2020 -

Bir ev satın almayı planlıyorsanız, atmanız gereken adımlar nelerdir? Genel olarak şehirdeki en iyi evi satın almak ve paranızın karşılığını en iyi şekilde değerlendirmek için işe uygun bir araştırma yaparak başlamanız oldukça olasıdır.

Yapacağınız bu araştırma, mülkiyeti satın alıp almayacağınıza karar vermede size yardımcı olacaktır.

Bunun yanında araştırmanızın büyük bir kısmının web üzerinden yapmanızda yüzde 90 oranında olasıdır.

Çünkü web üzerinden alışverişin ortaya çıkmasıyla birlikte, müşterilerin yüzde 90'ı satın almaya karar vermeden önce çevrimiçi araştırma yaptığı artık bilinen bir gerçek.

Bir ev almak için göstermiş olduğunuz titizlik, aynı şekilde en iyi web geliştirme ekibini seçmeye de odaklanmalıdır. Bugün mevcut piyasada birçok web tasarım ve geliştirme şirketi var buda bu kadar farklı firma arasından işiniz için doğru web geliştirme firmasını seçmeyi oldukça zorlaştırmakta.

Ancak bu yazıyı okuyorsanız sizin için doğru web yazılım ajansını buldunuz demektir. Bununla birlikte işiniz için hem en iyi web yazılım ajansı olarak bizi gözden geçirebileceğiniz hemde diğer firmaları kolaylıkla bulmanıza yardımcı olabilecek bazı mükemmel ipuçlarını sizin için derledik.

1 - İhtiyaçlarınıza En Uygun Firma Türünü Tanımlayın

Çok basit bir şekilde, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek birçok farklı firma türü vardır. Dış kaynak kullanımından iç kaynak kullanımına, 7/24 saat geliştirme döngülerinden pazarlama opsiyonlarına kadar ihtiyacınıza uygun çok sayıda araça ev sahipliği yapan firma bulunmaktadır. Önce ihtiyacın tanımlanmasını, ardından bunun çevresinde arama ölçütleri oluşturulmasını gelişmiş bir web yazılım ajansı olarak öneririz.

2 - Mükemmel Şirketinizi Araştırın

Yazılım geliştirme firmalarının büyük çoğunluğu, bir arama motoru kullanarak belirli anahtar kelimeler arayan kişiler tarafından belirlenir. Kötü bir şey olmasa da, anahtar kelimeler için iyi sıralamanın web geliştirme yeterliliğine eşit olmadığını aklınızda bulundurun.

İhtiyaçlarınıza uygun kriterler için iyi sıralanan 3 ila 5 ajansı seçin. Sitenin genel tasarımını ve içeriğin web sitesinde nasıl düzenlendiğini kontrol edin, görme keskinliği önemli ve ayrıştırıcı bir testidir.

Aradığınız hizmetleri kolaylıkla ajansın sitesinden bulabiliyormusunuz ? Yoksa sizi tavlamak için sadece sağlam bir açılış sayfasına mı sahipler ? bu sorulara cevap verebilmeniz büyük önem arz etmekte.

İnsanların bir şirketi ararken aradıkları en önemli şey, süreç hakkında onları eğitmeye yardımcı olan yararlı bilgiler sağlayıp sağlamadıklarını görebilmektir.

Bu yüzden bir web yazılım ajansının web sitelerine koydukları bilgiler önemlidir. Ajans önceden size bir değer sunuyorsa, genellikle aradığınız hizmete yönelik çözümü göz önünde bulundurduğunu düşünebilirsiniz.

Ardından, aşağıdaki adımları göz önünde bulundurun:

3 - Firmanın Tarihçesi

En iyi web yazılım ajanslarının faaliyette bulunduğu yıl sayısı oldukça kritik bir değerdir. İletişimde olduğunuz web yazılım ajanslarının yalnızca birkaç yıllık deneyimleri varsa, bu durum projenizi olumsuz etkileyebilecek bilgi eksikliğini gösterebilir.

4 - Ekibi Tanıyın

Kontrol etmeniz gereken bir sonraki şey, ekibin ve şirketin genel boyutudur. Ekibin ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar büyük olup olmadığını bilmeniz çok önemlidir.

Şirket ne kadar küçükse, karmaşık görevleri çözme konusunda o kadar kaynak kısıtlamaya sebeb olurlar; küçük firmalar kaldıraç için daha az entelektüel sermayeye sahiptir.

Açıklığa kavuşturma nız gereken en önemli şey, şirket içi bir ekibin ve uzmanların olup olmadığıdır. Taşeronluk size istemeyeceğiniz zararlar verebilir.

5 - Şirketin Portföyü

Bir şirketi tanımanın en iyi yolu üzerinde çalıştıkları en son tasarım ve geliştirme projelerini kontrol etmektir. Bu belirli projeler hakkında neyi sevdiğinizi ve sevmediğinizi not alın.

