Web Tasarım Şirketi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şubat 27, 2018 -

Bir projeniz mi var ? bir fikrinizi hayata mı geçirmek istiyorsunuz bu işler için bir web tasarım şirketi ile çalışmayı mı planlıyorsunuz ?

Sizlere yaşanmış bir hikayeden bahsedelim öncelikle;

Fikrinizi hayata geçirmek için bir web tasarım şirketi ile çalışmayı mı planlıyorsunuz? Önce benim hikâyemi bir dinleyin…

Freelance çalışmak gerçekten çok zordur, dışarıdan baktığınız gibi inanın değil (tabi işinizi ciddiye alıyorsanız) Çok uzun yıllardır profesyonel reklam sanatçısı olarak freelancer çalıştım ve artık tam zamanlı bir şekilde Vayes Web Tasarım ile çalışıyorum. Bunun öncesinde ise yaklaşık olarak tam 5 yıl boyunca evimden freelance şeklinde çalıştım, ve hayatımı sürdürdüm. 3 küçük güzel evladım ve zamanını benim ayarladığım işim vardı :)

Amma velakin, evde freelance çalışan bir birey olmak, herkesin düşündüğü kadar pekde kolay değilmiş. İşim aslında her sabah saat 7 de evlatlarımı okula götürmekle başlıyordu, okuldan sonra da onları gezmeye, alışverişe veya arkadaşları ile oynamaya götürmek için freelance olan işyerini kapatmak durumunda oluyordum.

Akşamları ise yemek faslı bittikten sonra, banyo faslı başlar ve onlara masallar anlatır uyutur akabinde de artık yorgunluktan pilim bitmezse birkaç saat freelance iş yerimde çalışmak için ofis alanıma dönerdim. Neredeyse her tatilde de çalıştım, hatta hastayken dahi sorunlu bir müşterim ile görüşmek için neler yaşadım anlatamam.

Serbest zamanlı ve kendiniz için birşeyler üretiyorsanız, hayır deme şansınız pek yok gibi:(

En sonunda, aslında zamanım olduğu kadar iş yapabildiğimi gördüm. Bu dönemde sanki bana bir ilahi mesaj gibi "evde çalışan birinin işini büyütmek için yapabileceği en iyi şey, en iyi yaptığı şeye odaklanmak" olduğunu anlatan bir video izlemiştim. 

Elektrikçi, boya… ve web sitesi geliştirme

Biz eşim ile zamanla kendimizi geliştirdik çok iyi elektrikçiler olduk. Enerjiye ihtiyacı olan evler bulup, onları ışıklandırırdık. Bazende marangozluktan bahçe düzenlemeye her işi neredeyse yapardık fakat hiç kalkışmadığımız, beceremediğimizi bildiğimiz ve boşa zaman harcayacağımız iki işe hiç girmedik: tesisat ve alçı. Bu işler için tamamen ustalara işi yaptırdık.

Aslında bu durum, web siteleri için de geçerli değil mi ?

Elinizde ücretsiz bir kendi web sitenizi kurabilme gereci varsa, işi gücü bırakıp bu işi sizin yapmanız gerektiği anlamına gelmiyor diyor Godaddy biz demiyoruz :)

Hani bilmiyoruz ama en temel basit kişisel, çok basit bir web sitesi istiyorsunuz, Bu durumda hazır bir web sitesi işinizi görebilir, ancak daha özel bir şeye ihtiyacınız olduğuna karar verebilyseniz, neyin nasıl yapıldığını öğrenmek için harcayacağınız zaman, para alarak çalıştığınız işinizden kaybetmenize ve bu harcadığınız zamanın ziyan olması durumu demektir.

İşiniz için en önemli adımı atın ve en iyi yaptığınız konuyu seçin ve odaklanın. Profesyonel web sitesi kurmak için de kurumsal web tasarım şirketi ile çalışın.

Google dünyasında değilmiyiz herşeyi çözeriz demeyin !

