Web Tasarımcısı Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Mayıs 18, 2020 -

Web tasarımcısı hem kreatif hem de teknik donanıma sahip olması beklenen kişidir. Web sitelerini oluşturmak veya yeniden tasarlamak için bu tecrübe ve yetenek setlerinin ikisini de kullanır.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Web tasarımcısı, bir web tasarım çalışmasında neyin daha iyi olacağını kullanıcılar tarafından daha kullanımı kolay olan ve bu deneyimi daha iyi hale getirmek için hangi çalışma bütünün gerekli olduğunu anlamlandırma işi çözme ve yürütme yeteneğine sahip olan sektör çalışanlarıdır.

Unutulmaması gereken bir konu başlığı da web tasarım çalışmalarının yapılmasında en büyük etkenlerden birininde aynı zamanda estetik duygunun da taşınmasıdır.

Teknik olarak çok iyi bir web tasarım çalışması yaptığınız düşünüyorsanız sizin bir web tasarımcı olma yerine web yazılımcı olduğunuzu düşünebiliriz.

Çünkü günümüzde artık web tasarım kullanıcılarının deneyimini en üst düzeyde tutan ve bu işi değiştirmek üzere kullanıcı deneyimini en üst seviyeye alabilme gücüdür.

Web tasarım, internetin aktif kullanıma geçmesi ve interneti hızının artması ile çoşan nispeten yeni bir sektör alanıdır ve dijital medya birçok insanın yaşamının en önemli bir parçası haline geldiğinden özellikle son on yılda grafiksel olarak tırmanışa geçmiştir.

Web tasarım kullanıcıları kimdir derseniz: iletişim, bilgi, alışveriş, sosyal yaşam ve daha çok fazlası için internette aramalar yapan ve bu aramaların karşılığında önlerine çıkan web siteleri üzerinden ihtiyaçlarını giderenlerdir.

Web tasarımcılarına talep hızla yükselmektedir ve bu web tasarım sektörü şu anda iş beklentileri iyi olan ve gelecekteki daha da yüksek büyümesi var olacak bir pazar olarak kabul ediliyor bunu unutmayın!

Web tasarımı bu günlerde pazarlama çalışmaları ile iç içe hale bürünmüştür. Birçok tecrübeli, deneyimli işi değiştirme kabiliyetine hakim pazarlamacı, web tasarımlarının ne kadar önemli olduğunu, maliyetini, ve en iyi web tasarım şirketlerinin hangileriolduğunu konuşuyor.

Web tasarımcılığı ile ilgili ilgili konular ve sorulardan bahsetmeye gayret ediyoruz o zaman gelin şu işi biraz daha açalım bize web tasarımının tam olarak ne iş yaptığını ve kimlerin bu işi yaptığını anlatmamız için zaman ayırın ve okumaya devam edin!

Web tasarımcısı ne iş yapar” sorusunun en iyi yanıtını verebilmek için, web tasarımcılarının yaptığı bir projeyi nasıl işlediklerinin sizlere ile paylaşmak olduğunu düşünüyoruz.

Bu makalemizde, bir web tasarım şirketinin web projesi kapsamına giren tüm başlıklarına bakmış olacağız, bu sayede sizlerde eğer iyi bir web sitesi yaptırmayı düşünüyorsanız tüm detaylara hakim olabilecek ve teklifler arasında en iyi seçimi yapabileceksiniz.

Web tasarım teklif sürecini de yönetmek üzere ne yapmalısınız bunuda diğer yazımızdan takip edebilirsiniz.

Web tasarımcının ana işi web sayfaları tasarlamaktır. Web sayfasına ilk kez bakarken hemen görünmeyebilecek web sitelerinin tasarımında dikkate alınması gereken bir çok şey vardır.

Kullanıcı olarak belki bunu her gün görüyorsunuz ancak detayları bilmeniz gerekmese de arka planda olanlar size bir şeyler hissettiriyor.

Web tasarımında estetik duygu önemli bir konudur ve uygun renkleri, yazı tipini, düzeni ve görüntüleri seçmek web sitesinin tüm kişiliğini - kimliğini yada kurumsal bakış bütününü oluşturur.

Tabi sadece estetik görüntü yönleri göz önünde bulundurmanın yanında, kullanıcı deneyimi bütünleşmesi ile web sitesinin kullanılabilirliği de bir öncelik olmalıdır.

Hedef potansiyel müşterilerinizin ve pazarın en üstte bu firma diyebileceği bir sayfa oluşturmak önemlidir.

Örneğin, otomobil severlere yönelik bir web sitesinin dikkatini çekmesi gerekir ve çok fazla resim içeren ve çok fazla metin içermeyen parlak renkler ve okunması kolay bir yazı tipi kullanabilir. Bu eğlenceli, dikkat çekici ve anlaşılması kolay olan bir site düşüncesidir.

Düzen ve yapının takip edilmesi kolay olmalı ve çoğu sayfaya, bilgilerin kolay erişilebilmesi için web sitesinin derinliklerinde çok fazla tıklama olmamalıdır.

