Pinterest Nedir? Neden Pinterest Kullanmalıyım?

Aralık 13, 2019 -

Oldukça basit şekilde anlatmak gerekir ise Pinterest çevrimiçi bir panodur diğer bir ifadeyle ise resim ve videoların kaydedilmesi ve paylaşılması için bir platformdur.

Tıpkı gerçek bir pano veya albümün belirli bir ilgi alanı, hobi veya proje için resimler, fikirler ve notlar ile doldurulması gibi düşünebilirsiniz Pinterest de aynı prensipte çalışır ancak çevrimiçi olarak.

Neden Pinterest kullanmalı?

Neden Pinterest Kullanmalıyız?

İnternetteki çok fazla bilgi ve görsel sayesinde, Pinterest sizi ilgilendiren tüm çevrimiçi resimleri, videoları ve makaleleri kaydetmenin harika bir yoludur.

Pinterest'e ilginize adanmış kendi 'tahtanızı' oluşturabileceğiniz belirli bir hobiniz veya projeniz varsa bu sizin için mükemmel bir araçtır.

Örneğin, oturma odanızı yeniden dekore etmeyi planladığınızı ve internette beğendiğiniz birçok oturma odası fotoğrafını aramış olabilirsiniz. Tüm oturma odası görüntülerini oturma odası tadilatında özel olarak oluşturulmuş tahtaya 'sabitleyebilir' (yani kaydedebilirsiniz) ve istediğiniz zaman başvurabilirsiniz.

Ancak Pinterest'in ana cazibesi, diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan 'pinleri' takip etmenize izin vermesidir. Pinterest'e diğer kullanıcıların panolarına göz atabilir ve diğer kullanıcıların ne tuttuğunu görebilir ve ardından fikirlerini kendi panonuza çekebilirsiniz.

Nasıl Kullanılır ?

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest'ti kullanmaya başlamadan önce kayıt olmanız gerekir. Pinterest.com adresini ziyaret ederek ve kaydolabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra, kullanıcı adınızın sağ üst köşede görüntülendiğini göreceksiniz. Üzerine geldiğinizde bir açılır menü belirir.

Boards” a tıkladığınızda, doldurmanız için hazır bir boş pano göreceksiniz.

Bu Boards için bir ad girebilirsiniz sonrasında "Pano Oluştur" u tıklayın ve sonrasında pinlemeye başlayabilirsiniz.

Bunun yanında bir Kategori seçebilir ve bilgisayarınızdan veya internetten pinler ekleyerek resim yüklemeye başlayabilirsiniz.

Tüm ilgi alanlarınızı nasıl ayrı tutuyorsunuz?

Pinterest

Her Pinterest hesabının altında, birden fazla boards oluşturabilir ve bu kartları düzenleyebilirsiniz. Bu, bir sosyal medya hesabına sahip olma problemine ilginç bir çözüm bunun yanında çeşitli çıkarları da beraberinde getirir.

Örneğin, birçok kişi biri iş, diğeri zevk için olmak üzere iki Twitter hesabını yönetir. Ancak Pinterest'te ilginize göre panoları iyileştirebilirsin ve takipçilerinin paylaşımlarını gereksiz yere karıştırmaz.

Pinterest'teki insanları takip edebileceğinize yukarıda değindik ancak tüm kullanıcıların panolarını veya yalnızca birini takip etmeyi seçebilirsiniz böylece ilgi alanlarınızla en alakalı içeriği bulabilirsiniz. Bu tür bir takip, içerik segmentasyonunun, sadece arkadaş, hayran veya üye yerine yalnızca Sayfa veya Profilin ellerinde bulunduğu Facebook modelini geri planda bırakır.

Boardlarınızı kimlerin pinleyebileceğini kontrol edebilir misiniz?

Evet. Yalnızca board du yayınlayan profilin sabitleyebileceği panolar oluşturabilir veya board du yayınlayan profilin ve diğer belirli kişilerin sabitlemesine izin veren panoları oluşturabilirsiniz. Veya herkesin görebileceği bir topluluk board du oluşturabilirsiniz.

Tek bir profil altındaki bu çok katmanlı küratörlük modeli, platforma özgüdür ve Pinterest'in sosyal medya meraklılarının (benim gibi) hayal gücünü yakalamasının nedenlerinden biri.

Peki küçük bir işletme Pinterest ile ne yapmalı?

Pinterest Sosyal Medya Gücü

Bir işletme profili olarak Pinterest katılabilir ve sektörünüze ait en yeni gelişmeleri fikirler keşfedebilirsiniz ayrıca web siteniz ile entegre kullanarak web sitenizde kullanıcılarınızın ilgisini çeken alanları keşfedebilir ve bu alanları pazarlama stratejiniz için kullanabilirsiniz.

İlk önce kullanıcı olarak platformda rahat olmanızı ve ardından bu bilgiyi işinizin varlığında çalışmak için kullanmanızı ilerleyen süreçlerde yararınız olacaktır.

Şimdi yapabileceğiniz tek şey, ilham almak için siteyi kullanmaktır: Tüm bu görsel içerik kesinlikle pazarlama kampanyaları, fotoğraflar, ürünler ve diğer içeriklerle ilgili yeni fikirleri akla getirecektir. Kayıt olabilir, gezinebilir ve sitenin kendi projelerinizde size yardımcı olması ve birlikte beyin fırtınası yapabilirsiniz.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)