10 Maddede Web Siteniz İçin Cloud Hosting Yararları

Mayıs 12, 2020 -

Bulut bilişim, her işletmenin çalışma biçiminde devrim yarattı. Dağıtılmış ve uzak kaynakları kullanarak, bulut barındırma hizmetleri geleneksel çevrimdışı web barındırma hizmetleri üzerinde ezici şekilde çeşitli faydalar sunar. Artan sayıda şirket web siteleri için barındırma bulutuna koşmaya devam ederken, bu yapıların en iyi avantajlarına daha yakından bakalım.

1. İsteğe Bağlı Sunucu Ölçeklenebilirliği

İşletme sahiplerini bulut barındırma yönünde çeken temel avantajlardan biri ölçeklenebilirlik özgürlüğüdür. İşletmeniz büyüdükçe ve web sitenizdeki trafik arttıkça, basit ve sezgisel bir gösterge tablosu kullanarak bilgi işlem kaynaklarını hızla ekleyebilirsiniz.

Bulut barındırma ayrıca, web sitenizin trafiğine göre sunucu altyapısını yükseltme veya düşürme esnekliği sağlar.

Birkaç bulut barındırma hizmeti, e-ticaret web sitesi geliştiricileri için otomatik ölçeklendirme seçeneği sunar.

Sonuç olarak, trafik sıkışmaları sırasında web siteniz otomatik olarak daha fazla sunucu kaynağı alır. Benzer şekilde, isteğe bağlı ölçeklenebilirlik, gerçek sunucu kullanımı için ödeme yapmanıza olanak tanır.

2. Daha İyi Hız ve Tutarlı Performans

Bulut barındırma hizmetleri, web sitesinin yükünü ve trafiğini bir ağa bağlı farklı sunucular arasında dağıtır. Coğrafi olarak ayrılmış bu sunucular eşit yük dağılımı ve tutarlı performans sağlar.

Farklı sunucular web sitenizi desteklediğinden, belirli bir sunucunun başarısız olması web sitenizin performansı üzerinde fark edilir bir etkiye sahiptir.

Farklı sunucularda eşit yük dengelemesi, web sitenizde şaşırtıcı hız ve daha iyi kullanıcı deneyimi sağlar. Ayrıca, bulut barındırma hizmetleri, web sitenize güncelleme yüklemek için minimum kesinti süresi sağlar.

3. Bulut Barındırma Maliyet Bakımından Etkilidir

Başlangıçta, karşılıksız bir gider olarak görünebilir, ancak bulut barındırma uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan bir teknik olabilir.

Web siteniz için bulut barındırma seçimi, donanımı satın alma, depolama, çalıştırma ve bakım gereksinimini ortadan kaldırır. Ayrıca, bakım için farklı işletim ve işçilik maliyetlerinden de tasarruf edebilirsiniz.

Ayrıca, ek trafiği yönetmek için sunucudaki işlem gücünü artırmak için sermaye harcamasına gerek kalmaz. Benzer şekilde, trafiğin azalması durumunda, kullanılmayan kaynaklar hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Bulut barındırma hizmetleri, enerji kaynaklarıyla sonuçlanan fiziksel kaynakların optimum kullanımını sağlar.

4. Web Sitenizin Güvenilirliğinin Artırılması: Kesinti Sürelerini En Aza İndirin

İşletmeniz görev açısından kritik unsurlar içeriyorsa, web sitenizin 24 saat çalışmasını istersiniz. Bir web sitesini yerel olarak şirket bilgisayarlarında barındırarak, elektrik kesintileri, donanım arızaları, kullanıcı hataları, virüsler vb. komplikasyonlar ile tehlikeye atabilirsiniz.

Web sitenizi bulutta barındırmak, kesinti süresini en aza indirerek web sitenize güvenilirlik katar. Çok sunuculu bulut barındırma mimarisi, verilerinizi korumak için veri yansıtma özelliğini kullanır.

Bulut barındırma hizmetleri, verilerinizi yedekleme için birden fazla cihazda depolar. Bu nedenle, belirli bir sunucuda aygıt arızası durumunda, diğer düğümlerdeki verileri hızlı bir şekilde kurtarabilirsiniz.

5. Veri Güvenliğini Artırın

İşletmenizin büyüklüğü ne olursa olsun, veri güvenliği müşterinizin güvenini kazanmak için en önemli unsurlardan biridir. Web sitenizi bulutta barındırmak, müşterinin verilerini işlemek için çeşitli güvenlik özellikleri eklemenize olanak tanır.

Bulut barındırma hizmetleri, web sitenizdeki verileri korumak için sağlam şifreleme ve kimlik doğrulama uygular. Bunun üzerine, müşterinizin bilgilerini korumak için daha fazla güvenlik önlemi ekleyebilirsiniz.

