İnternete Reklam Vermek İstiyorum

Ağustos 10, 2018 -

İnternette reklam vermek ve ürünlerimi hizmetlerimi müşterilerim ile tanıştırmak daha fazla yeni müşteri ile iletişime geçmek istiyorum diyorsanız okumaya devam edebilirsiniz;

Vayes uzmanlık alanı olan dijital reklamcılık ile bu reklamlar en bilinen platformlar Google'da yada Facebook - Instagram ile gerçekleştirilebilir.

Yukarıdaki konuyu araştıranlar Google verilerine göre aşağıdaki aramaları da yapıyorlar; 

İlgili sorulara yanıt vererek ilerlemek sizlere daha iyi bir açıklama yapmamaza olanak sağlayacaktır.

Bir Kullanıcı şu şekilde bir arama gerçekleştirmiş:

Soru:

İlk olarak şunu belirtmeliyiz Google reklamlarını bir gmail hesabı aktif ederek yapabilmektesiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken yer şurasıdır. Bu işe gerçekten vakit ayırabilecek ve uzman şekilde yapabilecek misiniz ?

Uzman olabilmek için çok zaman harcamalı işin tüm ayrıntılarını öğrenmeli ve bu öğrendiklerinizi de zaman ayırarak sürekli takip etmelisiniz ki başarılı reklam sonularına ulaşabilesiniz.

Yada işin uzmanı olan Dijital Reklam Ajanslarına işi emanet edebilirsiniz, peki hangi ajansı bu konuda ehil olarak belirleyeceksiniz ?

Bu konuda iyi bir araştırmaya ihtiyacınız olabilir;

Aslında işin uzmanı muhtemelen bu işi kendi içinde kullanıyordur :)

Buradan hızla yakalayabilirsiniz, 
Uzun yıllardır dijital pazarlama reklamları konusunda hizmet verdiğinden emin olun,
Ekibin yetkinlik düzeyini ve sertifilarını partnerler sayfası üzerinden rozetli bir partner olup olmdığını kontrol edin.
Google reklam panelini mi yoksa kendi panellerini mi kullanacağını sorun. (Google reklam paneline reklamlarınızın tanımlanmasını isteyin)

Ajans ücretini öğrenin, kimse vaktini size ücretsiz vermeyecektir bunu unutmayın. Eğerki sizden ek bir ücret alamayacağını ifade ediyorlar ise bir düşünün.

Kupon kodları ile reklam vereceklerini söyleyenler var ise dikkat edin.

Amerika Alan kodu ile arayarak sizlere reklam kuponu tanımlayarak destek vereceğiz şeklinde ulaşılır ise eğer bir reklam yöneticiniz var ise kendisine danışmadan kesinlikle reklam hesabınıza yabancı bir yönetici eklemeyin. Bu yönetici sizlerin haberiniz olmadan tanımlı kartınız ile farklı reklamlar yayınlayarak sizleri borçlu hale getirebilir.

Reklam yayınlarınız için kredi kartınızı kesinlikle sanal kart olarak oluşturun ve hesabınıza ekletin, bu sayede dilediğiniz kadar limit tanımlayabilir yada reklamı dilediğiniz kadar aktif edebilirsiniz.

Kontrolün her zaman sizlerde olduğundan emin olun.

Güvenilir bir Google Reklam ajansı bu konularda sizlere rahatlıkla fikir verebilir.

internet reklam çeşitleri
reklamvermek
internet reklamlar
dijital reklam nasıl yapılır
ücretsiz internet reklam siteleri

Sektörünüze, pazarınıza, ürün  yada hizmetinize göre değişebilir bir görece ama belki yüzler yada binlerce ve hatta milyonlarca potansiyel müşterinin tam karşısındasınız.

Google Reklamlarını Doğru Çalıştıran Kazanıyor!

Sunduğunuz ürün veya hizmetleri potansiyel müşterilerinizin Google üzerinde yaptığı aramalarda iletişime geçmesini sağlayan bir reklam türü olan adwords yeni adı ile Google Ads da aradıkları anda sizi bulsunlar.

Google Reklamları Nasıl ücretlendirilir ?

