Web Tasarımında 2020 Trendleri

Şubat 21, 2020 -

2020 Web tasarım trendleri son derece kullanıcı dostu olmakla birlikte, mikro animasyonlar, minimalizm ile ilgili olacak.

Web tasarımı masaüstü tarayıcılar için web siteleri tasarlamaya odaklanmış; Bununla birlikte 2010'un ortalarından bu yana mobil ve tablet tarayıcılar için tasarım gittikçe daha fazla önem kazandı

Bir web tasarımcısı görünüm düzen ve bazı durumlarda bir web sitesinin içeriği üzerinde çalışır. Örneğin görünüm, kullanılan renkler, yazı tipi ve görüntülerle ilgilidir. Düzen bilgilerin nasıl yapılandırıldığını ve kategorilere ayrıldığını gösterir.

İyi bir web tasarımının kullanımı kolay estetik açıdan hoş ve web sitesinin kullanıcı grubuna ve markasına uymalıdır. Pek çok web sayfası basitliğe odaklanarak tasarlanmıştır, böylece kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek veya kafalarını karıştırabilecek hiçbir yabancı bilgi ve işlev görünmez.

Bir web tasarımcısının çıktısının temel taşı, hedef kitlenin güvenini kazanan ve teşvik eden bir site olduğundan, mümkün olduğunca fazla sayıda potansiyel kullanıcı sıkıntısını ortadan kaldırmak kritik bir konudur.

Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda iyi çalışan web sitelerini tasarlamak için en yaygın yöntemlerden ikisi duyarlı ve uyarlanabilir tasarımdır.

Duyarlı tasarımda, içerik ekran boyutuna bağlı olarak dinamik olarak hareket eder; uyarlamalı tasarımda, web sitesi içeriği, genel ekran boyutlarıyla eşleşen düzen boyutlarında sabitlenir. Cihazlar arasında mümkün olduğu kadar tutarlı bir düzenin korunması, kullanıcının güvenini ve katılımını sağlamak için çok önemlidir.

Bunun yanında çoğu şey gibi web tasarımında da trendler yıllar içinde değişiyor. Bazı tasarım trendleri ve unsurları sitenizi anında internet geçmişinden kalmasına bir kalıntı gibi görünmesini sağlayabilir. Her yıl web tasarım trendlerine ayak uydurmak sitenizi modern ve profesyonel tutmanıza yardımcı olur.

Alanında uzman olan Vayes Web Yazılım sektörünün sürekli duyulan isimlerinden biri olarak mümkün olan en iyi web sitelerini oluşturmak için en son tasarım ve geliştirme trendlerini yakından takip etmektedir. İstanbul web yazılım sektöründen edindiğimiz bu bilgileri paylaşmayı seviyoruz böylece istanbul web yazılım sektöründe yeni bir web sitesinde neler arayacağınız konusunda size fikir vermekteyiz.

Bu amaçla 2020 için web tasarım trendlerini 2019 bitmeden sizin için derledik sizde web yazılım sektörü trendlerinin neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

2020'de, web sitesi tasarım trendleri, son derece kullanıcı dostu olmakla birlikte, mikro animasyonlar, organik özellikler, minimalizm ve kullanıcı dostu navigasyon ile ilgili olacak.

2020 İçin Sekiz Web Tasarım Trendleri

Hızlı yükleme ve duyarlı (mobil dostu) tasarım gibi her zaman trend olan özellikler 2020’de de devam edeceğini belirtebiliriz. Bununla birlikte, aşağıdaki unsurlar modern ve 2020'de büyük trend eğilimler olarak belirlendi.

Mikro Animasyon

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi, mikro animasyonlar küçük animasyonlar dır. Ancak bu durumda küçük önemsiz anlamına gelmez. Mikro animasyonlar kullanıcılara web sitenizle etkileşimlerinde yol gösterme konusunda son derece faydalıdır. Ayrıca mikro animasyonlarla web sitenize eğlenceli unsurlar da ekleyebilirsiniz.

Mikro animasyonlar son birkaç yılda popüler hale geldi ancak 2020'de bu mikro animasyonları organik olarak kullanmakla ilgili olacak.

