İstanbul Web Tasarım

Şubat 21, 2020 -

istanbul web tasarım hakkında bir arama yapıyorsanız şimdi aşağıdakilere bir göz atabilirsiniz:

Lokal seo çalışma örneklerimizden olan bu yazıda özellikle "istanbul web tasarım" anahtar kelimesinin aramalarında potansiyel müşterilerimiz ile karşılaşmayı hedeflemekteyiz.

Sizlerde kendi potansiyel müşterilerinizi bu lokal seo çalışmasında olduğu gibi hedefleyerek aramalarında karşılarına çıkmak isterseniz vakit kaybetmeden dijital pazarlama eğitimlerimize katılın.

internetten müşteri bulmak tam deyimi ile işte hedef bu internetten sizlere yada hizmetlerinize ulaşılabilinir olunması işte tamda olay burada değişiyor, bu gerçeklik ile ya tanışırsınız yada geç kalırsınız.

Bugün birçok bölgede iyi bir web tasarım çalışması yaparak müşterilerimizi internetten potansiyel hedefteki müşterileri ile karşılaştırıyor ürün ve hizmetlerini satmasına vesile oluyoruz.

Tabiki unutulmamalı bu dijital pazarlama çalışmasını en önemli unsuru ise web sitesidir. Kurumsal ve profesyonel nitelikte bir web siteniz yok ise rakipleriniz karşısında ürününü anlatamayan bir satış danışmanı gibi kalakalabilirsiniz.

Ürünlerinizi, hizmetlerinizi en iyi sizden iyisinin olmayacağını düşünerek kaliteli bir web sitesi hazırlatmalısınız.

Web sitesi işini İstanbul web tasarım firmalarından tercih edeceğiniz bir iş ortağı olarak belirleyeceğiniz firma ile tamamlamalısınız.

Sizi anlayan ve müşterilerinizin isteklerine sektörel açıdan bakarak yanıt verecek bir dijital ajans sizlerin gücüne güç katacaktır.

Web sitesi yaptırma sürecinde aklınıza freelance web tasarım da gelebilir, freelance olarak çalışan bir resmi kuruluş olmayan kişilerin sizler için yapacağı çalışma sizin kurumsallaığınızı nasıl yansıtabilir ?

Bir sorunla karşılaştığınızda istanbul web tasarım ajansı olursa, destek konusunda sizleri rahatlatarak işlerinizi hızlı ve profesyonelce çözebilir.

Bu sayfaya arama motorunda istanbul web tasarım aramalarından ulaşmış olabilirsiniz.

Şimdi artık kaliteli bir web sitesi tasarımında olmaz ise olmazlar nelerdir, onlatdan bahsedelim.

01. Web sitesi yaptırırken ana sayfanızı minimalist olarak tasarlatın ve karmaşadan uzak tutun. 

Genellikle okuma alışkanlığımızda şu durum vardır mesela;

"wb tasrım ypan frmalr"  bu örneği hemen sesli harfleri tamamlayarak "web tasarım yapan firmalar" şeklinde okuyabildiniz değil mi ?

İşte bu durumun benzeri durumlar ile görsel hafıza kullanılarak web sitesi çalışmaları daha optimmum çalışmalarda gidebilmektedir.

Bir web sitesinde her kelimeyi nadiren okuyoruz. Bunun yerine, sayfaları hızlıca tarayarak anahtar kelimeler ve cümleler seçeriz. Bu bilinen davranışlar göz önüne alındığında, kelime sayımından ziyade duygulara hitap etmek daha iyidir.

Sitenize bakacak daha az kişi okumak, tıklamak veya hatırlamak zorundadır, önlerinde neler olup bittiğini daha iyi değerlendirebilir. Bu onların ilk etapta yapmak istediklerini yapmalarını daha olası kılar.

Metin ve Harekete Geçirici Mesajlar elbette gereklidir, ancak bunları daha büyük alt başlıklarla ve okunaklı paragraflarla kırdığınızdan emin olun. Ayrıca, fotoğraflarınızı veya simgelerinizi, ayrıcalığınızı iletmenin alternatif yolları olarak kullanmanız güzel bir web sitesi çalışma doğuracaktır.

02. Akılda kalan görsel hiyerarşi ile web sitenizi tasarlayın
Dijital dünya ya gelene dek, taş tabletlerden uzun bir yol kat ettik. Bilgisayar ekranları ve akıllı telefonlarla, bilginin geliştiği teknoloji geliştikçe, içeriği açık bir şekilde düzenlemek ve müşterilere sunmak tasarımcının görevi olmuştur.

İşte burda iyi bir web tasarım çalışmasının özellliği öen çıkıyor;

Birisinin dikkatini çekmek ve sitenizin ne hakkında olduğunu söylemek için sadece birkaç saniyeniz var. Bu sürenizi boşa harcamayın.

Web tasarım çalışmasında hazırladığınız vurgusal yollar ile net bir hiyerarşi kuramazsınız, okuyucular size bu konuda yardım edemezler, ancak onlar için bıraktığınız yol gösterici navigasyın hatlarını bilinçsiz olarak takip ederler ve istedğiniz sayfalara yönlendirmeler yapabilirsiniz.

Bir web tasarım çalışmasında kullanıcı deneyimi için olması gerekenler, daha fazla vurgu renk kullanımı, kontrast, boyut ve boşluk uygulaması, we sayfanızda dikkat çeken şeyin ne olduğunun farkında olmalı ve her zaman kasıtlı şekilde buraya vurgu olduğundan emin olmalısınız.

Güçlü bir görsel hiyerarşi oluşturmak için bulduğumuz en iyi tasarım öğelerinden biri şeritlerdir : Bunlar web sitenizi net bir biçimde, sindirilebilir içerik parçalarına dönüştürmenize yardımcı olan unsurlar arasındadır.

