Yandex Mail Kurulumu

Mayıs 07, 2016 -

Yandex Mail sunduğu altyapı ile şirketlerimize, e-posta hesaplarında kendi alan adlarını (@sirketadi.com) kullanırken arkalarına Yandex Mail altyapısının gücünü alma fırsatını sunmaktadır. Yeni dönemde Gmail gibi, Yandex de Türkiye pazarı içerisinde büyük bir pasta dilimi alabilmek için mücadele vermektedir.

Yandex altyapısına taşınan mail adreslerinize online olarak Yandex.Mail sitesi üzerinden ya da çeşitli e-posta istemci programları üzerinden (Outlook, Thundebird, vb.) erişebilirseniz.

Gelin şimdi Yandex.Mail altyapısına geçiş yapmış bir kullanıcının Outlook ve Thunderbird gibi e-posta istemcisi programlara mail adreslerini nasıl kuracaklarını birlikte görelim:

Yandex Mail Kurulumu 2019

Yandex.Mail altyapısına geçişinizden sonra yapılması gereken ilk şey, Yandex.Mail sitesi üzerinden e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak oluşturcağınız profil ile Yandex.Mail kaydınızı aktive etmektir.

Yandex Mail Posta Ayarları

1. E-posta kutunuzun ayarlarında POP3 veya IMAP protokollerinin çalışmasını etkinleştirmeniz gerekir.

Tüm ayarlar menüsünü açın:
Yandex.Mail Tüm Ayarlar Ekran Görüntüsü
2. E-posta programları öğesini seçin.
3. İstediğiniz protokolü işaretleyin.
4. Değişiklikleri kaydedin.

IMAP Protokolüne göre Yandex Mail Kurulum Ayarları 

Neden IMAP Protokolü ?
IMAP protokolü kullanıldığında e-posta programı sunucu ile eşitlenir ve e-posta kutunuzun klasör yapısını kaydeder.

Maillerim bilgisayarıma kaydedildiği gibi sunucu üzerinden de erişelilebilir olsun diyorsanız;
Bu protokol ile e-posta programı üzerinden gönderdiğiniz e-postalar sadece bilgisayarda değil web sunucuda da kaydedilmektedir. Böylece bu e-postalara farklı cihazlardan da erişebilir duruma gelmiş olacaksınız.

Posta alıcı programınızı (Outlook vb.) IMAP protokolüne göre çalıştırmak için ilgili programda Hesap Kurulumu ekranlarında aşağıdaki ayarları yapmalısınız:

Yandex Mail Kurulum Gelen e-posta (imap)
e-posta sunucusunun adresi — imap.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 993

Yandex Mail Kurulum Gönderilen e-posta (imap)
e-posta sunucusunun adresi — smtp.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 465

E-posta sunucusuna erişmek için Yandex'teki kullanıcı adınızı ve şifrenizi (veya iki basamaklı kimlik doğrulamayı açtıysanız uygulama şifresini) girmelisiniz.

! Kullanıcı adınız e-posta adresiniz olarak girilmelidir.

Gerekli ayarların tamamlanması ile artık maillerinize, e-posta istemcisi programndan erişebilirsiniz.

POP3 protokolüne göre Yandex mail kurulum ayarlama 2019 

Yandex.Mail sitesi üzerinden hesabınıza online olarak eriştikten sonra Tüm ayarlarE-posta programları menüsü ile belirteceğiniz klasörlere gelecek tüm e-postalarınız, e-posta istemcisi programınız (Outlook, Thunderbird, vb.) tarafından programınızdaki Gelen Kutusu klasörü üzerine kaydedilmektedir.

Dilediğiniz zaman, e-postaları istediğiniz klasörlere otomatik olarak taşımak - yönlendirmek için e-posta programınız üzerinde filtreler/kurallar tarafında ayar yapabilirsiniz.

Önemli! Bilgisayarınızda kurulu olan mail programı (Outlook, Thunderbird, vb.) üzerinden göndereceğiniz e-postalar, sadece bilgisayarınızda kayıtlı kalacaktır, Web sunucusu üzerine eklenmeyecek ve görünmeyecektir.

Bilgi : POP3 protokolü ile e-postaları sunucudan indirdiğinizde, Yandex.Mail e-postaların birer kopyalarını otomatik olarak sunucuya kaydedecektir, ancak e-postalarınızı web arayüzünden giriş yaparak dilediğiniz zaman silebilirsiniz. E-postalarınızı e-posta istemcisi programınız ile kaldırmak isterseniz IMAP protokolünü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Outlook, Thunderbird vb.mail alıcı programı ile POP3 protokolüne göre Yandex Mail kurulumu ayarlaması için aşağıdaki bilgileri uygulayınız:

Yandex Mail Kurulum Gelen e-posta (pop3)
e-posta sunucusunun adresi — pop.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 995.

Yandex Mail Kurulum Gönderilen e-posta (pop3)
e-posta sunucusunun adresi — smtp.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 465.

[youtube::n4DWnNN7jlU]

Şifrenizi ve kullanıcı adınızı doğru şekilde yazdığınızdan emin olun, genelde kurulumların çoğu bu konuda yapılan hatalardan dolayı çalışmamaktadır.

Yandex Mail Kurulum ayarlarına Yandex.Destek E-posta Programları Ayarlama sayfasından da ulaşabilirsiniz.

İşte bu kadar basit!

Vayes Web Tasarım ve Yazılım tarafından aldığınız Business Yandex Mail Desteği ile artık rakiplerinizin bir adım önündesiniz.

Vayes Web Tasarım ve Yazılım olarak maillerinizin işletmenizin en önemli iletişim kanalı olduğunu biliyor ve bu konuda Google ve Yandex ile partnerlik ve çözüm ortaklığı birliktelikleriyle işletmelerimizi teknolojinin bugününe ve yarınlarına taşıyoruz.

Sizde kendi alan adınız ile örneğin;
ali@sirketiminadi.com mail adresinizi profesyonel mail altyapıları ile kullanabilir ve 99% kesintisiz mail iletişimine kavuşabilirsiniz.

Kurumsal Mail Altyapısı Kurulumu için bizlere ulaşabilirsiniz.

Etiketler
  • Destek

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)