Yeni mezun CV Örnekleri Nasıl Olmalıdır ?

Haziran 17, 2020 -

Hazır CV Örneği

Yeni Mezunsunuz yada staj yapmak ve deneyim kazanmak istiyorsunuz peki kendinizi bir iş başvurusu yaparken nasıl ifade etmelisiniz bunu hiç değerlendirdiniz mi ?

En Önemli adımlardan biri doğru CV ve dopru kendini ifade etme biçimidir. Kendini doğru ve tam ifade eden bir başvuru diğer başvuruların öncelidiği olabilir mi ? 

Mezun olduğunuz okul mu önemli yoksa deneyeimlerinizi tüm derinliği ile iş başvurunuzda karşı tarafa ifade edebilmek mi ?

Tüm bu soruların yanıtı ile tam istenen CV nasıl olur bunlara makalemizde göz atacağız.

Bir iş ilanı var ve buna başvurmayı düşünüyorsunuz belklide bu ilana en iyi aday sizsiniz, ancak bunu sadece sizin bilmeniz yeterli olamıyor :)

Kendinizi en iyi ifade etmenin yolu nedir ? diğer adaylaran nasıl kendinizi öne çıkartabilirsiniz ?

Bunu yapabilmenin en iyi yöntemi kısaca çok uzun olmayan ince detaylara sahip bir CV hazırlamak olacaktır. Bu CV ne çok çok uzun olup karşı tarafı sıkmalı nede çok kısa olup İK müdürüne bu konu ile ilgili hiç alakası yok dedirtmeli. 

Kendinizi en iyi ifade edebileceğiniz gibi özel açıklamalarda bulunun.

Çok İyi CV Hazırlamanın 3 Başlığı 

1- İlana dair tüm özelliklerinizi açıklayacak şekilde daha evvelki deneyimlerinizde yapmış olduğunuz çalışmaları, almış olduğunuz görevleri ve ilana uygun ise portfolyo vb. detayları her iş deneyiminizin içeriğinde bahsedin. Burada önemli başlık, bir proje içinde çalışmış iseniz bu projenin genel başlığı sonrası sizin bu işin hangi alanında neler yaptığınız önemlidir. Üstlendiğiniz görevler nelerdi bunları olduğu gibi eksiği ve fazlası ile anlatın. Bunu anlatabilmek çok önemli unutmayın işini iyi yapanlar yaptıkları işi ince detayları ile anlatabilirler.

2- Kişisek bilgilerinizi saklıyor gibi görünmeyin, bir iş ilanına başvuru için İnsan Kaynakları sizi en yakın ideal şekilde tanımaya çalışıyor, gerekirse farklılık yaratın burcunuzun yükseleline kadar bilgi verin :) İyi bir CV kendini tam ifade ederek karşı tarafa kendini pazarlayan kazanabilir. 

3- İşin mahiyetine göre tüm deneyimlerinizin reeldeki karşılıkları ve sonuçları önemlidir bunlar sertifika olabilir, başarı belgeleri olabilir yada portfolyonuz vb. olabilir. 

Referanslarınızı onaylatmak üzere daha evvel çalıştığınız iş yerleri, proje de bulunan liderler, yöneticilerden bir referans mektubu benzeri destek alın.

Örnekleyelim,

Eğer bir grafik tasarımcıysanız ve başvurunuz bu yöndeki bir ilana ise en iyi ifade yönteminiz klasik bir CV yerine kendinizi tasarımlarınız ile tanıtın işleriniz ile öne çıkarın.

Video grafik düzennleyebiliyorsanız başarılı bir örnek ile düşüncenizi kendinizi tanıtmak adına kullanın.

İçerik editörü iseniz daha önce yayınlanmış makalelerinizi paylaşın.

Bonus : Yapabilirseniz kendinizi bir video kaydında tanıtın ve bunu paylaşın, bunu başarabilirseniz 1 adım öndesiniz :)

Kaçınmanız gerekenler

Çok uzun bir CV hazırlamayın, özet bilgiler her zaman iyidir, İnsan Kaynakları yerine siz geçin ve empati yeteneğinizi kullanının eğer çok uzun bir cv niz varsa siz İnsan kaynakları yerinde olsanız ve çok sayıda başvuru var ise hangisini nasıl okuyabilirsiniz ?

Resimsiz bir CV hazırlama dönemi geçmedi mi sizce ?
neredeyse her birimiz vloger olmuşken en azından resimsiz bir CV karşı tarafa bu işi almak istediğinizden kuşku duyurabilir.

Staj Yeri mi Aıyorsunuz ?

İyi bir staj geleceğinizi farklı bir yere götürebilir dolayısı ile buraya çok zaman harcayın, işi öğrenmek size belki bu yaşlarda neden düşük ücretli - ücretsiz bir yerde çalışayım düşüncesini getirebilir bir yerlere nasılsa imza attırtabilirim diyebilirsiniz. Aman bu duruma düşmeyin ki gelecekte iş başvurusu yaptığınızda sıfır deneyim ile başvuruların arasında kaybolma riskinizi azaltın.

Staj yapmak istediğiniz yeri siz belirleyin sadece aileniz eğer sizi bir yerlere doğru yönlendiriyorsa burada durup bir değerlendirme yapın ve bu işin önemini hatırlayın mesleğinizin ne olmasını istiyorsanız yakınınızda araştırmalara başlayın ve inanacağınız bir firma bulun gerekirse gece gündüz erişmeye çalışarak o işi öğrenmeyi nasıl istediğinizi anlatın, bunun faydasını eğer yapabilirseniz okul bittikten sonra öyle çok göreceksiniz ki siz bile şaşıracaksınız :) 

Çalışkan kişileri kim sevmez heleki iş verenler, bunu yaşamınızın bir parçası yapabilirseniz geleceğinizi inşa etmeye başladınız demektir.

Günümüzde ben yapamıyorum nereden öğrenebilirim bir fırsatım olsaydı gibi cümleler yer tutmaz hale geliyor neyi öğrenmek istiyorsanız bir çok kaynağa bir tık ile ulaşabilir olduğumuz bir dünyayı yaşıyoruz.

CV hazırlamaya gelelim elinizi kolaylaştıracak kaynaklara aşağıda ulaşabilirsiniz.

[youtube::EiYtYAd9etU]

 

 

CV Örnekleri

CV Hazırlama

Örnek CV indirmek için tıklayın

Eğer online CV oluşturmak istiyorum derseniz resumecoach.com u da ziyaret edebilirsiniz.

Bol Şanslar.

Etiketler
  • Diğer

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.