Web Tasarımı ve Kodlama

Mayıs 27, 2020 -

Web tasarımı genel olarak değerlendirmek gerekirse, bir web sitesinin görsel estetiği ve sayfa düzeni şeklinde adlandırılabilir. Statik bir web sitesi veya dinamik web uygulaması oluştururken web geliştirme ile el ele giden bir çalışma kapsamıdır.

Kendinizi yaratıcı biri olarak görmeseniz bile, web tasarım işini öğrenmek hala iyi bir fikirdir. Statik web siteleri veya dinamik web uygulamaları yapmak isteyip istemediğinize bakılmaksızın , tasarım sürecin önemli bir parçasıdır. Tasarım, insanların bir web sitesine vardıklarında fark ettikleri ilk şeydir ve yeterince iyi değilse, tasarım yönünden belirli sınıflara ayrılarak nitelendirmeyi sağlayan kapsamlardır. İnsanları hayal kırıklığına uğratan bir site oluşturmak istemezsiniz, değil mi?

Bu içerk 01.01.2021 de güncellenmiştir.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Kendinizi yaratıcı bir kişi olarak tanımlarsanız, kariyerinizi web tasarımcısı olarak düşünebilir ve belki çok iyi işler çıkarabilirsiniz. Bugün, güncel becerilere sahip yetkin web tasarımcılarına büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. Tasarım her konuda ihtiyaç olmakla birlikte günümüzde dijital pazarlamda alanlarında özellikle ihtiyaç duyulan bir bölümdür.

Web yazılım konusuda keza aynı düzeyde yeni dünyanın geleceğinde rol oynayacak durumdadır. Kodlamayı öğrenin ve birçok proje için değerli işler çıkartmak üzere kendinizi güncel tıtarak yenileyin. Hele birde web tasarım ile yazılımı aynı dengede tutabilecek deneyime sahip olursanız o zaman bütün kapılar size sonuna kadar açık unutmayın :)

Web Tasarımına Genel Bakış

Web tasarım süreci Photoshop gibi bir uygulamalarla yapılandırılacağı gibi günümüzde birçok teknoloji ile görsel bir konsept adımı çıkarılmaktadır. Web tasarımı ardından, web sitesini oluşturmak için HTML ve CSS gibi Front-End geliştirmeye başlarsınız. HTML ve CSS, web sayfalarının ön yüzünü yani Front-End geliştirici ekibinin alanıdır. HTML, sayfanızın temel yapısını, CSS ise stili ve görünümü ele alır.

İyi bir web tasarım geliştirme düşüncesindeyseniz, sitenizi oluştururken duyarlı tasarım, estetik, kullanılabilirlik ve erişilebilirlik gibi kavramlara da muhakkak girmelisiniz.

Responsive - Duyarlı tasarım , web sitelerinin iyi görünmesini ve telefonlar ve tabletler gibi ek cihazlarda iyi çalışmasını sağlamak için popüler bir tekniktir. Bunu, farklı tarayıcı genişlikleri için farklı CSS kuralları ayarlayarak yapar.

Duyarlı tasarımın canlı bir demosunu ister misiniz? Bu sayfayı bir bilgisayarda görüntülüyorsanız, tarayıcı pencerenizin genişliğini azaltın ve ne olduğunu bir bakın eğer açılan pencerede kendini boyutlandıran bir site ise duyarlı tasarım örneğini görüyorsunuz demektir.

Estetik, web tasarım düşüncesinde büyük rol oynar, çünkü hepsi web sayfalarının nasıl göründüğü ile ilgilidir. Muhtemelen şok edici görünen birçok web sitesi görmüşsünüzdür. Biraz estetik teorisi öğrenin ve beğenilen tasarımlar çıkarmaya odaklanın trendleri yenilikleri takip edin!

Kullanılabilirlik web tasarımının bir diğer önemli bileşenidir. Bu, bir web sitesinin ne kadar sezgisel olduğu ve kullanıcıların istediklerini bulmasının veya yapmasının ne kadar kolay olduğu ile ilgilidir.

Son olarak, erişilebilirlik var - çok önemli bir web tasarımı uygulaması. Erişilebilirlik, web sayfalarını web'de gezinmek için duyma ve işitme engelli olanlara yardımcı cihazlar kullanan kişiler tarafından görüntülenebilir hale getirmekle ilgilidir.

