Profesyonel Web Tasarım

Mart 28, 2024 -

Profesyonel Web Tasarım

Web sitesi internette bulunan sitelerin adıdır. Belirli kodlar kullanılarak hazırlanan bu sayfaların her biri hem görünüş hem de içerik olarak bir birlerinden farklı olmaktadır. Web sitelerinin aynı zamanda yapımında kullanılan kodlarda bir birlerinden farklı özellikler barındırmaktadır. Web siteleri özellikle bir ürün ya da hizmet satışı gerçekleştiren işletmeler için büyük bir önem taşımaktadır.

Güncelleme : 26.03.2024'de yapılmıştır.

 Web siteleri internetin çıkışından beridir vardırlar ve zamanla teknolojide meydana gelen gelişmeler ile gelişerek birçok özelliğe sahip olmaya başlamıştır. Bir web sitesinin başarılı olması ve daha fazla kullanıcıyı kendine çekebilmesi için özgün bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Profesyonel web tasarım yapılarak hazırlanan siteler daha fazla kullanıcı ziyaretine sahip olmaktadır.

En iyi web tasarımı nasıl olmalı?

En iyi web tasarımı, kullanıcı deneyimini öne çıkaran, anlaşılabilir ve temiz bir arayüz, etkileyici grafikler ve animasyonlar, hızlı ve güvenli bir yükleme süresi, esnek ve kolay ölçeklenebilir mimari, optimize edilmiş SEO ve anlaşılır navigasyonu içermelidir.

Web Tasarım Nedir?

 Web tasarım bir web sitesinin ya da sayfasının kullanıcıya görünüşünün tasarlanmasıdır. Web tasarım bir web sitesinin oluşmasındaki en önemli etkenlerden birisidir. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar bir web sitesinin tasarımı ne kadar güçlü ve ilgi çekici ise o sitede o kadar zaman geçirmektedir. Özellikle kurumsal firmalar için yapılan tasarımlar çok daha önemli olmaktadır.

 

 Web tasarımda dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Öncelikle web tasarımının alanında uzman profesyoneller tarafından yapılması gerekmektedir. Daha sonrasında tasarımda kullanılan renklerin ve içeriklerin seo uyumlu olması gerekmektedir. İçeriklerin olduğu kadar tasarımda kullanılan kodlarında seo uyumlu olması gerekmektedir. Web tasarımın özgün ve amaca uygun olması gerekmektedir.

 

Kurumsal Web Sitesi Nedir?

 Normal web sitesi her tarzda ve her türlü içerikte olabilmektedir. Peki ya kurumsal web sitesi nedir ? ve nasıl olması gerekir? Kurumsal web sitesi ürün veya hizmet satışı gerçekleştiren firmaların web sitelerine denmektedir. Kurumsal web sitesinde ürün satışı yapılabildiği gibi sadece hizmetlerin ve firma ile ilgili bilgilerin de paylaşıldığı bir web sitesi olabilmektedir.

Kurumsal web sitelerinin şirketin faaliyet alanına uygun şekilde yapılması gerekir. Kurumsal Web Tasarım Firmaların web sitesi tasarımı yaparken hizmetlerinin sayfayı ziyaret edenlere net ve anlaşılır bir şekilde ilgi çekici olarak anlatılması gerekmektedir. Bu neden bir kurumsal web sitesi tasarımı yapılırken şirketin iş ve işlemlerinin iyi anlaşılması gerekmektedir.

 

Kurumsal Web Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kurumsal web siteleri işletmelerin daha fazla müşteriye ulaşması için çok önemli bir konudur. Kurumsal web tasarımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle sitenin merkez noktasında firmanın kurumsal kimliğinin net ve anlaşılır bir şekilde ziyaretçiye sunulması gerekmektedir.

Kurumsal web sitelerinin daha fazla ziyaretçiye ulaşması ve ziyaretçilerin sitede daha fazla zaman geçirmesi için tasarımının kullanıcı odaklı olması gerekmektedir. Tasarımda kullanılan görsellerin ve sitedeki içeriklerin firmanın ürün ve hizmetlerini en şekilde anlatması gerekmektedir. Kurumsal web sitelerinin kullanıcın sitede konsantre olmasını sağlamalıdır ki bu sayede satışlarınız artacaktır. Doygun içerikler olması sitenizi ziyaret eden kullanıcıların çevresine de sitenizi tavsiye etmesine katkı sağlayacaktır.

 

[youtube::1BO4iqCBTU4]

Seo Nedir?

Seo ingilizce arama motoru optimizasyonu kelimelerinin kısaltmasıdır. Seo web sitelerinin kodlarının ve içeriklerinin arama motorlarının çalışma sistemine uygun olarak düzenlenmesidir. En iyi web tasarım ajansları tarafından sunulan seo hizmetleri ile web sitenizi seo'ya uyumlu hale getirerek arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Vayes kurumsal web tasarım istanbul firması olarak uzun yıllardır deneyimli ve uzman kadrosu ile kurumsal web sitesi tasarımı ve seo hizmetlerini kusursuz bir şekilde yürütmektedir. Seo sadece web sitesindeki yazılara uygun anahtar kelime yerleştirmek değildir. Seo web siteleri ile arama motorlarının dostluklarını sağlayıp bu dostluktan faydalanmaktır.

