Google Search Console

Ekim 22, 2018 -

Google Search Console Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google tarafından sunulan bir hizmet olan Google  Search Console arama sonuçlarında sitenizin ne durumda olduğuna dair bilgi almanızı sağlayacak bir araçtır. J Eğer bir web siteniz varsa ve Google aramalarında çıkmasını istiyorsanız sitenizi Search Console’a eklemenize gerek yoktur. Ancak siteniz ile ilgili detaylı bilgilere erişmek, raporlama yapmak ve bu doğrultuda çalışma rotanızı belirlemek isterseniz bunun için Google Search Console sizin için büyük yardımcı olacaktır. Peki iyi güzel ama sitemizi Search Console‘a nasıl ekleyeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. Aşağıda açıklıyoruz.

Google Search Console’a Yeni Site Nasıl Eklenir?

Google Search Console’da yeniyseniz, önce internet sitenizin sahibi olduğunuzu doğrulamak için sitenizi Google Search Console’a kayıt etmeniz gerekir. Bir internet sitesi birden fazla Search Console sahibi olabilir. Dolayısıyla sitenin içeriğiyle ilgilenen birden fazla kişi olması durumunda aynı site üzerinden kontrol sahibi olabilirler. Yine de siz herkese o kadar kolay güvenmeyin. Google Search Console’a yeni site ekmek için:

 google-search-console

  • Search Console’u ziyaret edin.
  • “Özellik Ekle” butonuna tıklayın.
  • “Web sitesi” bölümü seçiliyken, internet sitesi adresinizi yazın.
  • Ekle butonuna basarak doğrulama adımına geçin.
  • Search Console’un doğrulama adımında size verdiği HTML dosyasını indirip, sitenizin FTP’si üzerinden ana dizine atın. Sonrasında “Doğrula” butonuna basarak sayfanızın sahipliğini doğrulayın.

Eğer sitenizin FTP’sine doğrudan erişiminiz yok ise, bu durumda “Alternatif yöntemler” sekmesinden sitenizi doğrulamak için kullanabileceğiniz diğer yöntemleri görebilirsiniz.

Sitenizi hangi yöntemle doğrularsanız doğrulayın, doğrulama işleminde yaptığınız değişikliğin devamlılığını sağlamak zorundasınız. Örneğin doğrulama aşamasında kullandığınız HTML dosyasını sonradan silerseniz, Google artık bu sitenin size ait olmadığını düşünecektir. HTML etiketiyle sitenizi doğrulayıp bu etiketi sonradan kaldırırsanız tekrar doğrulama yapmanızı isteyecektir.

 

 

 

Etiketler
  • SEO

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.