Google Reklam Verme

Ocak 06, 2021 -

Google'ın size söylediği gibi, tıklama başına ödeme reklamcılığından çok şey elde etmek için AdWords'e çok fazla harcama yapmanız gerekmez.

Ancak, küçük bir günlük bütçeniz olsa bile, paranızın boşa harcanmadığından emin olmak veya en azından AdWords kampanyalarının doğru kişilere ulaştığını bilmek istersiniz.

En iyi web tasarım firmaları hakkında bilmediklerinizi öğrenmek için bu içeriğimizi inceleyebilirsiniz. https://www.vayes.com.tr/tr/blog/en-iyi-web-tasarim-sirketleri

İşletmenizin, AdWords kampanyalarını hedef kitlenize veya müşterilerinize ulaşma olasılığını nasıl artırabileceğini öğrenmek için Google Partner olan Vayes AdWords başarısı için en iyi 10 ipucunu sunar.

Reklam Vermek İsteyenler İçin 10 İpucu

1. Açılış Sayfanızı Alakalı Hale Getirin

Bir PPC pazarlamanın nihai hedefi, sadece bir tıklama elde etmek amacında değildir, satış yapmaktır.

Başarılı bir PPC reklamı, nitelikli bir açılış sayfasına yönlendirir. O zaman bu potansiyel müşteriyi ücretli bir müşteriye dönüştürmek o açılış sayfasının işidir. Reklamlarınızın mesajını açılış sayfası mesajınızla hizalayarak açılış sayfalarınızı PPC dönüşümleri için optimize etmelisiniz.

Anahtar kelimeleriniz, reklam metniniz ve açılış sayfalarınız arasında tutarlılığı korumak, TBM'nizi düşürürken tıklama ve dönüşüm oranlarınızı iyileştirmelidir. Bu, bütçenizi korurken daha fazla para kazanabileceğiniz anlamına gelir.

Reklamınızda söylediklerinizi açılış sayfanızda tekrarlayın. Müşterilerinizin reklamınızdaki teklifiniz ve mesajınızla ilgilendiğini bildiğiniz için, açılış sayfanızda aynı mesajı ve CTA'yı sunarak dönüşümleri artırabilirsiniz.

Bu temel kurala uyarak müşterilerinizin değerinizi anlamasına ve daha fazla dönüşüm elde etmesine yardımcı olacak daha ilgi çekici reklamlar oluşturabileceksiniz.

2. Negatif Anahtar Kelimeleri Optimize Edin

AdWords kampanyanızın bütünlüğünü sağlamak için elinizdeki en güçlü araçlardan biri, negatif anahtar kelimeler için optimize etmektir. AdWords, hangi anahtar kelimelerin ürününüz veya hizmetiniz için uygun olmadığını belirtmenize olanak tanır.

Google'a ürününüzün ne olmadığını söyleyerek, reklamlarınızın müşterilerinizin amacına uygun olmayan anahtar kelime aramalarında gösterilmesini engelleyebilirsiniz. Nitelikli müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanmak çok para tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Google'a ürününüzün ve hizmetinizin ne olduğunu söylemek kadar önemli olmadığını söylemek de önemlidir. Negatif anahtar kelimeler kampanya düzeyine eklenebilir, ancak gerektiğinde belirli reklam gruplarına benzersiz anahtar kelimeler ekleyerek odaklanabilirsiniz.

Google Reklamları

3. Doğru Anahtar Kelime Eşleme Türlerini Kullanın

PPC reklamcılığı doğrudan ilişkilendirmeli bir pazarlama kanalıdır ve AdWords anahtar kelimeler aracılığıyla kullanıcının amacına güvenir. Birisi Google’a bir arama sorgusu yazdığında, AdWords, açık artırma sisteminin arama terimini ne kadar alakalı olduğuna göre reklamlar gösterir ve buna göre bir reklam görüntüler.

Bir PPC kampanyasının en önemli parçası, kullandığınız anahtar kelimeler ve bu kelimeler için kullandığınız değiştiricilerin türüdür. Dört tür anahtar kelime eşleşmesi vardır, bunlardan bazıları:

Geniş Eşleme : Bu, yayınlayabileceğiniz en geniş ağdır ve aramaları, hedef anahtar kelimeyi içeren herhangi bir sırada (eş anlamlılar dahil) herhangi bir kelimeyle eşleştirir.

Geniş Modifiye Eşleme : Bu eşleme türü, yayınlayabileceğiniz en geniş ikinci nettir ve anahtar kelimelerinizin önünde bir (+) işareti ile belirtilir. Bu değiştirici, hedef anahtar kelimeyi belirlediğiniz sırayla gösteren reklamınızı gösterir.

