Kurumsal Kimlik Çalışması Yaptırmak İstiyorum

Eylül 10, 2018 -

İşletmeniz için Grafik Tasarımın Önemi

Grafik tasarım, işletmeler ve günlük yaşamlarımız için birçok açıdan önemlidir. Logolar, broşürler, web siteleri ve diğer tasarım ürünleri ile her gün karşılaşıyoruz. Ambalajlama, markalama, tabela, kitap, dergi vb. Çeşitli grafik tasarımların kullanımının göze çarpan örnekleridir. 

Grafik tasarım, modern rekabetçi iş ortamında ki oynadığı rol çok büyüktür. İşletmeler, etkileyici pazarlama materyalleri oluşturmak için grafik tasarımcıların hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu materyaller broşürler, kartvizitler, web siteleri, broşürler, kırtasiye vb. birçok çeşitten oluşmakla birlikte, işletmenin oluşumunda ve gelişiminde etkisi tartışılmaz derecede önemlidir.

Etkileyici ve unutulmaz bir logo, herhangi bir işletmenin marka kimliği oluşturması için temel bir gerekliliktir. Benzer şekilde, işletmeler, ticari tanıtım için benzersiz mobil uygulamalar ve sosyal medya sayfaları oluşturmak için grafik tasarımcıların hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Grafik tasarımın fiziksel ve sanal pazarlarda iş yapmanın önemli bir parçası olduğunu söylemek mümkündür.

İşletmelerin gittikçe daha fazla grafik tasarım öğesi talep etmesinin bir nedeni, izleyici ile etkili iletişim ihtiyacıdır. Giderek daha fazla işletme piyasaya girdiği için, daha fazla rekabet yaratıyor.

Rekabet ile başa çıkmak ve potansiyel müşterilerin dikkatini işletmelere çekmek için grafik tasarım alanı vazgeçilmez hale geldi. Bu sebeple grafik tasarıma, girişimcilerin bir mesajı hedef kitleye etkili bir şekilde iletmeleri için ihtiyaç duyulmaktadır.

Grafik Tasarımda Tasarım Stand’ı Nedir ?

Grafik tasarımında grafik terimi, doğru bir görsel anlamına gelmektedir. Grafik tasarımdaki tasarım bölümü, profesyonel ve sanatsal bir şekilde belirli bir mesaj oluşturmak içindir. Buradaki amaç, hedef kitle için bir görsel bilgi parçası üretmektir. Grafik tasarım terimi görsel iletişim veya iletişim tasarımı anlamına da gelmektedir.

Grafik tasarım da yaratıcı süreç, müşteri ve grafik tasarımcısı içermektedir. Unutulmaz tasarım parçaları oluşturmak için tasarımcı farklı görsel sanatlar, tipografi becerileri, imgeler ve düzen teknikleri kullanmaktadır. Grafik tasarımdaki çeşitli tasarım öğelerinin düzenlenmesi, posterler, logolar, paket, web sitesi ve birçok çeşitten oluşmaktadır.

Modern tasarımcılar Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, CorelDraw, Adobe InDesign, QuarkXPress, vb. gibi farklı grafik yazılım programlarını kullanmaktadır. Grafik tasarımın geniş alanı genellikle baskı, web ve yayıncılıktır. Baskı tasarımı logolar, çizim ve grafikler, düzen, ambalaj tasarımı, vb. içermektedir. Dijital tasarım kategorisi web sitesi ve programlamayı içerir ve aynı zamanda yayıncılık, animasyon ve film grafik tasarımını bu kategorilerin arasına dahil etmek doğrudur.

Kurumsal Kimlik Tasarımı, insanlarınızla verimli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlayan önemli bir araçtır. Mesajınızı hedef kitleye estetik bir şekilde ulaştırmaya hizmet etmektedir. Yani grafik tasarımın belli bir amaca ve hedefe sahip bir sanat olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca görsel bir çözüm sağlamak için sistematik ama yaratıcı bir plana sahip olarak tanımlanabilmektedir. Bu hedefe ulaşmak için tasarımcılar görüntüler, metin ve semboller kullanmaktadır.

İşletmeler veya diğer ihtiyaç duyan kesim, bir mesajı açıkça iletmek için grafik tasarımlara muhtaçtır. Grafik tasarımcılar, çeşitli unsurları kullanarak izleyiciyi ikna etme, katılma ve eğlendirme tekniğini anlayan eğitimli profesyonellerdir. Mesaj iletmek için teknoloji ve sanatı birleştirebilmektedirler.

İşte İşiniz için Kurumsal Klimlik Tasarımının Ne Kadar Önemli Olduğuna Dair Bazı İpuçları

1. Satışları Artırma

Düşünceyle oluşturulmuş grafik tasarım parçaları satışları artırmaya yardımcı olabilir. İnsanlar benzersiz tasarlanmış bir şeyden etkilenirler ve kalite tasarımından bir mesaj alırlar. Mesaj, tasarımın sahibi olan şirketin yüksek kaliteli ürünler veya hizmetler sunması olabilir. Kişiler, benzersiz bir logo tasarımı, kartvizit ve benzeri tasarımları gördüklerinde, bu tür mesajları dolaylı olarak akıllarında tutarlar. Bu, insanları işletmenizin hizmetine daha da yakınlaştırmaya yardımcı olmaktadır.

İnsanlar grafik tasarımların kalite düzeyinden başarılı bir şekilde etkilendiğinden, birçoğu sadık müşterilere dönüşür. Bunun nedeni, grafik tasarım pazarlama öğelerinin bir şirketi güvenilir bir marka olarak yansıtmasına yardımcı olmasından geçer. Elbette, grafik tasarımların bir şirketin istikrarlı büyümesine çok büyük katkı sağlamaktadır.

