10 Maddede Ödüllü Web Tasarım

Mart 26, 2020 -

Ödüllü web tasarım nasıl tasarlarsınız? İleri teknolojiye sahip ödüllü web tasarımlarının ortak özellikleri nelerdir?

Bu soruları cevaplaması zor gibi gelebilir, ancak cevaplar şaşırtıcı derecede kolay olduğu gibi pratik uygulamaları da bir o kadar basittir.

Bunun yanında kullanımı kolay, yüksek kaliteli bir web sitesi olmadan, şirketiniz çevrimiçi potansiyel müşterileri kaybedebilir.

Bu yüzden web sitenizin ödül almış ileri teknolojiye sahip web sitelerinden fevz alması oldukça önemli bir kritiktir.

Bu şekilde web siteniz ödüllü web tasarımları gibi daha profesyonel görünerek müşterileriniz için cezbedici olabilir. Bunun için ödül almış web sitelerini iyi süzgeçten geçirmek ve neyi iyi yaptıklarını görmek önemlidir.

Bu içerik 01.12.2021 de güncellenmiştir.

Aslında, tüm üst düzey web sitelerinin paylaştığı 10 ana faktör vardır. Yalnızca bu 10 ana faktör bile web sitenizi profesyonel bir görünümüne kavuşturmak için yeterli olacaktır.

Eğer ki bu konularda bir yetkinliğiniz yok ise ve işi profesyonellere emanet etmek istiyorsanız Vayes in web tasarım hizmetleri hakkında bir stratejistle konuşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Vayes ile web siteniz harika bir tasarıma sahip olabileceği web sitenizin daha hızlı çalışmasını ve ziyaretçilerinizin çok yönlü işlevseliklere erişimini sağlayabileceksiniz.

Normal bir web sitesini ödüllü web sitelerine yaklaştırmak için bizimde kullandığımız 10 ana faktöre yakından bakalım;

1: Özel kodlama

Birçok web sitesi ve web sitesi geliştiricisi aynı kod düzenini kullanarak yapılmış hızlı ve kolay bir web tasarımı sunarlar. Bunların fark edilmesi de bir o kadar kolaydır, çünkü hepsi aynı fabrikadan çıkan bir görünüme ve basit işlevlere sahip ürünler gibi durur.

Peki bu tür şablonlar zaten mevcut ise özel kodlamanın avantajı nedir?

Özel kodlama sayesinde sitenizi hem siz hem de ziyaretçileriniz için olağanüstü sonuçlar sunmak için mümkün olan her şeyi yapmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, özel kodlama sayesinde sitenize rakiplerinizden ve internet'teki diğer web sitelerinden ayrı bir görünüm kazandıran benzersiz bir görünüm verme şansınız da vardır.

Son olarak, özel kodlama ile istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Başka bir şirketin kuralları veya sınırlamaları ile sınırlı değilsiniz.

2: Marka güçlendirici tasarım

Önceden yapılmış bir web tasarım şablonu kullanmakla ilgili en büyük sorunlardan biri, markanızla ilgisi yoksa ne sizi ne de yaptığınız işi müşterilerinize yansıtabilecektir.

Ödül almış web tasarımları yakından baktığımızda bu web siteleri kullanıcılarına kendi marka imajını çok net ve kolay şekilde vermektedir.

Başka bir deyişle, bir şablondaki tipografi ve renk şemaları gibi küçük öğeleri değiştirebilirsiniz, ancak markanızı yansıtacak çizgilere ve işlevselliklere özgü hiçbir şey yapamazsınız.

Bazı ödül almış web sitelerine kendiniz göz atın; tümü neredeyse hazır şablonları kullanan çerez kesici web sitelerinin aksine, markalarını göz önüne getiren tasarım dokunuşlarına sahip olduğunu anında görebilirsiniz.

Marka güçlendirici bir tasarım, işletmenizin öne çıkmasına yardımcı olabilir. Örneğin, bir çatı şirketinin özel web tasarımı, şirketi kopyala ve yapıştır tasarımlarına razı olan rakiplerden ayıracaktır. Kullanıcılar için bu, sitenizi ve işletmenizi benzersiz ve unutulmaz kılar.