Örneğin, sunucudaki verilere erişmek için kuruluşunuza düzey tabanlı güvenlik erişimi ekleyebilirsiniz. Bu basit özellik finansal kayıtlar, stratejik ayrıntılar vb. hassas verilere erişimi kontrol etmek için kullanışlıdır.

6. Mobilite ve Kolay Veri Erişimi

Bulut barındırma hizmetlerinin bir diğer önemli yararı da, farklı cihaz ve platformlardaki verilere uzaktan erişim sağlama yeteneğidir. İşletmenizin çalışanları hareket halindeki verilere cihazlarından birkaç tıklamayla erişebilir.

Sonuç olarak, ofis dışında olsalar bile, tüm iletişimlerle her zaman güncel kalabilirler. Web sitenizin önemli verilerini gerçek zamanlı olarak yönetme ve izleme olanağı, müşteri toplantıları sırasında kullanışlı olabilir.

Verilere erişim hareketliliğinin yanı sıra, işletmenizi yeniden konumlandırmanız gerekiyorsa bulut barındırma hizmeti de yararlı olabilir. Uzak sunucular web sitenizle ilgili tüm verileri sakladığından, yer değiştirme sırasında tüm donanımı değiştirmek ve yeniden yapılandırmak için BT ekibinizdeki iş yükünü azaltır.

7. Verimlilik Artırma:

Bulut barındırma hizmetleri iletişimi ve ağ oluşturma tekniklerini otomatik olarak optimize eder. Sonuç olarak, web sitenizi periyodik olarak test etmeye ve yeniden oluşturmaya ve yorulmadan işinizi yürütmeye odaklanabilirsiniz.

Ayrıca, farklı işlevler, araçlar, özellikler vb. Verilere hızlı ve önceden bildirilebilir erişim sağlar. Bu nedenle, çalışanlarınız büyük bir veri parçasında bir parça bilgi aramak yerine işinize değer katan kritik görevlere odaklanabilir.

Örneğin, özel bir WordPress geliştirme şirketiniz varsa, arka uç sunucusundaki bellek ve CPU tahsisi ile uğraşmak yerine daha iyi içerik seçmeye ve yeni istemciler bulmaya odaklanabilirsiniz.

8. BT Ekibinizde Daha Az Sorumluluk

Web tabanlı bir işletmeniz varsa, bir veri merkezi oluşturma ve yönetme konusundaki karmaşıklıkları takdir edebilirsiniz. Web sitenizi bulutta barındırmak sizi BT hizmetlerinin sorumluluklarıyla ilgili sıkıntılardan kurtarır.

Çok az teknik bilgiye sahip olsanız bile, bu sunucuları kendi başınıza sezgisel bir kontrol paneli kullanarak yönetebilirsiniz. Ayrıca, uzmanlar tarafından 7 gün 24 saat destek web sitenizin her zaman müşterilerinize ulaşmasını sağlar.

9. SEO Yeteneklerini Geliştirin

Bulut barındırma en son özellikleri kullanarak, web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda hızlı ve duyarlı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bulut barındırma web sitenizde SEO tekniklerini optimize ederek bir dizi fırsat açabilir.

Uzman profesyoneller web sitenizin arama motorlarında sıralamasını artırmak için en iyi SEO hizmetleri sağlamada size yardımcı olur. Artan sıralama ile, web siteniz yeni müşteriler yakalamak için daha fazla trafik çekebilir. Bu strateji, dinamik trafiğe göre web sitenizin içeriğini iyileştirmeye yardımcı olur.

10. Güncel Kalın

BT teknolojileri gelişmeye devam ettikçe, kurum içi web sitenizdeki son gelişmeleri takip etmek ve uygulamak zorlaşıyor. Web sitenizi bulutta barındırmak, web sitenizi optimize etmek için en son teknikleri içerir.

Web siteniz periyodik ve otomatik olarak güncellendiğinden, hızlı bir şekilde yüklenir ve daha iyi performans gösterir.

Sonuç olarak, daha görünür hale gelir ve farklı arama motorlarında iyi sıralamalara ulaşır. Güncel bir web sitesi daha iyi çalışır, aynı zamanda müşterileriniz için de güvenin kilit anahtarıdır.

Son sözler:

Bulut barındırma çözümleri, herhangi bir çevrimiçi işletmenin büyümesi için büyük bir potansiyele sahiptir. İşinizde rakipleriniz üzerinde rekabet üstünlüğü sağlamakla kalmaz; bulut barındırma gücü ve güvenilirliği ile web sitenizin başarısı için harikalar yapabilirsiniz.

İşletmenizin temel alanlarına odaklanabilmeniz için profesyonel web yazılımı geliştirme ekibimizin web sitenizin donanım ve güvenlik özelliklerini yönetmesine izin vermek en doğru kararınız olacaktır.

Daha fazla bilgi için çevrimiçi iletişim kanallarımızdan veya +90 212 855 9404 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler
  • Web Yazılım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.