Amazon, müşteriler beklentilerini de çok değiştirdi. Ürününüz ne olursa olsun yada ne satarsanız satın, kullanıcı beklentileri :

internette size hızla ulaşabilmek,

Web sitenizle yapılan etkileşimlerin hızlı ve sorunsuz çalışıyor olması

Eğer bu yeteneğe sahip değilseniz yani işiniz gerçekten bu değil ise müşteriniz "amaaan şu çarpıya tıklayı ver başka sitemi yok" der. Eğer böyle bir web sitesi çalışmasını kendiniz gerçekten yapamıyorsanız, hiç uğraşmayın bu işi gerçekten iyi yapan bir kurumsal web tasarım firmasına bırakın ve rahat edin.

Konuya biraz yukarıdan bakın: müşterileriniz, sizleri neden seçiyor ?
ve işinizde iyi olduğunuz için mi ücret ödüyor. Aslında belkide bu işi sizin kadar iyi olmasada yapabilirler, ancak siz bu işin profesyonelisiniz. Tamda bu nedenle sizler de web tasarım alanında uzman birileriyle çalışarak bu işi uzmanına devretmelisiniz.

Web tasarım uzmanı birinin tamda dediği gibi:

"Web teknolojileri sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. Sürekli olarak yeni araçları, hosting hizmetlerini ve SEO tekniklerini deniyoruz. Bundan dolayı web sitelerimizin kısa vadede daha güçlü, uzun vadede ise daha sağlam olmaları çok normal."

Şimdi size güzel bir soru :

Web tasarım, SEO ve uzmanların sizin için takip edebileceği bir çok konuyu takip edecek ve hayata geçirecek zamanınız enerjinizve bilginiz var mı ?

Beklenilen soruya şimdi geldik..

Web tasarım şirketi seçerken nelere dikkat edilmeli 

Becerilerinizi ve mevcut zamanınızı aşacak bir web sitesi istediğinize karar verdiniz. Web tasarım söz konusu olduğunda sağlayıcınızda aramanız gereken temel özellikler şöyle:

Tercih etmeyi düşündüğünüz web tasarım firması hangi firmalar ile çalışmış ? hazırlanan ve teslim edilen web sitelerini neler bir inceleyin.

Konumları nerede? Yüz yüze tanıştığınızda gerçekten profesyonel olup, olmadıklarına dair fikriniz nedir ?

Web sitenizin hazırlanmasının ne kadarlık bir bütçede olmasını planlıyorsunuz ?

Web tasarım firması bir web sitenizi bir ücret karşılığında sürekli güncelleyecek mi yoksa bunu kendiniz yürütebilecek misiniz?

Kurumsal Web tasarım şirketinin kendi ekibi var mı, yoksa yazı, grafik, tasarım ve kodlama konularında dışarıdan çalışanlara mı bu işleri yaptırıyor ?

Anlattıklarınızı gerçekten anladılar mı ? Sizi ve işletmenizi anlıyorlar mı? Benzer sektörlerden firmalar için web tasarım hazırlamışlar mı ?

Web tasarım ötesine geçecek şekilde firmanıza hizmet sunabilirler mi ? Bu hizmetler, sosyal medya ve SEO  - Adwords reklamları - Mobil uygulama hizmetleri veriyorlar mı?

Mobil uyumlu bir web sitesi kurabilecekler mi? Web siteniz masaüstü bilgisayarlarda göründüğü ve çalıştığı gibi, akıllı telefon ve tabletlerde de sorunsuz çalışabilecek mi ?

En iyi yaptığınız işe odaklanın

Kendi işiniz ile meşgulseniz ve özellikle evlatlarınızda varsa her dakikanız çok çok kıymetlidir.

Çalışma saatlerinizi verimli şekilde, işlerinizi büyütecek konulara ayırdığınızdan kesinlikle emin olun.

Eğer ki bu konu bir elektrikçi veya web tasarım firması ile çalışmak ise, inanın bu yerinde harcanmış bir bütçe olacaktır.

 

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Özellikle gece sık olarak bilgisayar veya telefon kullanımı yapıyorsanız gece ışığını (Night Light) açmanız gözlerinize fayda sağlayacak ve yorulmanızı önleyecektir.)