3: Basit gezinme

Ödüllü web tasarımları ilk duyulduğunda karmaşık özelliklerle dolu bir web sitesi anlamını aklınıza getirebilir, ancak durum hiç de bu şekilde değildir özellikle navigasyon söz konusu olduğunda en iyi gelişme basitliktir.

Kullanıcının bakış açısından, gezinme baştan sona kesintisiz olmalıdır. Bunu kapsamlı film şeridi ve site mimarisi planlaması ile yapabilirsiniz. Süreci derinden anlayan ileri teknoloji web tasarımcılarıyla çalışmadığınız sürece bu tür bir gezinme elde edemezsiniz.

Bunun yanında genellikle, herhangi bir kullanıcının sitenizde istediklerini kolayca bulmasını sağlamak için sayfanın üst kısmındaki tek bir gezinme çubuğu yerleştirmek yeterlidir.

4: Güçlü site mimarisi

Sitenizin mimarisi sezgisel, uyarlanabilir ve temiz olmalıdır. Bu, siteniz için kullandığınız kodun yalnızca ihtiyacınız olan düzeye indirgeneceği anlamına gelir ve sitenize temiz ve hızlı bir şekilde yüklenen güçlü bir altyapı sağlar.

Şablonlu bir web sitesi yazılım platformlarının çoğu için zayıf bir mimari tasarıma sahiptir. Esasen, belirli bir işletme türü için değil, her işletme için çalışmayı amaçlamaktadırlar. Bu sizin için müşterilerinize ulaşma konusunda büyük sorunlara neden olabilir.

5: İçeriğiniz için geniş bir alan şart

Muhtemelen “içerik herşeydir” şeklinde bir söz duymuş olabilirsiniz. Bu cümle internet'teki blog yayınlarını, makaleleri, resimleri, videoları ve grafikleri içeren her içeriğe atıfta bulunuyor.

Sitenizde ihtiyacınız olan tüm içerik için yeterli alanınızın olması çok önemlidir. Bu sadece sitenizdeki sayfa sayısı değil, aynı zamanda onlarla ne yaptığınız anlamına da gelir.

İleri teknoloji ödül almış web siteleri, içeriklerini belirli konuları içeren sayfalarda net bir şekilde görüntüler. Bu, her sayfayı bir konuya odaklar ve ziyaretçilerin istediklerini hemen almasını sağlar.

Şablonlu siteler veya diğer barındırma hizmetleriyle, sayfa oluşturma süreciniz çok sınırlı olabilir. Bu durum web sitenizi kullanıcı deneyimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) potansiyeli ve daha fazlası açısından genel olarak zayıflatan bir içerik içine hapseder.

6: SEO dostu öğeler

Ödüllü web sitesi tasarımcıları, SEO endüstrisindeki trendleri takip etmenin önemli olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu, sitenizin genel tasarımına SEO dostu öğeler eklemek anlamına gelir.

Örneğin, sayfalarınızın başlık etiketlerinde anahtar kelimeler kullanmak, sitenizi SEO dostu hale getiren önemli bir SEO stratejisidir. Arama motorunun botları sitenizi tararken, her sayfanın alaka düzeyini anlamaları gerekir.

Siteniz SEO dostu değilse, Google ve diğer arama motorları sitenizi doğru bir şekilde sıralayamaz. Bu, potansiyel ziyaretçilerin sizi arama motorlarında bulamayacağı, trafiğinizi ve genel dönüşümlerinizin azalacağı anlamına gelir.

7: Özel işlevsellik

Her işletme benzersizdir ve bu, web sitenizin de benzersiz olması gerektiği anlamına gelir.

Sitenizde ihtiyacınız olan işlev, başka bir kuruluşun gerektirdiği işlevle aynı olmamalı. Üst düzey ödül almış bir web sitesi tasarımı, hangi işlevlerin en önemli ve hangilerinin önemsiz olduğunu belirlemenizi sağlar.