Vayes de bulunan web geliştirme ekibi gibi çalıştığınız çoğu web geliştirme ekibi geri bildirime açıktır ve sorulara hazırlanacaktır.

Mümkün olan yerlerde benzer projeleri belirleyin ve bu projeler hakkında sorular sorun. Eğer sorularınıza yanıt alamıyorsanız farklı seçeneklere bakmanızı öneririz.

6 - Referanslar

Şirketten referans isteyin ve daha önce şirketin hizmetlerini kullanan müşterilere ulaşın. Onlara şirketle olan deneyimlerini sorun. Referansınız için not alın. Konuşmalarınız ve görüşmeleriniz sürece şirketin hem artılarını hem de eksilerini listeleyin.

7 - Arama Sıralaması

Birincil konuma dayalı anahtar kelimeler kullanırken arama sıralamasında ajansınızı göremiyorsanız, bu, ajansın en iyisi olmadığı anlamına gelmez; sadece dijital pazarlamada etkin olamadıklarını bir işareti olabilir. Ancak birincil hedefiniz aramalarda iyi bir yazılım ürünü oluşturmak ise, kendisinin iyi sırada olduğu bir şirketle çalışmanız idealdir.

8 - Web Geliştirme Ajansının Duyarlılığı

Bir ajans hakkındaki araştırmayı tamamladıktan sonra, henüz ajansla iletişim kurmamış iseniz onlara ulaşarak iletişimde size karşı duyarlı olup olmadıklarını gözlemleyiniz.

Gözlemleriniz sonucunda küçük şirketlerin yanıt vermesi büyük şirketlerden daha fazla zaman alabilir, bu da sınırlı satış bant genişliğine sahip oldukları için büyük bir projede sizin için sorunlara sebep olabileceğini aklınızda bulundurun.

Diğer yandan daha iyi organize olmuş ve gelişmiş şirketlerin genellikle büyük bir satış ekibi vardır ve bu nedenle size daha hızlı yanıt verebilirler.

Mükemmel bir şirket size 24 ila 48 saat içinde geri dönecektir. Bu sebeple web geliştirme projenize gerçek anlamda ilgisi olan bir ajans arayın.

Çünkü profesyonel şirketler onlar ile iletişim kurduğunuz taktirde önce sizin için gerekli ihtiyaçları anlamaya çalışır. En iyi web yazılım ajansları, ancak ürün gereksinimlerinizi tam olarak anladıktan sonra size bir teklif verecektir.

Ayrıca iletişim kurduğunuz takdirde aşagıdaki bazı kritik soruların aklınızda olması işiniz için seçeceğiniz ajansı bulmanız da size yardım edebilir.

  • Satış ekibi size 24 saat içinde yanıt verdi mi?
  • Yanıtları ne kadar profesyoneldi?
  • Karşınızda ki kişi insan mı yoksa bir sohbet robot mu?
  • Beni tavlamaya mı çalışıyorlar yoksa projemi mi önemsiyorlar?

9 - Bütçe

Potansiyel müşterilerin çalışacakları ajansı daha sonraki bir aşamada kendileri için doğru bulmamasının temel nedenlerinden biri, ilk görüşmeler sona erdikten sonra bütçe sınırlamaları hakkında bilgi paylaşmamalarıdır.

Son dakikada bütçe bilgilerini paylaşmak yerine, bütçe sınırlamalarını en baştan paylaşan bir ajan ile çalışmak önünüzü görmek açısından oldukça önemlidir.

Bu nedenle bir web geliştirme ekibi bulduğunuzda, bütçe ile ilgili aşağıdaki soruları sormanız ve kesin cevaplar almanız gerekir:

  • Saat başına ne kadar ücret alıyorsunuz?
  • Web tasarımı ve geliştirme için başlangıç fiyatı nedir?
  • Bütçem X kadar bu bütçe ile proje üzerinde çalışabilir misiniz?
  • Web sitesini oluşturmak için ne kadar zaman harcıyorsunuz?
  • Web tasarımı veya geliştirme için uyguladığınız finansal süreç nedir? Sürecin nasıl göründüğüne ilişkin daha fazla ayrıntı paylaşabilir misiniz?

Son olarak, maliyetin bir web geliştirme şirketi kalsifikasyonunda önemli bir rol oynamadığını fark etmeniz gerekir.

En iyi web tasarım veya geliştirme ajansının sizinle iyi bir anlaşma yapmanın ve mümkün olduğunca sizinle çalışmak için bir yol bulmaya çalışacağını bilmelisiniz.

En iyi web yazılım ajansının farkını görmek için hemen bizimle iletişime geçin ve Vayes etkisinden faydalanın...

Etiketler
  • Web Yazılım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.