E-ticaret siteleri için son yıllarda en yeni web tasarım trendlerinden biri mikro animasyonlar olmuştur. Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve müşterilere ürünlerinin nasıl bir şey olduğu ile ilgili bir fikir vermek için mikro animasyonlar kullanmaktır.

Organik şekiller

Geometrik şekiller 2019’da büyük bir web sitesi tasarım trendiydi, ancak 2020’de hepsi organik şekillerle ilgili olacak. Organik veya sıvı şekiller düz çizgiler içermeyen herhangi bir şeydir. Doğada meydana gelen şekilleri, tepeleri veya göl ya da nehrin kenarlarının asimetrik ve sargı gibi olduğunu bunlara örnek verebiliriz.

Sıvı şekiller, bir web sitesinin bölümlerini sert çizgiler veya açılar olmadan bölmek için harika bir yoldur. Ayrıca, Android'in ana sayfalarında ürünlerin arkasındaki çevreleri kullanma biçimi gibi, arka planda da kullanmaları harikadır.

Minimalizm (Düz Tasarım)

Bazen “düz tasarım” olarak adlandırılan minimalizm, web tasarımında yeni bir eğilim değil, ancak genellikle çok fazla beyaz alanla ilişkilendirildi (Apple'ı düşünün.) 2020'de, insanların renkli minimalizmle deneme yapmasını bekliyoruz. Şunuda özellikle vurgulamalıyım ki “Minimalist olmak için tamamen beyaz olmak zorunda değilsiniz”.

Renkli minimalizmi iyi yapan bir siteye harika bir örnek Shopify dır. Sitelerinin her sayfasında, dikkat çekici ve gözler üzerinde kolay bir sayfa oluşturmak için temiz metin ve minimal tasarım öğeleri içeren koyu bir arka plan rengi bulunur. Minimalizmin sert veya sıkıcı olmak zorunda olmadığının kanıtıdır bunlar.

Cesur Renk(Bold Color)

Renkli minimalizm, 2020'nin en büyük web tasarım trendlerinden biriyle el ele gider: renk! Cesur, parlak, doygun renkler markanızın öne çıkmasına yardımcı olur ve son birkaç yılda birçok şirketin seçtiği yumuşak nötrlere karşı kullanılmaktadır.

Bazı Ruh Hallerini Uyarmak için Renk Seçimi

Cesur renklerle birlikte, 2020'de belirli ruh hallerini uyandırmak için rengi dikkatle kullanmanın 2020'de büyük olacağını düşünüyoruz. Rengin insan davranışı üzerindeki etkisinin etüdü olan renk psikolojisi , yüzyıllar boyunca sürdü ve pazarlamacılar onu ürünleri satmaya yardımcı olmak için kullandılar.

Renkleri yorumlamamızın kendi algılarımızla bir ilgisi olsa da, renklerle ilgili bazı genel duygular var. Örneğin yeşil, genellikle doğayı ve doğal ürünleri belirtirken kırmızı, enerji ve tutkuyu simgeler. 2020'de, web tasarımcılarının, bir sitenin ortaya çıkarması gereken ruh halini ve duygularını uyandırmak için renkleri dikkatle kullanmaya odaklanacaklarını düşünüyoruz.

Başparmak Dostu Mobil Navigasyon

Duyarlı tasarım artık bir seçenek değil. Siteniz iyi çalışmalı ve mobil cihazlarda kullanımı kolay olmalıdır. Ancak 2020'de web tasarımı, parmak dostu siteler oluşturmaya odaklanacak.

“Parmak dostu” tam olarak nedir?

Telefonlarımızı kullanma şeklimiz hakkında konuşuyoruz. Bu yazıyı şu anda telefonunuzda okuyorsanız hemen tutma şeklinize bakın. Parmaklarınız büyük olasılıkla telefonunuzun arkasına sarılı ve başparmağınız ile tüm işlemleri yapmakta olabilirsiniz. Muhtemelen böyle görünüyorsun…

Çoğumuz akıllı telefonlarımızı bu şekilde kullanıyoruz ve bu yüzden başparmak dostu navigasyon önemlidir. Gezinme çubuğunu, menüyü ve hatta iletişim düğmelerini baş parmağınızın erişebileceği alana (ekranın ortasına) yerleştirmek, sitenizin kullanımını kolaylaştırır ve UX tenfold'unuzu geliştirir. Telefon ekranının başparmak dostu alanlarını gösteren harika bir grafik:

Akıllı Video

Video uzun zamandır web siteleri için sahip olması gereken bir seçenek. İnsanlar videoları severler! Video çekicidir! En etkili çevrimiçi pazarlama aracıdır!

