İnternetin kullanım alanları sınır tanımıyor.

Ağustos 10, 2021 -

İnternet özellikle altyapıda meydana gelen gelişmeler sonrasında yeni nesil teknolojiler ile birlikte bugün herkesin ulaşabildiği bir durumda. Özellikle mobil cihazlar sonrasında internetin yanımızda olmadığı hiçbir yer yok.

Evimizde sokakta ve hatta arabamızda dahi internetin bize sunmuş olduğu muhteşem kolaylıklardan yararlanıyoruz. Bu kolaylıklar arasında neler yok ki? Yol bulma, ödeme işlemlerinde sunulan kolaylıklar, insanlarla iletişim sağlama ve gerekmesi anında tek bir tıkla anında binlere ve hatta milyonlara seslenebilmek için yayınlar yapma.

İnternetin sunduğu faydaları özellikle ne yazık ki son yıllara damgasını vuran COVID - 19 pandemisi ile birlikte daha yakından gördük. Pandemi döneminde insanların sosyal mesafe ve bir araya gelmelerini engelleyecek şekilde koyulan yasaklar, pek çok kişiyi işlerini uzaktan halletme şeklinde halletmeye teşvik etti. Bu da şüphesiz daha önce bu teknolojilere çok da samimi yaklaşmayan kişilerin bu teknolojilere yönelmesi sonucunu doğurdu.

Sonuç olarak bugün her konuda internetten faydalanma fırsatı sunan bir internet ortamı mevcut.

Küçük - büyük esnaf da internette

İnterneti kullanarak verdiği hizmetleri ve sattığı ürünleri internet kullanıcılarına pazarlamak isteyen herkese hitap eden siteler mevcut. Bunlardan biri de Türkiye faaliyetlerine kısa bir süre önce başlayan Wilio.

Wilio’da küçük esnaf olarak tabir edebileceğimiz mahalle arası tesisatçı, elektrikçi gibi esnafların yanı sıra inşaat şirketleri de yeni yerlerin yapımı için yer alıyor. Bu şirketler ve bunlardan çok daha fazlası çok farklı kategorilerde Wilio üzerinden müşteri bulabiliyorlar.

Öyle ki Wilio’yu kullanarak sıfırdan bir ev, apartman veya istediğiniz tüm yapıları inşa edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Wilio’ya kaydolarak Wilio’da hizmet sunan ustalar ve şirketlerle doğrudan irtibata geçmektir.

Uluslararası hizmet kalitesi sizinle

Wilio, aslına bakılırsa Avrupa kökenli bir şirket. Şirketin kurulduğu yer Slovakya ve 2017 yılından beri Slovakya’da hizmet vermeye devam ediyor.

Sitenin çalışma mantığı çok işlevsel ve kullananlar için çok faydalı. Wilio’da iki tip üyelik mevcut. Bunlar; müşteri üyeliği ve hizmet veren üyeliği. Wilio’da müşteriler ile hizmet verenleri bir araya getiren bir platform olarak hizmet veriyor.

Wilio’ya müşteri olarak kayıt olanlara onlara göre bir hesap ve panel tanımlanırken hizmet veren olarak kayıt olanlara da onlara göre bir hesap ve panel tanımlanıyor.

Wilio’da müşteri hesabı açtıysanız orada da iki seçeneğiniz var. Müşteri hesabıyla ya yaptıracağınız işin ilanını siz veriyorsunuz ya da konumunuza yakın hizmet verenlerden müsaitlik durumu uygun olanları seçerek doğrudan teklif gönderebiliyorsunuz.

İş ilanını yaptıracağınız hizmet ne ise onun kategorisinde vermek ve ilanlarda konum belirtmek aradığınız ustayı daha kolay bulmanızı sağlayacaktır. Nitekim Wilio’da konuma göre hizmet verme seçeneği de kullanıcılara sunulmaktadır.

