Saç Ekimi Dijital Pazarlama

Eylül 16, 2022 -

Saç kaybı yaşayan ya da saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya olan kişilerde saç ekimi kalıcı bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç kökünün aktif olmadığı yerlerde, saçsızlığın olan yerlerde saç kökleri bölümüne cerrahi yöntem ile saç nakledilmesidir.

Bu İçerik : 16.09.2022 Tarihinde Güncellenmiştir !

 

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

 

Saç Ekimi Nedir?

Kişilerde seyrelme veya kellik gibi sorunlar sıklıkla görülebilmektedir. Bu kişiler sıklık ile saç ekimi nedir? Şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Saç ekimi saçın olmadığı yerlere cerrahi bir işlem ile ekilmesidir. Saçların dökülen bölgeye kişinin sağlıklı saçlarının eklenme işlemidir. Bu saç ekimi işlemi hastaya göre uygulanır ve planlanır. Genellikle saç ekimi operasyonunda kişinin ense bölgesinde yer alan saç kökleri toplanır ve saç olmayan bölgeye ekim işlemi gerçekleştirilir. Bu işlemin amacı; saç ekimi yapıldığı belli olmayacak doğallıkta durması ve kalıcı bir çözüm olmasıdır. Küçük bir cerrahi operasyondur. Bu işlemin uzman doktorlar ve hastane ortamında yapılması gerekmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi nasıl yapılır? Konusu saç ekimi yaptıracak kişiler tarafından merak edilmektedir. Saç ekimi cerrahi bir operasyon ile yapılmaktadır. Bundan dolayı uzman doktorlar tarafından yapılması oldukça önemlidir. Saç ekimi uygulaması genellikle ense bölgesinden alınan saçlar ile yapılmaktadır. Bu ense bölümünden alınan saç kökleri saçın olmadığı bölgeye ekilmektedir. Eğer kişinin ense bölgesinde yeterli sayıda saç kökü bulunmuyorsa kişinin kollarından ya da göğüs bölgesinden saç kökleri alınabilmektedir. Bu uygulama saç kaybının miktarına bağlı olarak kaç saatte biteceğini belirlemektedir. Saç olmayan alan çok büyük ise birkaç seans gerekebilmektedir.

Bu işlemler genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Saç ekimi işlemi bittikten sonra baş bölümüne özel bir bandaj takılmaktadır. Hasta bir ile iki saat içerisinde taburcu edilmektedir. Bazı durumlarda ağrı kesici de verilmektedir. Hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte genellikle 3 gün istirahatten sonra kişi normal hayatına geri dönebilmektedir. Lakin baş bölgesinin kapalı olması gerekmektedir.

Saç Ekimi ve Dijital Pazarlama

Saç ekimi ve dijital pazarlama sayesinde hasta kazanımı ve hastayı elde tutmayı artırma oldukça önemlidir. Saç ekimi işlemi oldukça kişisel bir tercihtir. Bundan dolayı saç ekim pazarlamasında rekabette oldukça fazladır. Saç ekimi kliniği dijitalde rakiplerinden öne çıkması gerekmektedir. Eğer bir saç ekme hizmeti sunuyorsanız bu hizmette karar verme sürecinin aşamaları ile hastanın hedeflerine uygun olması oldukça önemlidir. Bunu sadece bölgenizde olan kişiler ile değil saç ekimi yapmak isteyen başka yerlerde olan kişiler ile de yapmalı ve pazarlama stratejinizi bu şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Dünyada her 5 erkekten birinde saç dökülme sorunu yer almaktadır. Genç veya yaşlı fark etmeksizin saç dökülme sorunu sıklık ile karşılaşılmaktadır. Saç dökülmesine neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Stres, kirlilik, gerginlik gibi faktörler oldukça fazla etkilidir. Bunun dışında genetik olarak da dökülmeler gerçekleşebilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşan kişiler saç ekimi operasyonuna başvurmaktadır. Böylece saç ekimi piyasasında rekabette oldukça fazladır. Herkes bu piyasada kendine düşen payı almak ve hasta olan kişiyi de kendine çekmek istemektedir. Bu durumda saç ekimi ve dijital pazarlama devreye girmektedir. Dijital pazarlama sayesinde az bir çaba ile kısa süre içerisinde birçok kişiye ulaşma imkanı sağlamaktadır.

Bir saç ekimi yapan kliniğin saç ekiminin nasıl tanıtacağını çok iyi bilmesi gerekmektedir. Bu tedavi sürecinde olan hayati bölümlerini vurgulaması gerekmektedir. Bu vurgulamalar içinde dijital pazarlama yöntemi kullanılmaktadır. Hasta olan kişilerin web sitenizi ziyaret etmesini sağlamalı ve burada olan pazarlama stratejilerini uygulamanız gerekmektedir.