Yalnızca reklamınız tıklanır ve web sitenize kullanıcılar ziyaretçi olarak giriş yaptığında, yada arama reklamları kurulmuş ise telefonla arandığınızda reklam ücreti ödemiş olursunuz.

Boşa giden reklam bütçeleri ile hem nakit hemde vakit kaybetmeyin!

Profesyonel Google Ads uzmanlarımızdan kurulum desteği almak için şu numarayı arayabilirsiniz : 0212 855 94 04

Yada formu doldurun bizler sizlere ulaşalım. 

Siz Müşterilerinize Nasıl Ulaşmak İstediğinizi Seçin Uygun Platformu Uzmanlarımız Belirlesin

"Google Ads" reklamları ile hedef müşterinize ulaşmanın birden fazla yolu vardır:

1- Metin Tabanlı Arama Ağı Reklamları,
2- Grafik Görüntülü Reklamlar,
3- YouTube video reklamları,
4- Uygulama İçi Mobil Reklamlar.

Google Görüntülü Reklamlar

Google Video Reklamları

Google Mobil Uygulama Reklamları

Arama Ağı Reklamları Görüntülü Reklamlar Video Reklamlar Uygulama Reklamları 
Reklamlarınız Google'da arama sonuçlarının yanında gösterilir. İyi bir zamanlama önemlidir. Gmail'deki metin ve banner
reklamların yanı sıra iki milyondan fazla web sitesi ve
uygulamadan oluşan bir ağ ile reklamlarınız müşterilerinizin olduğu yerde gösterilebilir.
İşletmeniz YouTube'da yeni müşterilerin karşısına çıkarak hayat buluyor. Bu, öykünüzü paylaşmak için benzersiz bir yoldur. Tasarım deneyimine gerek olmadan Google ağının tamamında reklam yayınlayarak uygulamanızı tanıtın.
Daha Fazla Bilgi Daha Fazla Bilgi Daha Fazla Bilgi Daha Fazla Bilgi

İSTEDİĞİNİZ KULLANICILARA ULAŞIN 

Yerel kalın veya dünyaya açılın.

Google reklamlarınızı dilerseniz lokal bir alanda işletmenize birkaç kilometre alanda potansiyel müşterilerinize ulaşabileceğiniz şekilde ya da tüm bölgelerde veya ülkelerde reklam çalışmaları yapılabilmesi mümkündür. Google Ads ile ne kadar kişi ile tanışmak istiyorsunuz yanıtına göre bu durumu sizler belilrleyebilirsiniz.

 

Sadece ve sadece sonuç getiren reklamlar için ödeme yapmaya hazır olun.

Google Ads reklamlarında örneğin bir kullanıcı ürünleriniz ile alakalı bir arama yaptı ve reklamlarınız gösterildi ancak kullanıcı reklamınıza tıklamadı bu durumda reklam ücreti ödemez ve bakiyenizden herhangi bir düşüm olmayacaktur.Google reklamlarında görüntülemek için sizden ücret alınmaz. Reklam ücretlendirmeleri, sadece potansiyel müşteriniz reklamınızı tıkladığında, YouTube'da videonuzu izlediğinde veya işletmenizi telefonla aradığında ücretlendirme yapılır.

Ne kadar reklam bütçesi harcamak istediğinizi siz belirleyebilirsiniz, isterseniz şu şekilde tariflendirelim,

anahtar kelimeniz "gümüş saat" olsun, potansiyel gümüş saat arayan kullanıcılar Google a bu anahtar kelimeyi yazdığında tüm sonuçların karşısında çıkmak isterseniz örnekle günlük bu anahtar kelimenin araması 500 ise ortalama tıklama başına maliyette 0,1 Kr. ise 50 TL günlük bütçe ayırmalısınız.

Reklam bütçe belirleme konusu tamamı ile size aittir. Bazı işletmeler ayda on bin TL ler harcarken bazıları birkaç yüz TL yatırım yaparak sonuç alırlar.

Peki ajanslar bu çalışmaları nasıl ücretlendirir ?

Tercih edeceğiniz ajanslar kesinlikle rozetli ve lisanslı partner olmalıdırlar. Bu kontrolü linki kullanarak yapabilirsiniz. Google Partner Ajans Bul

 

Etiketler
  • Google Adwords

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.