Durumunuzla ve yaptığınız işle ilgili olmayan bir modele girmek yerine, size özgü özgün işlevlere sahip olmak rakiplerinizden sıyrılmanın en önemli etkenlerinden biridir.

8: Duyarlı tasarım

Birçok site ile ilgili en büyük sorunlardan biri, akıllı telefonlar, tabletler ve hatta akıllı saatler gibi farklı cihazlarda uyumlu olmamalarıdır.

Başka bir deyişle, her kullanıcıya aynı deneyimi sunmazlar.

Örneğin, çok işlevli bir site belirli bir monitörde müthiş görünebilir, ancak akıllı telefon ekranında karışık, karıştırılmış ve tutarsız görünebilir.

Bu durum sizin başınıza da gelmiş olabilir, telefonunuzdan duyarlı olmayan bir web sitesine girerek aradığınız bilgilere bakmak istediğiniz anda bu bilgilere erişmekte çok zorlandığınızı yada hiç erişemediğinizi fark etmişinizdir.

Çoğu durumda, ziyaretçiler bu tür sitelerde nasıl gezinileceğini anlamaya çalışmak yerine direk olarak ayrılırlar. Bu nedenle, sitenizin duyarlı olduğundan emin olmak çok önemlidir.

9: Bakım planlaması

Ödüllü web sitesi tasarımına yatırım yaptığınızda, muhtemelen bakım planlamasına da yatırım yapacaksınız demektir.

Tıpkı iş ofisinizdeki veya evinizdeki bakımı asla göz ardı etmeyeceğiniz gibi, sitenizin bakımını da asla göz ardı etmemelisiniz.

Basit bağlantı hatalarından, öngörülemeyen zorlukların neden olduğu daha büyük sorunlara kadar bir çok sorun olabilir. Bir bakım planının mevcut olması, bu sorunların başarınızı büyütmesini veya işinizi sabote etmesini engeller.

10: Görsel olarak çekici görüntüler

Web sitenizin tasarımı için sadece stok fotoğraflarını kullanmak cazip gelse de, üst düzey ödüllü bir web sitesi tasarımı için bütçeyi açmalısınız, web sitenizde kullanmak üzere profesyonel fotoğrafçılık için ödeme yapmanız gerekebilir.

İnternetteki herhangi bir üst düzey ödül almış web sitesi, markası ve genel görünümü ile uyumlu görsel olarak çekici görüntülere sahiplerdir. Ayrıca bu görüntüler benzersiz olduğu için taklit edilememektedir

İster bir üretim sektörü için web sitesi tasarımı ister bir çiçekçi web sitesi tasarımı olsun yüksek kaliteli görüntülere yatırım yapmak çok önemlidir. Yüksek kaliteli görüntülere ücretli stok fotoğraf siteleri aracılığıyla veya yakınlarınız da bulunan profesyonel bir fotoğrafçı kiralayarak erişebilirsiniz.

Ancak bu tür görüntüleri elde edebilmek için en iyi seçenek, sadece şirketiniz ve sizin için onları oluşturan birini işe almaktır. Bu şekilde yalnızca telif hakkına sahip olmayacak, aynı zamanda işletmenizi diğer rakiplerinizden ayırmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Vayes bir tam hizmet web tasarım ajansıdır.

Vayes, tüm zamanlarını sizin için üst düzey web siteleri oluşturmak için harcayan deneyimli web tasarımcıları ekibine sahiptir.

Sayısız başarılı çalışmanın yanında müşterilerimizin severek kullandığı olağanüstü çalışmaları ve üst düzey web sitelerini görmek için bizimle iletişim kurabilir veya referanslarımıza bakabilirsiniz.

Şimdi, aynı harika sonucları size sunmak istiyoruz. Şimdi üst düzey bir ödüllü web tasarımcısına mı ihtiyacınız var? Vayes sizin için burada!

İşletmeniz için mükemmel, benzersiz bir web sitesi tasarımı oluşturmak için bize ulaşın!

Etiketler
  • Web Tasarım
  • Videolu Blog

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.