Arama motorları kullanıcıların aradığı kelimeleri tüm web sitelerinde tarayarak kullanıcıya en başarılı ve özgün siteleri sıralamaktadır. Seo sadece sitenin içeriklerinde değil aynı zamanda kodlama esnasında da yapılması gereken bir işlemdir. Özelikle kurumsal firmaların sitelerinin hizmetlerini ve ürünlerini en iyi şekilde müşterilerine ulaştırabilmesi için profesyonel seo hizmeti alması gerekmektedir.

Vayes olarak uzman ekibimiz firmanızın web sitesini firmanıza uygun bir şekilde seoya uyumlu olarak düzenlemektedir. Yapılan düzenleme işlemlerinde kurumsal kimliğiniz ve amacınız ziyaretçilere en iyi şekilde aktarılmaktadır. Bu işlemler sayesinde hem ziyaretçi sayınız artacak hem de şirketinizin karlılığı artacaktır.

Kurumsal Web Siteleri İçin Seo ve Web Tasarımın Önemi

Seo ve web tasarım bir elin parmakları gibi birbirinden ayrılmaması gereken bir bütün halinde çalışan ögelerdir. Kurumsal web sitelerinin tasarımı yapılırken mutlaka seo ya uyumlu olması gerekmektedir. Tasarımda yapılan hatalar sitenin seo çalışmalarını da olumsuz etkileyerek siteye daha az ziyaretçinin gelmesine neden olmaktadır.

Seo aslında bir tanıtım ve reklam aracı olarak görülmelidir. Seo ile siteniz arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabilmektedir. Ancak özellikle yani açılan sitelerin başarılı seo uygulamaları için reklamlarının da seo uyumlu olarak profesyonel web tasarım ajansları tarafından yapılması gerekmektedir.

Kurumsal Web Tasarım Seçimi

Kurumsal firmalar için web sitesi tıpkı bir kartvizit gibidir. Nasıl kartvizit ile kendi tanıtımınızı yaparsanız web sitesi de sizin internette yer alan kartvizitinizdir. Bu nedenle web sitenizin hem görsel olarak hem de içerik olarak akılda kalıcı ve dikkat çekmesi gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse bebek kıyafetleri işi yapan bir firmanın canlı renkler yerine soluk ve koyu renkler kullanması çok da akılda kalıcı değildir. Çünkü bebek kıyafetleri denilince ilk olarak akla canlı renkler gelmektedir.

Firmamız uzun yıllardır web tasarım alanında onlarca farklı sektörden yüzlerce firmaya kurumsal web tasarım hizmeti vermiştir. Yapmış olduğumuz kurumsal web tasarım örnekleri sitemizde yer almaktadır. Sizlerde hem örnekleri inceleyerek beğendiğiniz ve firmanıza uygun web sitesi tasarımını seçebilirsiniz. Dilerseniz Daha özgün bir site için uzmanlarımız ile görüşerek firmanıza uygun bir tasarım yaptırabilirsiniz.

Kurumsal Web Tasarım Fiyatları

Web sitesi tasarımı sadece sitenin görsel olarak ve kodlama olarak yapılmasından oluşmamaktadır. Bir web sitesinin öncelikle bir domain adresine yani internette tanınacak bir isme ihtiyacı vardır. Daha sonrasında bu ismin bağlanacağı bir hostinge ihtiyaç vardır. Vayes profesyonel web tasarım hizmetleri kapsamında firmanıza uygun kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde açıklayacak domain adresini web tasarımını ve hosting hizmetlerini sizlere tek çatı altında sunmaktadır.

Kurumsal web sitesi tasarımı konusunda uygun fiyat kaliteli hizmet ve 7 gün 24 saat teknik destek imkanı ile sizlere hizmet vermekteyiz. Web tasarım fiyatları sitenizin özelliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle iyi fiyat için iletişim kanallarından 7/24 uzmanlarımız ile görüşerek fiyat teklifi alabilirsiniz.

Php Alt Yapılı Kurumsal Web Sitesi Başlangıç Fiyatları :  ASP Alt Yapılı Kurumsal Web Sitesi Başlangıç Fiyatları :
15.000 TL - 25.000 TL 25.000 TL - 30.000 TL

Profesyonel Web Tasarım Ve İçerik Arasındaki Bağ

En temel haliyle içerik , kullanıcıların tükettiği materyaldir. İçerik kelimeler, resimler, video ve ses şeklini alabilir. Tasarımın o içeriğin sunumu olduğu ve insanların o anda nasıl hissettiklerini etkilediği , insanların bilişsel olarak tükettiği somut malzemedir. Müşteriler ve hatta tasarımcıların kendileri arasında yaygın bir yanlış anlama, tasarım ve içeriğin bir ve aynı olduğudur. Hal böyle olunca da tasarımcının işinin nerede bittiğini bilmek inanılmaz derecede zorlaşıyor. Çoğu profesyonel web tasarımcısı, video içeriği oluşturmanın kendi işi olmadığını kabul eder, ancak aynı zamanda yazılı içerik üretimine de sapabilir. Tasarımcı, projenin bu temel yönünü sunacak uzmanlığa ve kaynaklara sahipse bu bir sorun değildir, ancak çoğu zaman yoktur ve müşterileri de yoktur. Gerçek şu ki, tasarım ve içerik tamamen ayrıdır . Bu nedenle, profesyonel web geliştirme sürecinde görsel tasarımın yanında içeriğe de yer verilmesi zorunludur.

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.