Semrush Rehberi

Aralık 17, 2020 -

Günümüzde ve çağımızda gelişen teknoloji işe birlikte semrush aracına olan ilgi de bir hayli artmaktadır. En çok merak edilen semrush nedir gibi konular sosyal medya kullanıcılarının en gözde sistemleri arasında yer almaktadır.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Semrush Nedir?

Semrush, SEO araçları arasında hemen hemen en kapsamlı diyebileceğimiz Adwords’e ve de dijital pazarlama reklamlarına kadar olan pek çok analiz desteği ile rakiplerinden kendisini ayırmaktadır. Domain üzerinden bir analiz çıkaran ve de anahtar kelime önerisinde bulunan bu semrush aracı oldukça başarılı ve de işlevsel bir araç olmaktadır

Semrush Aracı Nasıl Kullanılır?

Günümüzde semrush aracı nasıl kullanılır aşağıdaki şekilde açıklanmaktadır. Reklam yönetimi, seo, içerik pazarlama ve de sosyal pazarlama gibi pek çok konuya yardım eden Semrush aracı, çok sayıda metrik sunmaktadır. Bunlar;

  • Aylık ziyaretçi sayısı ve de zaman tablosu,
  • Ziyaretçi kaynağı,
  • En çok ziyaretçi alan sayfalar,
  • Ziyaretçilerin kaynak dili,
  • Kelime sıralamaları,
  • İnternet sitesine gelmekte olan backlinkler Nofollow, Dofollow oranları,
  • Mobil performans,

Sayfalardaki Adwords tıklanmaların oranı ve de maliyetleri,
Rakiplere göre mevcut sıralamaları şeklinde yer almaktadır. 

Semrush Aracı Ne İşe Yarar?

Semrush aracı pek çok raporu bir tek araç üzerinden incelemek fiyatının karşılığında ücretsiz kalabilmektedir. Rakiplere göre Adwords ve de sosyal medya reklamlarında yer alan etkinliklere takip sistemleri de sağlayan aracı Semrush Advertising Toolkit sayesinde de rakiplerin reklam amacı ile ne kadar bütçeler ayırdığını görebilirsiniz.

Ayrıca Semrush Adwords gibi bilinen sosyal medya konusunda da oldukça üstün performans sunmaktadır. Rakip firmaların sosyal medya hesaplarını inceleyip stratejilerini çözebilirsiniz. Bununla beraber paylaşımlarınızı ve ya reklamları zamanlama özelliği ile birlikte düzenleyerek paylaşabilirsiniz. Son olarak sistem içerik pazarlaması yönetimine de yardımcı olan Semrush, takip edilmesi ve de ölçümünde sizi zorlayan işlerde kullanıcılara yardımcı olmaktadır. Content Marketing Toolkit aracıyla sitenizin içerik pazarlaması verilerine ulaşıp ölçüm yapmanızı sağlar, içerik pazarlamaları hakkında elde edebilecek olduğunuz veriler aşağıdaki gibidir. Bunlar;

  • Kelime Oranı,
  • Google Sıralaması,
  • Bağlantı Oranı,
  • Backlink Oranı,
  • Yayınlama Tarihleri,
  • Sosyal Medya’da Paylaşılan Gönderilerin Oranı,
  • Başlık,
  • Meta açıklaması ve de H1 Etiketleri

gibi pek çok sayıda veriye ulaşarak internet sitenizin de eksiklerini sizlere göstermekte olan Semrush, fiyatı ve de sunduğu özellikler ile karşılaştırıldığında fiyatına değeceğini de açık bir şekilde gösterebilmektedir.

Semrush Aracının Web Sitelere Sağladığı Avantajları Nelerdir?

Arama motorlarına dayalı olan en çok aranan anahtar kelimelerin analizlerini yapan ve rekabet etmekte olduğunuz sektörde kelime stratejinizi yapabilmenizi sağlayan bir sistemdir. En iyi uygulama ve de araçlardan biri olan bu Semrush sistemi günümüzde SEO deneyiminin noktasında en iyi şekilde kullanabileceğiniz araçlardan birisidir. Kaliteli olan bir SEO aracı kullanmak istediğiniz zaman en iyi deneyimi sunacak semrush aracı ile birlikte backlink fırsatlarının da nerelerde olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca rakip analizleri yapabilir ve de çok daha fazlasını kapsamakta olan özellikleri ile beraber siz de kendi web sitenizi rekabet etmekte olduğunuz sektörlere göre bir adım önde olmasını sağlayabilirsiniz.

Semrush Hangi Amaç ile Kullanılır?

Genel olarak web sitenizdeki trafiği artırmak amacıyla en iyi şekilde SEO çalışmaları ile beraber, potansiyel müşterilerinizi de internet üzerinden bulabilmek adına arama motoru optimizasyonu gereklidir. Yapacağınız analizler neticesinde birkaç araç kullanıp, rakiplerinizi analiz edebilirsiniz. Bu sistem sayesinde ise optimizasyon çalışmalarında ne gibi unsurlar gerekli olduğunu görebilmeniz için yararını görebilirsiniz. Bunun için semrush sistemi ile beraber siz de SEO çalışmalarına bir katkı sağlayacak bütün analizlerinizi tek tık ile birlikte yapacaksınız.

