Web Sitenizi 2021'de Güncellemenizin 7 Nedeni

Aralık 18, 2020 -

Genel olarak web siteleri, kişilerin gündelik hayat içinde ilgilendikleri işlerini pazarlamalarında en uygun maliyetli olan ve en kolay yöntemlerden biri olmaktadır. Bu sebep ile web siteleri içerik bakımından yapılan iş ile ilgili olarak hızlı, kolay ve de güvenli bilgi alışverişini sağlamak için güncel kalması çok önemlidir.

Düzenli olarak web tasarım güncellemeleri kullanıcı kişilere hem zamandan tasarruf sağlar hem de maddi açıdan tasarruf sağlar. Ayrıca web sitelerinde gezinirken özellikle teknoloji konularında fazla bilgili olmayanlar için de web sitenizi 2021'de güncellemenizin 7 nedeni mevcut olmaktadır. Bu 2021 güncelleme nedenleri aşağıdaki gibidir.

1. Web Sitesi İçeriği

Öncelikle web sitenizi güncellemenizin ilk nedeni hiç kuşkusuz ki web sitesi içeriği olmaktadır. Çünkü her zaman için web sitesinin içeriği en önemli konular arasında yer almaktadır. Sunulan ürünler ve ya hizmetler hakkında her zaman için önemli bilgiler verirken yeni eklenmesi gereken bilgilerinde ilave edilip 2021’e güncellenmesi gereklidir. İçeriği yazarken mutlaka yazılı kelimelerin ilginç olmasına dikkat edilmelidir.

Web sitesini güncellerken ya da yeniden tasarlarken, içerikte ince ayar yapmak adına da harika bir fırsat olmaktadır.

2. Müşterilerin İhtiyaçlarının Yenilenmesi

Web siteleri günümüzde markalar için canlı ve nefes alan reklamlar olmaktadır. Basılı reklam veya ilan panosu aksine web siteleri her geçen gün büyümekte olduğu için sürekli olarak güncellenmeli ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre yenilenmelidir. Dijital pazarlamada web sitesinin 2021’de güncellenmesinin en önemli faydalarından birisi de budur. Şirket ya da firmanız için için uygun görülmekte olan yeni değişiklikler yapılmalıdır. Müşterilerin web sitesinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermesi için güncelleme de bir sohbet kutusundan da yararlanılabilir.

3. Web Sitelerinde Arama Motoru Optimizasyonu

Günümüzde web sitelerinde arama motoru optimizasyonu yaygın olarak kullanılmakta olan bir sistemdir. Güzel bir web sitesi tasarımına ve çok iyi yazılmış bir içeriğe sahip olan firmalar genel olarak müşterilerin firmayı bulabilmesi amacı ile SEO yani arama motoru ayarlarını 2021 yılında güncellemeniz gereklidir. SEO yani arama motoru optimizasyonu kuralları günümüz teknolojisinde sürekli olarak değişmektedir. Arama motorları her daim kendi güncellemelerini yaptığı zaman, web siteniz de potansiyel olarak etkilenmektedir. Bu nedenle web sitesi de güncellenmelidir.

4. Web Sitelerinde Rekabet

Web sitelerinizi 2021 yılında güncellemeniz gerektiğinin bir diğer nedeni ise iş alanınızda diğer firmalar için rekabet sağlamak olmaktadır. Çünkü siz yerinizde sayarken diğer rakipleriniz yerinde durmayarak her zaman için kendi firmasını geliştirmeye çalışabilir. Daha rekabetçi olmak zorunda olan firmalar için iyi bir web sitesinin revizyonuna da ihtiyaç duyulmaktadır. Böylece alanında uzman olduğunuzu ve yeniliklere her zaman açık olduğunuzu müşterilere de hissettirmiş olursunuz. Son olarak ise güncel hayat üzerinde olduğu gibi web sitelerinde de rekabet her zaman için ön planda olan bir durumdur.

