Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Mayıs 21, 2019 -

Sosyal medya yönetimi; bir kuruma ya da markaya ait olan sosyal medya hesaplarının uzman kişiler tarafından yönetilerek, belirli bir plan ve strateji doğrultusunda paylaşımlar yapılarak hedef kitleye uygun mesajların verilmesi ve takibinin sağlanması işidir.

Sosyal medyanın popüler olması sosyal ağların bir getirisi olarak ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte sosyal medya yönetimi ve sosyal medya uzmanlığı gibi kavramların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kurumsal imaj ve itibarınızın online ortamlarda doğru bir şekilde yansıtılması ve planlı bir şekilde yönetilmesi son derece önemlidir. Çünkü insanların büyük bir kısmı artık sosyal medyayı aktif olarak kullanmakta ve sosyal medyanın hedef kitle üzerindeki etkisi gözle görülür bir seviyededir.

Günümüzde markaların bir çoğu hedef kitle ile daha içten bir iletişim kurarak marka sadakatlerini arttırmaktadır. Sosyal mecraların sağladığı bu interaktif iletişim sayesinde hedef kitle, zihinlerinde markaları gerçek bir kişiliğe sahip bir insan olarak konumlandırmaktadır. 

Şirketler arasındaki rekabet sosyal medyada da her geçen gün artmakta bu nedenle popüler hale gelmek ve güven kazanmak ciddi anlamda zorlaşmaktadır. Hedef kitlenizin organik bir şekilde büyümesi zaman alabilir. Marka bilinirliğini arttırmak adına sosyal medya reklamlarını kullanmak kısa sürede daha hızlı bir şekilde takipçi sayınızı arttırmanızı sağlar.

Sosyal medya reklamlarına ayıracağınız küçük bütçelerin bile işletmenize pozitif geri dönüşleri olacağını unutmayın. Verilen reklamları kesinlikle sadece sayfa ziyareti olarak değerlendirmeyin. Verilen bu reklamlar marka bilinirliğininizin artması, kurumsal güvenin oluşturması, hedef kitlenizin ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar.

Sosyal medyanın potansiyel müşterilere ulaşma ve marka bilinirliğini arttırma konusundaki etkisi inkar edilemez bir durum olduğu unutulmamalı ve sosyal medya hesaplarını oldukça önemsemeli bu konuda profesyonel davranılmalıdır. Bu alanda uzman kişilerle çalışmak daha doğru stratejiler ile ilerlemenizi sağlayabilir. Sosyal medya alanında uzmanlarımızdan destek alarak sosyal mecralarda bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. 

0 (212) 855 94 04 ‘ten bize ulaşabilir veya iletişim sayfasından formumuzu doldurabilirsiniz. Size en kısa sürede dönüş sağlayacağız.

Etiketler
  • Sosyal Medya Yönetimi

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.