Web Tasarımını Öğrenmenin Yolları

Bazı insanlar görsel tasarımı öğrenmenin tek gerçek yolunun kendi kendinize öğrenmek olduğunu söyleyebilir. Pratik yapın, mevcut web sitelerinden ilham alın ve tekrar pratik yapın, insanların tasarımlarınızı ve pratiklerinizi eleştirmelerini sağlayın. Ancak unutmayın, web tasarımı yalnızca bir sitenin görsel görünümü ile ilgili değildir. Kendinize erişilebilirliği öğretebilir misiniz? 

Web tasarımını kendi başınıza öğrenmek harika, ancak bir web tasarım kitabı veya çevrimiçi web tasarım eğitimi ile de kendinizi desteklemelisiniz. Birçok kişi web tasarımını bir kitaptan öğrenmeyi tercih ediyor ama yeni dünyada işler değişti online birçok kanaldan istediğiniz şeyi hızla öğrenebilirsiniz.

Örnek bir web Tasarımı ve Kodlama Programın Amaçları

Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programının hedefi, Web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli personeli - çalışanı tüm değerleri ile ekosisteme kazandırmadır. İlave olarak Web tasarımı ve kodlama departmanlarında çalışmaya devam edenlerinde verimliliklerini yükseltmeyi getiren programlardır.

Web Tasarım ve Yazılım Eğitimini Kimler Alabilir ?

Bir Üniversite eğitim kurumundan bahsediyorsak Web Tasarımı ve Kodlama kaydı için belirli sınavlara girerek aldığınız puanlar ile yerleşim tercihinde bulunabilirsiniz.

veya Üniversite yerine özel eğitim kursları, online eğitim kanalları vb. gibi eğitim modelleri de sizler için alternatif olabilir, eğitim dört duvar arasında yapılan bir modelden günümüzde bambaşka bir hal almaya doğru giden akım içindedir.  Eğer bir konuda uzmanlaşmak istiyorsanız işin tüm detaylarını bilimsel şekilde öğrenmeli ve uygulama yapabilir olmalısınız. Bu şu demek değildir, Youtube da herhangi bir youtuber ın kanalından alacağınız bilgiler ile uzmanlaşamazsınız.Online da eğitim almayı tercih edecekseniz dikkatli ve araştırmacı olmalısınız,

Web Tasarım İş Olanakları

Web Tasarımı ve Kodlama eğitimlerinini başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak görev alabileceklerdir.

Web Tasarım Eğitimlerini Nereden Alabilirim ?

Web Tasarımı ve Kodlama eğitimlerinini özgün ve örgün olmak seçebekleri ile birçok ünniversiteden alabileceğiniz gibi şuan popüler olan online eğitim siteleri üzerinden de alabilirsiniz. Bu vb. işlerde her ne kadar üniv. diplomanız size değer katsada eğer elinizde örnek işleriniz referanslarınız kendinizde denemeleriniz, bir github vb. hesaplarınız yok ise işiniz zorlaşabilir.

Makalenizi buraya kadar okudum ve eğitimimi tamamladım örnek tasarımlarımla fark yaratırım diyorsanız; Vayes kariyer imkanlarından faydalanmak için açık iş pozisyonlarımıza göz atabilirsiniz.

Kurslar - Eğitimler neler içerir ?

Kurslar genellikle şunları içerir: web siteleri tasarlamak ve çalıştırmak; mobil grafikler için hareketli grafikler, banner reklamlar, bültenler ve içerik dahil olmak üzere etkileşimli ve çevrimiçi materyallerin tasarlanması; web tasarım ve zengin medya yazılımlarının güncel sürümlerini öğrenmek; HTML ve CSS'de kodlama becerileri kazanmak; responsive duyarlı web tasarımı hakkında bilgi edinme; çevrimiçi pazarlamayı öğrenme; ve etkileşim tasarımı ve kullanılabilirlik hakkında bilgi edinme bulunmaktadır.