Sıralı Eşleme : Anahtar kelime öbekleri tırnak içinde yer alan bir kelime dizesidir. Bu değiştirici, reklamınızı yalnızca arama yapan kişiler tam olarak belirttiğiniz kelime öbeğini kullandığında gösterir.

Tam Eşleme : Bu anahtar kelime düzenleyici, sıralı eşlemeye benzer, ancak reklamlarınız yalnızca tam arama sorgusuyla gösterilir. Bu değiştirici, anahtar kelimelerinizi parantez içine alarak belirtilir.

Her bir eşleme türü, gösterimler ve birbirleriyle alaka düzeyi arasında bir denemedir.

En fazla gösterimi istiyorsanız, AdWords pazarlama kampanyanız için Geniş Eşleme'yi seçmelisiniz (ancak bunu yapmayın). Öte yandan, Tam Eşleme en düşük gösterime sahip olur, ancak alaka düzeyi ve tıklama oranı daha yüksek olmalıdır.

4. Zaman İçinde Anahtar Kelime Eşleme Türünü Değiştirin

Bir AdWords kampanyası başlattığımda, genellikle benzer anahtar kelimelerin güçlü temalarına sahip birkaç reklam grubuyla başlayın. Bir kampanyanın ilk 30 günü boyunca, genellikle Geniş Modifiye eşleme türlerini kullanın çünkü bu eşleme düzeyinde ki reklamlar gösterildiğinde hak kazanmak için iyi bir kontrol düzeyi sunarlar, aynı zamanda reklamların gösterebilmesi için yeterli fırsat sunarlar.

Bir reklam yayınlamadan önce rekabeti ve pazarı anlamak için çok fazla araştırma yapmanıza rağmen, ilk ayın, kullanıcıların ürün ve hizmetlerle ilgili olarak ne aradıklarını ilk elden öğrenmek için harika bir zaman olduğunu bilmelisiniz.

30 günden sonra, genellikle daha yüksek Performanslı Geniş Değiştiricilerin kalmasına izin vererek daha fazla Sıralı ve Tam Eşleme kelimesine odaklanabilirsiniz.

5. Mevcut Tüm Reklam İçeriğini Doldurun

Temmuz 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana, Genişletilmiş Metin Reklamlar AdWords dünyası üzerinde önemli bir etki yarattı. İlgili içerikler için ek alan sunarak, Genişletilmiş Metin Reklamlar PPC yöneticilerine bir ürün veya hizmet hakkında bir hikaye anlatmak için mükemmel bir yol sağlar.

Reklamlarınızın daha iyi performans göstermesini istiyorsanız, kullanılabilir tüm bilgi alanlarını doldurduğunuzdan emin olun.

6. Alakalı Her Reklam Uzantısını Kullanın

Birçok AdWords PPC yöneticisi, PPC'nin değerinin, ana AdWords reklamının Başlıkları, Yolları ve Açıklaması ile sona erdiğini düşünmektedir. Ancak, reklam uzantıları müşteri deneyiminin önemli bir parçasıdır ve reklamlarınıza önemli bir performans artışı sağlayabilir.

Reklam uzantıları, müşterilerinize değerli bilgiler sunarken markanızın hikayesini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç reklam uzantısı var, ancak en önemli reklam uzantıları:

Site Bağlantıları Uzantıları : Bunlar, müşterilerinizin benzersiz açılış sayfalarına yönlendiren değerli bulabilecekleri ek bağlantılardır.

Ek Bilgi Uzantıları : "Hızlı Profesyonel Hizmet" veya "İç Huzur Garantisi" gibi girişler ekleyerek okuyuculara güven oluşturmak için bunları kullanabilirsiniz.

Yapılandırılmış Parçacıklar : Sunulan özellikler hakkında daha fazla bilgi sağlamak için bunları ekleyin. Bunlar belirli kategorilere dayanmaktadır, bu nedenle reklam uzantılarınızı oluştururken alakalı bir kategori seçtiğinizden emin olun.

Uzantıları İnceleyin : Bu güçlü uzantı türlerini eklemek katılımı önemli ölçüde artırabilir.

7. Coğrafi hedefleme için Teklifleri Ayarlama

Pazarınız veya endüstriniz ne olursa olsun, pazarlama bütçenizi belirli coğrafi bölgelere odaklayarak faydalanabilirsiniz.

Dijital ürünler ve hizmetler sunsanız bile, bu alanlarda medya harcamasına öncelik vermek için katılımınızın nereden geldiğini gözden geçirerek faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte, apartmanlar, oteller ve avukatlar gibi endüstriler genellikle ideal müşterilerini fiziksel ofislerine ne kadar yakın yaşadıklarıyla nitelendirir.

Ürünleriniz ve hizmetleriniz müşterilerinizin fiziksel konumuna bağlı değilse, PPC kampanyalarınızı mevsimsellik, hava durumu ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre coğrafi hedefli tekliflerle optimize edebilirsiniz.

