Mobil Uygulama Yapan Firmalar

Kasım 03, 2021 -

Mobil Uygulama Yapan Firmalar

Teknolojinin gelişimi ve yaygınlaşmasıyla mobil uygulamalara yönelim de hız kazanmaktadır. Bundan dolayı küçük ölçekli ya da büyük ölçekli işletmeler, firmalar hatta kişiler de arayış başlamaktadır. Ancak mobil uygulama yapan şirketler tam olarak bilinmemektedir. Dolayısıyla bununla ilgili bir arayış ortaya çıkmaktadır. Haliyle bu şirketler bilinmek istenmektedir. Bu şirketler içinde öne çıkan ise Vayes Digital olmaktadır. Vayes Digital, günün koşullarına ve dokusuna uygun üretim yöntemi ile müşterilerin memnun kaldığı bir firma olarak karşınıza çıkmaktadır. Uzun yıllara dayanan tecrübesi ile müşteri memnuniyetini her zaman önemsemektedir.

 En İyi Mobil Uygulama Şirketi 

 Alandaki seçeneklerin çok olması seçim konusunda temkinli olmayı gerektirmektedir. Buna rağmen piyasada söz sahibi olmak ve görünür kalmak için de ivedi şekilde mobil uygulama sahibi olunması gerekmektedir. Bunun için firmalar ve tüzel kişiler hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak istemektedir. En iyi mobil uygulama yapan firmalar ile ilgili kesin şekilde tatmin aramaktadırlar. Vayes Digital, tam da bu noktada hem kişilerin hem de firmaların arayışına son vermek için ortaya çıkmaktadır. Mobil uygulama sahibi olmak isteyen tüm kullanıcılarına eşsiz bir fırsat yaratmaktadır. Yeni kurulmuş ya da varlığına daha önce başlamış olan firmalara vakit kaybetmeden mobil dünyada yer almak için yardımcı olmaktadır.

 

 Kurumsal Mobil Uygulama Seçimi

 Kurumsal mobil uygulama dendiğinde diğerlerinden farklı olmayacağı akla gelmektedir. Ancak durum öyle olmamaktadır. Bununla ilgili üç temel özellikten bahsetmek mümkündür:

İmaj ve kullanım kolaylığı farkı vardır. Kurumsal mobil uygulama kullanıcıyı yormadan ve kullanıcının gözüne hitap edecek şekilde tasarlanmaktadır. Kurumsal yapıyı zedelemeyecek bir grafik dizaynı ile kullanıcılara hitap etmektedir.

Bu uygular kesinlikle alanında uzman kişilerce hazırlanmaktadır. Hazırlanışına dikkat edilmeyen bir mobil firma kurum açısından olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir.

İçerik oluşturma ve düzenleme olarak bilgi karmaşasından uzak ve uzman bir dille hazırlanmaktadır. Kullanıcı açısından, ters seçime neden olacak hatalardan bu şekilde kaçınılmaktadır. Ayrıca marka değerini de arttırıcı bir özellik olarak da görülmektedir.

 Vayes Digital Ayrıcalığı

 Vayes Digital olarak kullanıcılara yoğun bir biçimde kullanım fırsatı sunulmaktadır. Bunun en önemli artısı kullanıcının yönetme ve kontrol etme yetkisinin bulunmasıdır. Böylece akıllı cihazın bulunduğu herhangi bir yerde yönetim yetkisi mümkün olmaktadır. Bunun için ofiste ya da bir mekanda bulunma zorunluluğu olmamaktadır. Vayes Digital, mobil kullanıcı ayırt etmeksizin kesinti yaşatmadan bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca müşteri ile ortak bir şekilde uygulama oluşumunu sağlamaktadır. Anlayış olarak uygulamanın içeriğini size, göz alıcılığını ve fonksiyonel olmasını kendisine bağlamaktadır. Bu şekilde müşteri ile Vayes Digital arasında etkileşim içinde ilerleyiş olmaktadır.

 Native Mobil Uygulama Seçeneği

 Kısaca anlatmak gerekirse bu sistem ile farklı platformlar arası uygulama olarak bilinmektedir. Piyasada bununla ilgili birden fazla alternatif bulunmaktadır. Uygun bir araç seçimi diğerlerinden daha iyi bir uygulama yapılmasına katkı sunacaktır. Vayes Digital de bu firmalardan bir tanesi olmaktadır. Sektörde kendini kanıtlamış bir firma olarak çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemektedir. Müşterilerin seçebileceği frameworkler ile ilgili her aşamada yardım etmektedir. Bunun nedeni kullanıcının hangi frameworkü seçeceği konusunda yeterli bilgi sahip olmamasıdır. Eğer bilgi edinmeden seçim yapılırsa alınan sonuç anlamında hüsran yaşanabilmektedir.

