Doğru Strateji ile Blog Nasıl Oluşturulur?

Haziran 01, 2019 -

Dijital dünyada rakiplerin önüne geçebilmek, varlığınızı güçlendirmek ve yeni insanlar tarafından tanınmak için en etkili yöntemlerden biri blog yazıları. Kendinize özel bir blog açabileceğiniz gibi var olan web sitenize blog bölümü de ekleyebilirsiniz.

Blog yazıları nasıl bir kazanç sağlar?

- Şahsi olarak kendinize bir okuyucu kitlesi yaratabilir, bloğunuz üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz.

- Kaliteli içeriklerle web sitenizin tıklanma, okunma ve sayfada kalma sürelerini artırarak SEO’da rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

- Yeni müşteriler edinebilirsiniz.

- Marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

- Web sitenize Google Adsense ekleyerek gelir elde edebilirsiniz.

Strateji için amacınızı belirleyin

Blog yazıları ile elde etmek istediğiniz nedir? Yeni müşteriler kazanmak mı? Yeni okurlar kazanmak mı? Reklam geliri elde etmek mi? SEO sıralamasında yükselmek mi?

Amacınıza ve alanınıza bağlı olarak farklı stratejiler belirleyerek metinlerinizi oluşturabilirsiniz.

Yeni müşteriler kazanmak:

Amacınız yeni müşteriler edinmek ise okuyucularınıza ilgilendikleri konular hakkında bilgi vermek ile kendi markanızın diğerlerine göre neden daha iyi olduğunu anlatmak arasında bir noktada durmanız stratejik olarak daha doğru olacaktır. Bu iki unsurdan biri eksik kaldığında bloğunuz üzerinden müşteri edinme sürecinizin oldukça uzayacağına emin olabilirsiniz. Sadece bilgi içerikli bir bloğa sahip olursanız kişiler istedikleri bilgiyi alıp sizinle iletişime geçmeyecektir. Sadece kendinizin ne kadar iyi olduğunu anlatır ama insanlara iyi olduğunuz konularda bilgi sunmazsanız da sizi dikkate almayacaklardır. İçerik pazarlamayı kullanarak SEO konusunda da ekstra güç kazanabilirisiniz.

Yeni okurlar kazanmak:

Yeni okurlar elde etmek istiyorsanız, gerçekten sizi yeniden hatırlamalarını ve size bağlı kalmalarını sağlayacak bir çıtayı yakalamalısınız. Okuyucularınıza kaliteli ve kolay okunan bir dil ile içeriklerinizi sunun. Onları uzun yazılara boğmak yerine kolay okunan, dikkatlerini dağıtmayan, ilgi çekici metinler hazırlayın.

Reklam geliri elde etmek:

Eğer ki bunu sadece blog yazıları üzerinden sağlamayı hedefliyorsanız dikkatli ve titiz bir süreç sizi bekliyor. Sadece kaliteli içerikler hazırlamaktan daha fazlasını yapmalısınız. Blog yazılarınızı insanlara ulaştırmak için dijital dünyada yayılmalarını sağlamanız oldukça önemli. Bu noktada sosyal medyadan faydalanabilir veya sosyal medya / Google Ads üzerinden sponsorlu reklamlarla daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Yazılarınızın aralığı da oldukça önemli. Sürekli içerik üretmek okuyucularınızı da sizi de yoracaktır. Ancak yazılara uzun aralar vermek de kitlenizin sizden uzaklaşmasına neden olacaktır.

SEO sıralamasında yükselmek için ne yapmalıyım ?

Deneyimlerimize dayanarak en fazla hatalı strateji izlenmesine neden olan konunun SEO sıralamasında yükselme olduğunu söyleyebiliriz. Sadece ve sadece SEO sıralamasında yükselmeyi hedefleyerek hazırlanmış metinler birkaç kere okuyucuyu size çekecektir. Örneğin Google’da arama yapacak, başlığınızı görerek gelecek ama içeriğin yapısı nedeniyle tatmin olmayacaktır. Yine birkaç kere arama sıralamasında sizi gördüğünde şansını deneyecektir, ancak çok sayıda yanlış strateji izlenerek oluşturulmuş içerik sizden hızla uzaklaşmasına neden olacaktır. Ve bir daha sıralamada sitenizi gördüğünde tıklamayacaktır. Neyi mi kastediyoruz? Elbette ki aşırı derecede ‘long tail keywords’lere odaklanmış, kaliteli içerik yerine tabir-i caiz ise cümlelerle ‘top çevirme’ yapan ama hiçbir şey anlatmayan metinler…

Dijital dünyada kaliteli içeriklerle ve doğru strateji ile var olmak sizi ileriye taşıyabileceği gibi hatalı süreçler de geriye gitmenize neden olacaktır. Vayes Dijital olarak bu alanda eğitimli ve deneyimli kadromuzla içerik pazarlamanızın tüm teknik ve deneyim gerektiren süreçlerinizi sizin için üstlenebiliriz.

0 (212) 855 94 04 ‘ten bize ulaşabilir veya iletişim sayfasından formumuzu doldurabilirsiniz. Size en kısa sürede dönüş sağlayacağız.

Vayes Profesyonel Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Etiketler
  • SEO
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.