Semrush Özellikleri Nelerdir?

Semrush sisteminin günümüzde pek çok çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Sitelerinizi oluştururken nasıl anahtar bir kelime ile yola çıkmak gerekir, en iyi fikirleri ile beraber iyi bir tema belirleyebilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise; ayakkabı sektöründe bulunuyor iseniz “spor ayakkabı” ile beraber seçim yapabilirsiniz, giyim sektöründe bulunuyor iseniz de “pantolon modelleri” anahtar kelimesi seçimi ile beraber en fazla aranan anahtar kelimeleri de listeleyebilirsiniz.

Ayrıca ülkelere göre aramalar yapılarak, anahtar kelimelerin bir araştırmasını da yapabilirsiniz. Böylece kendi bölgenizde, kendi ülkenizde hangi kelimeler en fazla aranan kelimeler, kendi sektörünüze göre bulabilirsiniz. Buna ek olarak semrush ile beraber kullanabileceğiniz bir diğer özellik ise, rakiplerinizin analizlerini yaparken kullandıkları anahtar kelimeleri olmaktadır. Bu özellikler nedeni ile semrush sistemi günümüzde en çok talep gören sistemler arasında yer almaktadır.

Semrush Aracı Kullanım Alanları Nelerdir?

Semrush web sitelerine önemli faydalar sağlayan bir sistem olmaktadır. Bu sistemin pek çok özelliğini kişiselleştirebilir ve de sorunsuz kullanabilirsiniz. Genel olarak PPC çalışmalarında, bazı SEO çalışmalarında analizler yapabilmek için “Domain Analytics” adlı özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca projeler menüsü sayesinde de semrush ile web sitenizin her biri için en iyi projeleri kaydedebilirsiniz. Bu sistem sıralamaları takip ederek backlinklerinizi inceler vede SEO’ya dair bütün özellikleri takip eder. Böylece web sitenizde analizinizi de projelendirebilirsiniz. Sıralama takipleri sayesinde, web sitenizin arama motorları üzerinde nasıl bir sıraya sahip olduğunu da anında görebilirsiniz.

Semrush ile işlemleriniz sayesinde sıralamalarınızı takip ederek, en iyi şekilde sıralamaya yönelik olan çalışmalar yapabilirsiniz. İşlemlerin tamamında PDF çıktısı alabilir ve de kaliteli raporlama yapabilirsiniz. Ayrıca semrush ile sitenize, rakiplerinize ait olan verileri ölçümleyebilir ve de analiz edebilirsiniz. Yer aldığınız sektörün dijitaldeki kolunu daha iyi anlayabilir, fırsatları görebilir ve durum değerlendirmesini de daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz. Tüm bunların sonucunda dijital pazarlama performanslarınızı ölçümleyebilir ve de değerlendirebilirsiniz.

Semrush Aracı Neden Tercih Edilmelidir?

Yepyeni bir web sitesi açıp en iyi şekilde müşterilerinizi bulabilmeniz genel manada en doğru anahtar kelimelerin seçimi ile yapılması gerekir. Semrush aracı ise, size genel olarak en çok görüntülenmeyi sağlamakta olup potansiyel müşterilerinizi bulabileceğiniz bir anahtar kelimeler de sunmaktadır. Böylece SEO teknikleri ile beraber siz de gerekli olan optimizasyon ve de içerik stratejileri ile en iyi hedeflemeleri yapabilirsiniz. Ayrıca analiz yapmak istediğiniz bütün sitelerde, görüntülenme sayısından tutup da potansiyel var olan müşteri kazancına kadar olan genel bakışı direkt görebilecek olursunuz. Sitelerinizi sisteme bir proje gibi ekleyerek, her gün takip edebilirsiniz. Ayrıca gerçek zamanlı bir şekilde sıralamalarınızda düşüş ya da yükseliş yakaladığınızı da görebilirsiniz. Bu raporlarınızın tümünü PDF olarak istediğiniz her an raporlayabilir ve de her hafta raporlarınızı takip edebilirsiniz.

Semrush Aracı Fiyatları Ne Kadardır?

Günümüzde pek çok paket ve de fiyat seçeneği barındıran Semrush aylık yaklaşık olarak 99 $ ile 399 $ fiyat aralığına sahiptir. Yani asıl olarak Semrush kullanıcısı olmak ve de pek çok aracından yararlanmak için aylık olarak 500₺ civarında rakamları gözden çıkarmak gereklidir. Verilen rakamlar çok fazla gibi gözükse dahi sunduğu özellikler karşılığında bu fiyatlara değdiği anlaşılmaktadır. Backlinkler ile birlikte sosyal medya reklamlarına kadar da dijital pazarlama desteği sunmaktadır. Bu nedenle aslında semrush aracı oldukça önemli ve de sizi iyi yerlere getirebilecek olan bir sistem olmaktadır.

Etiketler
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.