 

 İOS Uygulama Tercihi Nasıl Olmalıdır?

 İOS uygulama tercihini yapmadan önce sektör içinde taramalar yapılmaktadır. İos uygulama yapan firmalar takip edilmektedir. Burada şunu söylemekte fayda görülmektedir: mobil uygulama edinmek birçok nedenin ötesinde bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır. Uygulama edinmenin, bir iş sorununu çözümlemek için ihtiyaç duyulan araç olduğu da bilinmektedir. Burada önemli olan çözüm için karar vermektir. Uygulamanın hazır ve olası gereksinimleri ortaya çıktıktan sonra bir sonraki aşamaya geçiş olmaktadır.

 

 Mobil Uygulama Seçiminde Hangi Platform Doğrudur ?

 Özellikli teknolojinin hızlı geliştiğim gösterdiği son yıllar ciddi bir rekabet alanı oluşturmaktadır. Bu rekabette önemli payı IOS ve Android almaktadır. Uluslararası mobil pazarında bu iki dev bulunmaktadır. Mobil uygulama geliştirme ile ilgili olarak bu iki platformdan bir tanesi ya da her ikisi tercih edilmektedir. Bunu belirleyecek olan müşterinin gereksinimleri olmaktadır. Gereksinime göre tercih yapılmakta ve uygulama edinim aşamasına yaklaşılmaktadır. Ayrıca tüm kullanıcılar için öncelik olan bir konu da fiyat olmaktadır. Bu hem android hem de ios uygulama fiyatları kıyaslaması olarak kendini göstermektedir.

 

 Mobil Uygulama Seçim Konusunda Karar Verme

 Karar verirken birçok faktör göz önünde tutulmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibi sayılabilmektedir:

Mobil uygulama talebinde önce hedef kitlenin belirlenmesi ve ihtiyaçların ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkarılması bulunmaktadır.

Para kazanmaya yönelik oluşturulan strateji, seçim konusunda önemli bir ipucu olarak yardımcı olacaktır.

Uygulamanın piyasadaki yerini alması süresinin belirlenmesi de uygulamanın yapılacağı firma konusunda önemli olmaktadır. Bunun nedeni firmanın belirli bir süre zarfında hizmetin teslimini yapma planı oluşturmasını sağlamaktır.

Belki de en önemli seçim etkeni, bütçe ile ilgili durumdur. Sahip olduğunuz bütçe seçim konusunu doğrudan etkileyecektir. Dolayısı ile kalite, zaman, tasarım gibi özelliklerin hepsi de etkilenmiş olacaktır.

Son olarak güvenlik önemli bir seçim aracı olarak ortaya çıkmaktadır. Firmalar, müşterilerine güvenlik ile ilgili ayrıntılı şekilde bilgiler vermektedir. Bu da seçim konusunda müşterilere yardımı olmaktadır.

 

Firmayı Belirlemek

 Seçimi etkileyen tüm faktörlerin analizi ve taraması yapıldıktan sonra firma belirlenmektedir. Vayes Digital, müşterilerin olası seçim nedenlerini tamamıyla dinlemektedir. Bunun sonucunda bir karara varılmaktadır. Müşteri sadece apple uygulama yaptırma ile ilgili değil aynı zamanda apk yapan firmalar ile de ilgili bilgi sahibi edilmektedir. Bundan sonra karar müşteriye bırakılmaktadır. Vayes Digital, kenara çekilerek müşterinin hür bir şekilde seçim yapmasına fırsat sunmaktadır. Yine istenildiği takdirde her türlü soruya cevap vermek için de hazır beklemektedir. Bunun için hem müşteri hizmetleri hem de sistem içerisindeki yapılar vardır.

 

 Fiyatlar Hakkında Bilgi ?

 Fiyatlar farkları değişkenlik göstermektedir. Sadece firmadan firmaya değil, uygulamadan uygulamaya da mobil uygulama fiyatları farklılıklar olabilmektedir. Bunun birçok sebebi olmaktadır. Firmanın yapısı, uygulamanın işlevi, tasarımı gibi etkenler bulunmaktadır. Bunun yanında günün koşulları, piyasa yapısı, çalışan ücretleri, giderler de fiyat konusunda farklı miktarda etkiye sahiptir. Buna rağmen fiyat ile performans arasındaki memnuniyet tatmin edici bulunmaktadır.

 

 Müşteri verdiği paradan şikayetçi olmadan mobil uygulama fiyatını göz ardı etmektedir. Bunun için de uygulama sonrası biraz aman geçmesi gerekmektedir. Birden bire yüksek başarılar ve karlar beklenmesi hata olacaktır.

Etiketler
  • Mobil Uygulama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)