Müşteri olarak yaptıracağınız işi ne kadar detaylı bir şekilde ilanda belirtirseniz o kadar daha iyi hizmet alma şansınız artacaktır. Ancak dediğimiz gibi doğrudan sizin konumunuzda o hizmeti veren ustaya teklif götürmek de Wilio’da kullanabileceğiniz bir diğer seçenek olarak bulunmaktadır.

Hizmet verenler için de Wilio’da benzer seçenekler söz konusudur. Ya konumunuzda yaptığınız işin kategorisine göre ilan verilebilir ya da verilmiş olan ilanlara başvuruda bulunulabilir. İki seçenekte de hizmet veren olarak müşteri bulmak mümkündür.


Doğru ustayı bulun.

Wilio’da müşteriler için doğru ustayı bulmanın yolu ustalar için de doğru müşteriyi bulmanın yolu benzerdir. Wilio’da tamamlanan her projenin ardından projenin tarafları birbirlerine o proje ile ilgili puan vermektedir. Proje sahiplerinin vermiş oldukları bu puanlar, o kişinin Wilio’daki kariyerini yukarıya taşımaktadır.

Daha yüksek puan almak elbette ki ustalar için daha önemlidir. Bu nedenle ustaların daha iyi ve daha kaliteli hizmet verebilmelerini sağlayacak şekilde yaptıkları işin kalitesini artırmaları adeta bir zorunluluk halini almaktadır.

Wilio’da verilen hizmetin kalitesinin kontrolü de üyelerin birbirlerine verdikleri puanlar ile bu şekilde bir nevi otokontrol ile sağlanmaktadır.

Wilio’da hizmet verilen kategorilerin ne kadar çeşitli olduğundan ve sıfırdan bir bina yaptırmaya kadar hizmetlerin Wilio’da yer aldığından bahsetmiştik. Gelin şimdi de bu kategorilerin bazılarının neler olduğunu belirtelim:


• 3D Görselleştirme
• Araç Sigorta Hizmetleri
• Araç Kiralama Hizmetleri
• Koltuk Döşeme
• Eşya Taşıma
• Elektrik Tesisatı
• Dış Gölgeleme Sistemleri
• Fotoğraf, Video Hizmetleri
• Tamir Hizmetleri
• Ev Tadilatı ve Tamiratı
• Altyapı Hizmetleri
• TV ve Uydu Tamiri

Bu ve bunun gibi onlarca farklı kategoride dilediğiniz şekilde Wilio’dan kolayca hizmet alabilirsiniz.

Wilio hakkında sık sorulan sorular (SSS)

Şimdi dilerseniz Wilio’yu daha iyi tanıyabileceğimiz şekilde Wilio hakkındaki sık sorulan sorular ile devam edelim.

Wilio’da hizmet vermek istiyorum. Müşteri ile anlaştıktan sonra nasıl hareket etmeliyim?

Wilio’nun kendi tavsiyelerine göre Wilio’dan daha çok kazanabilmek ve daha çok müşteriye hizmet verebilmek için kesinlikle ve kesinlikle anlaşmaya göre hareket edin. Wilio üzerinden sunduğunuz hizmeti daima zamanında yapın ve elinizden gelenin en iyisini ortaya koyun. Bunlara dikkat ettikten sonra zaman içerisinde müşteri sayınızın arttığını göreceksiniz.

Wilio’dan hizmet almak istiyorum. Benim için maliyeti nedir?

Wilio onu kullanarak hizmet alacak müşteri profiline sahip kişiler için herhangi bir maliyet sunmaz. Müşterilerin Wilio’yu kullanmaları tamamen ücretsizdir.

Wilio’da ödeme için nasıl anlaşılır?

Wilio’da hizmeti satın alacak müşteri ile hizmet veren arasındaki anlaşma iki taraf arasında sistem üzerinden oluşturulan proje çerçevesinde tartışılır ve Wilio bu anlaşmaya doğrudan asla müdahalede bulunmaz. Taraflar proje için birlikte anlaşırlar ve yaptıkları bu anlaşma çerçevesinde ödemelerini proje bitiminde hizmet verene yaparlar.

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.