5. Web Sitesinde Güvenlik Sağlamak

Var olan web sitelerinin bazı durumlarda saldırıya uğradığı hakkında çeşitli duyumlar alınmaktadır. En çok duyulanlar ve de medyanın gördüğü genel olarak web sitenizi kimlerin hacklediğini ve ya neden yaptığını göstermekte olan korkunç mesajlar gösteren bir ana sayfa içermektedir. Fakat, bilgisayar korsanlarının ilgili web sitenizi tehlikeye atmak amacı ile kullandığı pek çok sayıda gizli yol bulunmaktadır. Böylece web sitelerin ilgili taramayı yavaşlatacağı ve ya sonunda web sitenin kara listeye alınması anlamına da gelmektedir. Kara liste, genel olarak web sitesinin dünyanın her yerinde yer alan sunuculardaki diğer kullanıcıların web sitenizi ziyaret etmesini ya da size e-posta mesajları gibi mesajlar göndermesini engelleyen bir takım kötü listelere eklendiği anlamına da gelmektedir.

Web sitenizi veya e-postanızı saldırıya uğrama durumundan korumak amacı ile yapabileceğiniz en önemli konulardan birisi, web sitenizin yazılımlarının güncel olarak kalmasını sağlamaktır.

6. Web Sitesinin Daha Çok Kişiye Ulaşması

Günümüzde kullanılmakta olan web sitelerinde güncelleme yapmak her zaman için sitenin daha fazla sayıda kişiye ulaşmasını sağlamaktadır. Arama motoru ve içerik düzgün olan sitelerde her daim güncel olduğundan ve de düzenli bir şekilde yeni içerikler sunulduğundan emin olmak gereklidir. Web sitesinin daha çok kişiye ulaşması kapsamında 2021 yılına ait bir güncelleme yapmak firmayı ve web sitesini 3 ay ile 6 ay sonra da yukarı çıkarmayı hedefler. Ayrıca sayfa hiç ziyaretçi alamıyor ise ve ya istenilen trafik miktarını almıyor ise yeniden markalandırma zamanları gelmiştir.

7. Web Sitesinde Yükleme Süresinin Kısalması

Web sitesinde güncelleme yapılmasının nedenlerinden sonuncu olarak yükleme süresinin kısalması yer almaktadır. Yükleme süreleri son dönemlerde hiç kuşkusuz ki en önemli hale gelen konulardan biridir. Herhangi bir web sitesinde konu ile ilgili rakiplerinden yüklemek istediği bilgiler daha hızlı yüklenir ise bu durumda Google bu firmanın web sitesini arama sonuçlarında her zaman daha üst sıralara yerleştirmektedir. Yükleme sürelerine bu şekilde katkıda bulunan, görüntünün boyutları, web sitenin dosya sisteminin optimizasyonları, web sitesinde sayfa önbelleğe alma ve de web sitesi barındırma hesabınız gibi daha pek çok sayıda faktörler yer almaktadır.

Ülkemizde de web sitelerinin 2021 yılına ait yeni güncellemeler yapması müşterilerin ve siteleri gezen kişilerin bekledikleri durumlar olup bunların nedenleri yukarıdaki gibidir. Buna ek olarak kurumsal web sitesi ya da e-ticaret mağazasında düzenli olarak güncelleme yapılmasının pek çok sayıda faydası da vardır. Bunlardan bazıları ise; ilgili web sitesinin her zaman yeni ve taze kalmasını sağlar böylece daha fazla kişinin ilgisini çeker. Sosyal medya ile bağlantısı daha fazla olur ve işletmenin ya da ilgili firmanın canlı bir şekilde ayakta olduğunu göstermektedir.

Web siteniz için destek almak  istiyorsanız bize ulaşın.

Etiketler
  • Web Tasarım
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; Domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgiler başta olmak üzere sahibinin iletişim bilgilerini içeren, domainlerin kimlikleridir.