Örneğin, kar küreği satıyorsanız, İzmir ve Antalya gibi daha sıcak alanlarda negatif teklif vermelisiniz, çünkü bu şehirlerdeki insanlar ürününüze muhtemelen ihtiyaç duymayacak ve bu şehirlerden her tıklamada para harcayacaksınız. Ancak, gelen bir soğuk cepheden artan kar yağışı yaşayacak şehirler için coğrafi hedefli teklifleri artırmalısınız.

AdWords'e yeni başlayanların çoğu, kitlelerinin fiziksel konumuna göre müşterilerinin ve diğer niteleyicilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmayı unutmaktadır. Bazı bölgelerde reklamların gösterilmesini engelleyerek, dönüşüm olasılığını ve diğer coğrafi konumlarda artan teklif ayarlamasını artırarak çok fazla para tasarrufu yapabilirsiniz.

8. Mobil Cihazlar İçin Optimize Edilmiş Kampanyaları Dağıtın

Günümüzde müşterilerin çoğu mobil cihazları kullanıyor. Bu, mobil kullanıcılar için optimize edilmiş kampanyalarınız olması gerektiği anlamına gelir.

Mobil cihazlar için optimize edilmiş kampanyalar, mobil müşterilerinizi tercih ettikleri cihazlarında doğru biçimde etkileşime geçme şansı verir. Kampanyaları ayırmak, daha kaliteli tıklamalar elde etmenin kolay bir yoludur.

Bir kampanyanın yalnızca mobil cihazlara sahip olması gerekip gerekmediğini belirleyebilmek için dönüşümlere bakmanız yeterlidir.

9. Her Zaman Test Edin

AdWords kampanya hedefinizi belirledikten sonra, sonucunuzu en üst düzeye çıkarmak için çeşitli testler planlayın.

Bu testler, teklif verilecek anahtar kelimelerin ve hangi reklam kopyasının kullanılacağı ile başlayarak açılış sayfasının tasarımına ve takip eden e-posta pazarlama kampanyalarına kadar tüm huniyi kapsamalıdır.

Ancak aynı anda yalnızca bir test yapın. Açılış sayfası tasarımınızı değiştirir ve kampanyanıza aynı anda 20 yeni anahtar kelime eklerseniz, hangi değişikliğin daha büyük bir etki yarattığını bilemezsiniz.

Birden fazla şekilde test ederek en iyi neyin işe yarayacağını tahmin edebilirsiniz, çünkü hedeflediğiniz pazarın neyi çekici ve güvenilir bulduğunu tam olarak tahmin etmek imkansızdır. Buna ek olarak bazen tek bir kelime tüm farkı yaratabilir.

En iyi sonuçları elde etmek için reklamlarınızın varyasyonlarını oluşturun ve en iyi tıklama oranını, en düşük tıklama başına maliyeti, en fazla dönüşüm sayısını vb. Neyin işe yaradığını öğrendikten sonra, yalnızca iyi performans gösteren reklamları saklayın ve işlemi yeniden başlatın.

10. Google'ın Yeniden Pazarlama Özelliğini Kullanın

Google'ın Yeniden Pazarlama seçeneğini ihmal etmeyin. Google Analytics'te doğru bir şekilde yapılandırdığınız sürece, akıllı listeler, web sitenizi herhangi bir yolla kimin ziyaret ettiğini (AdWords kampanyaları dahil) izlemek için Google'ın büyük veri yeteneklerinden yararlanabilir ve hangi kitlenin istatistiksel olarak dönüştürme olasılığının en yüksek olduğunu tanımlar.

Google daha sonra yeniden pazarlama için AdWords kampanyalarınızda kullanmanız için bu verileri Adwords'e geri gönderir. Google'ın Yeniden Pazarlama Özelliği kitleniz hakkında daha fazla bilgiye erişmek ve de bütçenizi en iyi şekilde yönetmek için güçlü bir araçtır.

Google AdWords Yatırımdır

Düzgün sürdürülen bir PPC kampanyası, işletme sahiplerine çok para kazandırmaya yardımcı olabilir. Google, reklamlarınızdaki her bir tıklama için sizden ücret aldığından, tüm deneyimi optimize etmek ve dönüşümleri artırmak için mevcut tüm adımları attığınızdan emin olmanız gerekir.

PPC kampanyalarınız için yukarıdaki önerileri test edin ve nitelikli trafik ve artan satışlarla işletmenizi daha fazla para kazanabilmeniz gerekir. Eğer daha fazla bilgiye ve yardıma ihtiyacınız varsa Google Partner olan Vayes ile iletişime geçin.

Google Reklam Ajansı

Etiketler
  • Google Adwords
  • Videolu Blog

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.