Yurtdışı Kariyer Bilgileri :

Üniversiteye ya da üniversiteye gitmenin maliyeti sürekli olarak yükseliş eğilimindedir. Ve orta öğretim sonrası eğitiminize finansal bir taahhütte bulunmaya hazır olmanız gerektiği doğru olsa da, toplam maliyeti azaltmanın yolları vardır. Önceden planlamak. Lisans derecesi ile önlisans kazanmanın maliyet ve faydalarını karşılaştırın. Burs fırsatlarını ve finansal yardımı keşfedin. Mevcut vergi indirimleri ve kesintileri hakkında bilgi sahibi olur. Ve elbette, hem kamu hem de özel kurumlardaki eğitim ücretlerini araştırın. Başlamanıza yardımcı olmak için, bir web tasarım derecesi için tipik maliyetler şunlardır :

En son ABD nüfus sayımı verilerine göre yıllık ortalama öğrenim Yıllık 8.552 USD

2017 YILINDA ORTALAMA EYALET İÇİ EĞİTİM
Diğer derecelere kıyasla ortalamanın Yüzde 2 üzerinde

USD 22.278 yılda
2017'DE ORTALAMA EYALET DIŞI EĞİTİM
Diğer derecelere kıyasla ortalamanınYüzde 11 üzerinde

USD 23.639 yılda
2017 YILINDA ORTALAMA ÖZEL DERS
Diğer derecelere kıyasla ortalamanınYüzde 27 altında

Web tasarım mezunları ne kadar kazanır?
Web tasarım öğrencileri mezun olduktan sonra yılda ortalama 104.632 dolar kazanıyorlar . Bu, diğer lisans derecelerine göre ortalamanın Yüzde 57 üzerindedir.


USD 104.632 yılda
2017 YILINDA ORTALAMA LİSANSÜSTÜ MAAŞ
Derecelerin ilkYüzde 97'si

2019'DA ÖDENMEYEN KİŞİLERİNYüzde 'Sİ
Diğer derecelere kıyasla ortalamanınYüzde 0 üzerinde

ABD'deki popüler web tasarım okulları için eğitim ücretleri
ABD'de web tasarım derecesi sunan 324 okul var. En yüksek okula sahip ülkedeki web tasarım okulları New York Üniversitesi, Pennsylvania Eyalet Üniversitesi-Ana Kampüsü ve California-Santa Cruz Üniversitesi'dir . Web tasarımında en yüksek dereceleri veren okullar için öğrenim maliyetlerinin dökümü :

Okul Adı - Eyalet İçi Eğitim Ücreti
New York Üniversitesi USD 50.464
Pennsylvania Eyalet Üniversitesi-Ana Kampüsü USD 18.436
California-Santa Cruz Üniversitesi USD 14.020
Tulane Louisiana Üniversitesi USD 52.960
Connecticut Üniversitesi USD 14.880
Arizona Üniversitesi USD 11.877
Drexel Üniversitesi USD 52.002
Georgia Üniversitesi USD 11.818
Quinnipiac Üniversitesi USD 46.780
Cincinnati Üniversitesi Ana Kampüsü 11.000 USD

Bir web tasarım derecesi için en iyi ABD okullarırı listelemektedir :

Okul Adı - Kabul Oranı - Eyalet İçi Eğitim Ücreti
Tulane Louisiana Üniversitesi Yüzde 21 USD 52.960
New York Üniversitesi Yüzde 28 USD 50.464
Clinton Essex Warren Washington BOCES Yüzde 33 USD null
CUNY Brooklyn Koleji Yüzde 40 USD 7040
Doğu Michigan Üniversitesi Yüzde 45 USD 12.019
William Jewell Koleji Yüzde 48 USD 33.620
Connecticut Üniversitesi Yüzde 48 USD 14.880
Pennsylvania Eyalet Üniversitesi-Ana Kampüsü Yüzde 50 USD 18.436
California-Santa Cruz Üniversitesi Yüzde 51 USD 14.020
Beacon Koleji Yüzde 53 USD 37.788
Bir web tasarım derecesi için en ucuz ABD okulları
ABD'de web tasarım derecesi sunan okullar arasında en düşük öğrenim maliyeti vardır:

Okul Adı öğretim
Amerikan River Koleji USD 1104
Cosumnes River Koleji USD 1104
Sacramento Şehir Koleji USD 1104
El Camino Community College Bölgesi USD 1142
Imperial Valley College USD 1142
Irvine Valley Koleji USD 1142
Santa Ana Koleji USD 1142
San Diego Mesa Koleji USD 1142
Sierra Koleji USD 1142
Coastline Community College USD 1148

 

Bonus 

[youtube::ucyZMt_S0Iw]

Udemy ile Online Eğitimler

Etiketler
  • Web Yazılım
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.