03. Yormadan kolay okunabilen web sitesi içeriği oluşturun

“Okunabilirlik”, insanların kelimeleri, cümleleri ve cümleleri tanımasının ne kadar kolay olduğunu ölçer. Sitenizin okunabilirliği yüksek olduğunda, kullanıcılar sitenizi verimli bir şekilde tarayabilir ve çok fazla çaba harcamadan metindeki bilgileri alabilir.

Web sitesi okunabilirliği elde etmek nispeten kolaydır;
şu temel kuralları deneyin:

Kontrast anahtardır

Hazırlanan web siteniz ile metin arka planı arasında yeterli kontrastın olması, metnin açık okunabilir yada görünebilir olması için çok önemlidir. Büyük olasılıkla marka kimliğinizin bir parçası olan renkleri dikkatlice seçtiniz ve web sitenizde temsil etmek için bu renkeri de kullanıyorsunuz değil mi kullanmadıysanızda hemen kullanmıyı deneyecek uzmanlar ile çalışın. Renklerle oynamaktan çekinmeyin ancak yaratıcılık için web sitenizin içerik okunabilirliğini feda etmeyin.

Göremediğiniz şeyleri okuyamazsınız

Çoook öncelerden hazırlanan ilk web sitelerinin küçücük yazı tipleri vardı, ancak zamanla, insanlar 12pt yazı tiplerinin çevrimiçi okunması zor olduğunu fark ettiler, bu farkediş çokta kısa sürmedi tabi :)

Ortalama bilgisayar kullanıcıları düşünüldüğünde çoğu insan daha küçük yazı tiplerini görmekte zorlanmaktadır. Web sitelerinde göreceğiniz tipik bir kural, içerik metninizi en az 16 punto tutmak olmasıdır.

Serif vs Sans Serif

Biz dijitalcilerin önemli bir atasözü vardır, kendi ailenizi seçmeyebilirsiniz, ancak kullandığınız yazı tipi ailesini seçebilirsiniz :) Serifler, bazı yazı tiplerinin harflerinin uçlarında yer aldıkları küçük projeksiyon noktaları veya satırlardır

- örneğin Times New Roman, Şerif font ailesinden. Sans Serif kelimenin tam anlamıyla "serifsiz" anlamına gelir. Bu yazı tipleri, genellikle şu anda okuduğunuz kitap gibi çevrimiçi metinler için en iyi seçimdir.

Çok fazla yazı tipi kullanılsa nasıl olur ?

Kural olarak, tek bir web sitesi boyunca üç farklı yazı tipi kullanmayın. Bazı projeler daha ayrıntılı yazı tipi kombinasyonları için çağrıda bulunabilir, ancak çeşitli yazı tiplerini kullanmayı tercih ederseniz, genel efekt uyum sağlamalı, dağınık olmamalıdır.

04. Sitenizin gezinmek için kolay olduğundan emin olun

Kalıbınızı kırmak için tasarımınızın doğası olabilir, ancak web sitesi navigasyonu avangart olmak için uygun bir yer değildir. Sitenizde dolaşırken ziyaretçilerinizi vahşi bir kaz avına göndermeyin:)

Katı gezinme özelliğine sahip bir site, arama motorlarının görüntüleyenlerin deneyimini geliştirirken içeriğinizi dizine eklemesine yardımcı olacaktır. Yani tasarımı da çok abartmayın kullanıcının deneyimlemesini unutmayın.

Logonuzu ana sayfanıza bağlayın: Ziyaretçilerinizin bazı değerli tıklamalar için kullanıldığı ve kullanacağı yaygın bir uygulamadır. Markalama çabalarınızın bir parçası olarak bir logo oluşturmak için kullanabileceğiniz harika bir araç .

Web Sitesi menünüze dikkat edin: Web sitenizin üst kısmında (başlıkta) olmalı ve her bölümün önemine göre yapılandırılmalıdır.

Biraz dikey gezinme teklif edin: Siteniz uzun süren bir çeşitliliğe sahipse, bir iç menü kullanmayı deneyin. Tek bir tıklamayla, görüntüleyenler hızlıca en üste, aşağıdan aşağıya veya doğrudan sitenin herhangi bir bölümüne gidebilir.

Altbilginiz üzerinde çalışma: Altbilginiz muhtemelen sitenizde görülmesi gereken son şeydir. Bu nedenle, buradaki tüm önemli bağlantıları dahil etmeyi unutmayın.

Bu, menünüzün kısaltılmış bir sürümünü, ziyaretçilerinizin ihtiyaç duyabileceği sosyal simgeleri ve ek önemli bağlantıları (kullanım / SSS / iletişim / blog vb.) Içerebilir.

Önemli içeriğinizi ana kısımda koruyun: Bu, söz konusu scrool hareketinden önce görülmelidir. Ziyaretçilerinizin, web sitenizin kaymaya gerek kalmadan neyle ilgili olduğunu anlaması gerektiğini unutmayın.  

05. Mobil dostu olun

Mobil bir toplumda yaşıyoruz ve bu da soruyu sormamızı önemli kılıyor: Ziyaretçilerim web sitemize ulaştıklarında ne görüyorlar?

Mobil uyumlu olmayan bir web sitesine şuan web sitesi demek te çok zordur gerçekten istanbul 'da ve dünyadaki tüm büyük şehirlerde inanılmaz yoğıunlukta akıllı cihaz ve mobil arama durumu söz konusundur böylece giderek artan mobil dünyaya ayak uyduruyor olursunuz. Kendinizi kullanıcının konumuna koyduğunuzdan ve her sayfayı, kullanıcı eylemini ve butonları test ettiğinizden emin olmalısınız.

 

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.