Aksine, kullanıcılara yönelik profesyonel görünen iyi bir web sitesi farklı türde bir görüntü taşımalıdır, ancak yine de okunması ve gezilmesi çok kolay olmalı ve bilgilere erişilmesi kolay bir formatta organize edilmelidir.

Web tasarımcısı tüm web sitesinin kontrolünü elinde tutandır ve web sitesinin kullanımı kolay ve bilgilere kolay erişim sağlarken uygun görüntünün nasıl oluşturulacağını anlamalıdır bu duyguyu müşterilerine de yaşatmalıdır.

Web tasarımcısı olabilir miyim ?

Web tasarımcılarının farklı kişilikleri ve yetenek setleri vardır. Sanatsal bireyler olma eğilimindedirler, bu da yaratıcı, sezgisel, hassas, çok yönlü ve etkileyici işi değiştirecek düşüncede oldukları anlamına gelir.

Belki bu işin anahtar kelimeleri : sıfırdan bir şeyler inşaa edebilen, orijinal, uygunsuz ve yenilikçiliktir. Bazıları da girişimci, yani maceracı, hırslı, iddialı, dışa dönük, enerjik, hevesli, kendine güvenen ve iyimserler modelde de olabilmektedir.

Bu anlattıklarımız eğer sana benzerlikler gösteriyorsa, web tasarımcısı olabilme yolundasın demektir. Web tasarımcısının en iyi kariyer seçimleri de bu işte önemlidir.

Web Tasarımcısı neler yapar?

Web tasarımcının çalıştığı şirket türüne bağlı olarak bu işler değişebilmektedir. Bir web tasarım şirketi, yaratıcı endüstrilerin bir parçası olma eğilimindedir ve tipik olarak ofis alanına çağdaş bir yaklaşım sergiler.

Bu tür şirketler genellikle yaratıcı süreci geliştirdiği düşünülen fikirler kullanır ve fikirlerin ve ilhamın paylaşılabileceği açık ofisler oluşturmayı amaçlar.

Bu tür bir işyerinin, gündelik kıyafet kurallarına sahip olması ve daha genç bir çalışanı kendine çekmesi muhtemeldir. Evden çalışmak kabul edilebilir ve esnek çalışma saatleride sunulabilir.

Profesyoneller için ise iş başkadır : işlerinin büyük bir kısmı için web varlığına güvenen büyük şirketlerin seçimi dijital pazarlama ajansları yada iyi bir web tasarım şirketi olabilir ve bu tür işyeri biraz daha geleneksel olabilir.

Genellikle sektörün sorunu web tasarımcılarının birçoğu serbest zamanlı yani freelancer olarak işler yapar ve evden, kafeden vs çalışır.

Müşterilerine danışmak için seyahat etmeye hazır olmaları gerekmekle birlikte, ev ofisleri tamamen istedikleri gibi kurulacak ve çalışma ortamları birlikte çalıştıkları müşteri veya şirket türüne göre değişebilir.

Bu seçenek, çalışma saatleri ve yer konusunda çok fazla özgürlük sağlar ve mükemmel bir seçenek gibi görünsede ilerleyen zamanlarda bunu yaşayanlar onaylayacaktır, bu sadece size satılan pembe bir hayal ürünüdür.

Sıkça Sorulan Sorular

UX tasarımı ve web tasarımı arasındaki fark nedir?

Genellikle, insanlar tasarım (teknoloji söz konusu olduğunda) sadece görsel tasarım veya web tasarımı ile ilişkilendirir.

Dijital dünyada, 'kullanıcı deneyimi tasarımı' anlamına gelen UX tasarımı, kullanıcı veya müşteri deneyimine odaklanır ve tasarımın 'sahne arkası' veya görünmez tarafıdır ki buna çok iyi çalışılmalıdır, eğer bu işte fark yaratmak istiyorsanız buna önem vermelisiniz.

Web tasarımcısı olmak için ne yapmam gerekiyor ?

Bir web tasarımcısı olmak için her zaman üniversite bitirmeye ve bu vb. niteliklere ihtiyacınız yoktur.

Bununla birlikte, çoğu tasarımcı diğer tasarım türlerinde deneyime sahiptir veya web tasarımı konusunda üniversite yoluyla veya kendi kendilerini eğiterek eğitim almıştır.

Web tasarımcısı olabilmek için en temelde iyi çalışan bir HTML bilgisine ve web sayfalarını bir kod kombinasyonuyla yazma deneyimine ihtiyacınız olacak. Aşağıdaki tasarım ve programlama araçlarından bazıları hakkında çalışma bilginiz varsa yararlı olabilir:

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Instagram'da en verimli etkileşim alacağınız saatler sabah 07:00 - 09:00 arası ve akşam 19:00 ile 24:00 arasıdır. İnsanlar ilk uyandığında Instagram'a bakar. İşten gelip dinlendikten sonra da aktif olarak sosyal medyayı kullanır.