2. Şirket İsmi Oluşturulması

Kurumsal Kimlik Tasarımı, niş pazarında bir şirketin adını oluştururken de yardımcı olur. Çekici bir logo gördüğümüzde, tekrar ve tekrar bize logo arkasında markayı hatırlatmasına yardımcı olmaktaır. Benzer şekilde, reklamlar, web siteleri, kartvizitler günlük olarak gördüğümüz tasarımlarda işletmenin tanınması ve akılda kalmasında büyük rol oynamaktadır. Bütün bu tasarımlar markamızın anılarını tazelemektedir. Bu, marka adını tanımamıza büyük oranda yardımcı olmaktadır.

Küçük işletmeler genellikle yeterli pazarlama bütçesine sahip değildirler. Niş pazarlarında marka bilinirliği elde etmek hiçte kolay bir iş değildir. Ancak benzersiz tasarlanmış bir logo, kartvizit tasarımı ve diğer pazarlama öğeleri hemen insanların dikkatini çekebilmektedir. Bu sayede tasarımlar firmaların isimlerini piyasada sürdürebilmelerini sağlamaktadır.

3. Pazarda İyi Niyetinizi Gösterme

Ayrıca kurumsal kimlik tasarımı, pazarda güven ve iyi niyet kazanmak için mükemmel araçlardır. Bir logo tasarımı veya başka bir grafik tasarımı iyi bir estetik değere sahipse, izleyicileri güvenle doldurur. Tasarım öğeleri duyulara hitap ederse, şirketin ürünlerine veya hizmetlerine inanmaktadır. Yavaş yavaş, çekici bir tasarım müşterileri kazanmanıza yardımcı olacak ve çoğu işinize sadık olacaklardır.

Bir şirket ürünlerini grafik tasarım yardımıyla öne çıkarabilir. Bir şirket yeni bir ürün başlattığında, yeni bir pazarlama kampanyası hazırlar. Kampanya, ürünleri yeni bir ışık altında yansıtıyor. Bunun için ürünlere görüntü vermek için grafik tasarım hizmetleri gerekmektedir.

4. Marka Mesajı İletme

Kurumsal Kimlik Tasarımı ayrıca belirli bir marka mesajını müşterilere hedeflemek için iyi bir araçtır. Bir profesyonel tasarımcı ilk önce tasarımın teslim etmesi gereken mesajı bilmek ister. Marka mesajı tasarımı kullanışlı hale getirmektedir. Tasarımcı, istenen bir duyguyu uyandırmak için belirli renkleri ve yazı tiplerini seçer. Bu duygu daha sonra markanın potansiyel müşterilere mesajı olur.

Örneğin, McDonald’ın logosu ana renkler olarak kırmızı ve sarıdır. Bu renkler, gençlerin tutku ve ham enerjisinin yanı sıra sosyalleşme duygularını uyandırmaktadır. Bu aynı zamanda fast food şirketinin hedefinin genç müşteriler olduğu mesajdır.

5. Çalışanları Birleştirin

Bir şirketin kendilerine özgü ortak bir sebebi olması gereken çok sayıda çalışanı vardır. Grafik tasarımlar bu konuda şirkete yardımcı olabilir. Çalışanların bir şirkette web sayfaları, yayınlar, üniformalar, kırtasiye, logo, broşürler ve çevredeki diğer grafik tasarımları bulunmaktadır. Böylece, bu tasarımlar çalışanların ortak bir kimliği haline gelir ve ortak bir kimlik ile birleştirir.

6. Profesyonelliği Teşvik Edin 

Birçok şirket, çalışanları arasında rekabet ve profesyonellik ortamı yaratmaya çalışıyor. Kurumsal Kimlik Tasarımı, müşterileriniz ve satıcılarınız üzerinde kalıcı bir etki yaratır. Örneğin, estetik açıdan harika görünen bir logo tasarımı, şirketin iş yapma şekilleri hakkında hacim kazandırıyor. Stratejik olarak tasarlanmış bir logo, şirketin günlük işlerini profesyonel bir şekilde yürüttüğü izlenimini verir. Bu durum, bir işin büyümesine çok şey katmaktadır.

7. İkna Gücü

Kurumsal Klimlik Tasarımının avantajlarından biri, müşterilerinizi işletmeniz hakkında düşünmeye ikna edebilmesidir. Örneğin, iyi oluşturulmuş bir broşür tasarımı, kullanıcılara bir marka ile bağlantı hissi verme gücüne sahiptir.

8. İçeriğin Okunabilirliği

İyi bir grafik tasarımcısı, bir kitlenin dikkatini çekmek için oluşturduğunuz içeriğinizin okunabilirliğini geliştirebilir. Tasarımcı bunu uygun yazı tiplerini, renkleri, görüntüleri vb. seçerek yapmaktadır.

Yani, bunlar işiniz için bir logo gibi profesyonel olarak oluşturulmuş bir grafik tasarıma sahip olmanın önemli avantajlarından bazılarıdır.

Kurumsal Klimlik Tasarımı, işletmeler ve hayatın diğer yollarına çeşitli şekillerde önem katmaktadır. Profesyonel olarak oluşturulan logo tasarımları, potansiyel müşteriler üzerinde iyi bir izlenim yaratmaya yardımcı olmakla birlikte, birçoğu daha sonra sadık müşterilere dönüşmektedir. Ayrıca, bir grafik tasarımın izleyicilere yaptığı ilk izlenim, dikkatlerini bir işe yöneltmede büyük önem taşımaktadır.

Şimdi Kurumsal Kimlik Tasarımı Yaptırmak İçin Bize Ulaşın . +90 212 855 94 04

Birlikte neler yapabiliriz hemen sağ taraftaki teklif formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.