Video harika olsa da, videonun içeriğinin kullanıcıyı düşünmeye itmesi gerekiyor. Akıllı videonun amacı da budur. Akıllı video bir amaç ve anlamı olan video dur. Bir YouTube videosunu sitenize sadece bir tane eklemek için kullandığınız günler geride kaldı. İyi düşünülmüş, yüksek kaliteli bir video, bir düzine gelişigüzel monte edilenlerden daha iyidir.

Malzeme Tasarımı (Material Design)

Materyal tasarımı aslında Google tarafından 2014'te tanıtılan bir tasarım dilidir. Geleneksel web tasarımının düz göründüğü yerlerde, materyal tasarımı fiziksel dünyayı ve dokularını taklit etmek için renk ve gölgeleri kullanmak ile ilgilidir.

Google’ın yazılım paketindeki simgeleri mükemmel bir malzeme tasarım örneğidir:

Gmail zarfındaki ve takvimdeki gölgeler özellikle malzeme tasarımının güzel örnekleridir. Bunlar çok ince ayrıntılardır, ancak simgeler üç boyutlu görünmesi konusunda oldukça kullanışlıdır. 2020'de daha çok malzeme tasarımı görmeyi bekliyoruz!

2020 İçin Devam Eden Web Tasarım Trendleri

2019'da popüler olan ve 2020'de büyük olmaya devam edecek birkaç eğilim var:

Yük Hızı - hızlı yükleme süreleri UX ve SEO'da yıllardır önemli faktörlerdir. Akamai ve Gomez.com, insanların farklı yük hızlarıyla nasıl etkileşime girdiğiyle ilgili araştırmalar yaptı ve kullanıcıların yüzde 50'sinin bir siteye tıkladıklarında iki saniye veya daha az sürede yüklenmesini beklediklerini buldu. Yüklemek üç saniyeden uzun sürerse, ayrılırlar. (Ve muhtemelen geri dönecek değiller!)

Mobil İlk Tasarım - Duyarlı / mobil uyumlu web tasarımının artık isteğe bağlı olmadığını belirttik. Aslında, siteniz öncelikle mobil olarak tasarlanmalıdır.

Mobil aramalar, masaüstü aramalarının yerini 2015'te eline aldı ve 2017'nin başından beri, mobil trafik dünyadaki tüm web trafiğinin neredeyse yarısını oluşturuyor .

Google, iyi UX’in ötesinde, mobil kullanım için uygun siteleri 2018’den bu yana daha uygun şekilde sıraladı.Buradan da anlaşılacağı gibi mobil ilk tasarım SEO kovanızdaki bir başka önemli faktördür.

Sohbetler(Chatbots) - sohbetler birkaç yıldan beri popüler olan ve 2020'de ilgisini çekmeye devam edecek olan bir başka özelliktir. Yapay zeka ve makine öğrenmesi daha sofistike olmaya devam ettikçe, sohbet botlarının basit müşteri hizmetleri için norm haline gelmesini bekliyoruz.

SSL Sertifikaları - SSL sertifikaları, web siteleri için daha az trend ve standart bir güvenlik önlemidir. SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelir ve sertifika web sunucunuza kurulur. İki amaca hizmet eder: Ziyaretçilerin sahte bir sitede olmadıklarını garanti eden ve iletilen verileri şifreleyen web sitesinin kimliğini doğrular.

Bu web siteniz ve ziyaretçileriniz arasında özel bir "konuşma" sağlar. Sitenizde bir SSL sertifikası yoksa ve bir e-ticaret sitesine sahipseniz 2020'de bir tane almak sizin için ilk öncelikli durum olmalıdır!

Etiketler
  • Web Yazılım
  • Web Tasarım
  • Popüler Bloglar

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.