Vayes Hakkında

Vayes; işletmelere yol arkadaşlığı yaparak onlara hizmet veren bir ajanstır. İşletmelere ait olan marka tescillinden, ürün fotoğraflarına, SEO’ya kadar birçok ihtiyaçlarınızda yardımcı olmaktadır. Profesyonel hizmet vererek firmalara bir yerden takip imkanı sunmaktadır. Eğer bir saç ekimi merkezine sahipseniz dijital pazarlama ajansı olan Vayes sizlere bu konuda yardımcı olacak ve ihtiyaçlarınıza göre sizlere yardımcı olacaktır. İhtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve çok iyi değerlenmelisiniz.

Saç Ekimi ve Vayes

Vayes uzun zamandır sektörde yer almaktadır. Sahip olduğu tecrübe sayesinde de birçok işi başarabilmektedir. İşi emanet edebilmek için Vayes doğru bir yerdir. Saç ekimi ve Vayes güzel bir plan hazırlayarak kişilere kılavuzluk etmektedir. Saç ekimini dijital pazarlama yapacak olan kişinin ilk önce elinde olan kaynakları bilmesi gerekmektedir. Daha sonra nereye varacağınızı ve hedefinizi de ortaya koymalısınız. Bu hedefinizi planlaması ve hedefinize nasıl varacağınızı da detaylı bir şekilde oluşturmalısınız.

Bir saç ekimi işletmesinin iyi bir tasarım web sitesine ihtiyacı vardır. Web sitesi sayesinde her türlü içeriği web sitesine yüklemek kişilerin daha da fazla dikkatini çeker. Böylece hastalar sizlerin web sitenizi daha sık tercih eder. Sahip olduğunuz markanızın itibarı web siteleri ile birlikte artmaktadır. Web sitesi içerisinde ayrıntılı bir şekilde açıklama menü çubukları ve aynı zamanda hastalarının öncesi sonrası şeklinde fotoğraflarının da bulunması referansınızı oldukça iyi şekilde artıracaktır. Kullanılan bu görsellerin kalitesi oldukça iyi olmalıdır. Hatta bir web sitesi içerisinde iletişim formu da eklemek oldukça iyi olacaktır.

Dijital Pazarlama Stratejisi Nedir?

Dijital pazarlama ile doğru hedeflere ulaşmak mümkündür. Aynı sektöre olan farklı iki firmanın dijital pazarlama stratejisi birbirinden oldukça farklıdır. Hedeflenen pazar ve firma koşulları oldukça farklıdır. Aslında dijital pazarlamaya giren bütün firmaların tek bir amacı vardır o da satış yapmaktadır. Fakat diğer saç ekimi firmalarından sizi ayıran bazı özelliklerin bu dijital platforma yer alması gerekmektedir. Bu sizin firmanızı ayıran özelliklerin kişileri kendinizi seçmenize yardımcı olacaktır.

Dijital pazarlama stratejisinde ilk önce hedefinizin belirlenmesi gerekmektedir. Bu hedefin gerçekçi ve ulaşılabilir olması da oldukça önemlidir. Daha sonra hedef kitlenin belirlenmesi gerekmektedir. Hedef kitlenizin saç ekimi ile ilgili olması gerekmektedir. Bu kişiler hakkında bilgilere sahip olmak sizleri diğer firmalardan daha da öne çıkartacaktır. Müşterilerinize nasıl hitap edeceğinizi bilmeniz oldukça önemlidir. Pazar araştırma da dijital platformda oldukça önemlidir. Bölgenizde kişilerin hangi platformları daha sıklık ile kullandığına bakmalı ve ona göre hareket etmelisiniz. Rekabet araştırması yapmalı ve diğer saç ekimi firmalarının neler yaptığına bakmalısınız. Diğer saç ekimi firmalarının izlerine bakabilir ve hedef kitlenizi de onlara göre ayarlayabilirsiniz.

Son zamanlarda özellikle sağlık sektöründe teknolojik gelişmeler olmuştur. Böylece sağlık sektörü de artık dijital ortama geçmeye başlamıştır. Hedef kitlenizi elinizde tutmanız oldukça önemlidir. Bu alanda nasıl hizmet verdiğiniz hastalara açıklamanız ve örneklendirmeniz gerekmektedir. Bir firma internet üzerinden saç ekimi için hasta getirebilmektedir. Bunu da doğru strateji ve dijital pazarlama sayesinde yapabilmektedir.

Vayes sizlere tecrübesi ile ve dijital pazarlamada neler yapabileceğiniz konusunda yardımcı olmaktadır. Saç ekimi işimde hastaları kendinize çekmeniz oldukça önemlidir. Hastaneler ya da klinikler doğru stratejiler oluşturmalıdır. Bundan dolayı Vayes dijital pazarlama ajansından yardım almak oldukça önemlidir. Dijital pazarlama ile hastaların dikkatini çekecek ve düzgün bir pazarlama stratejisine sahip olacaksınız. İlk önce sizlerin nasıl bir dijital pazarlamaya ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz ve hedefinizi doğru şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Etiketler
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.