Doğru Web Sitesi Şirketi Nasıl Bulunur ?

Ocak 05, 2020 -

Güzel ve dikkat çekici bir web sitesi, işletmenizin yeni müşteri edinimi sağlayarak işlerinizi büyütebilir dijital pazarlama enstrumanlarının başında gelmektedir. Bu nedenle sıfırdan yeni bir web sitesi tasarımı yaptırmak üzere bir web tasarım şirketi arıyorsanız veya mevcut web sitesini yenilemek istiyorsanız, doğru web tasarım şirketini bulmanız gerekir.

Bunun için birbirinden farklı beceri setlerine ve uzmanlığa sahip birçok web tasarım şirketi bulunmaktadır. Ancak, gereksinimlerinizi anlayan ve bütçeniz dahilinde size en iyi çözümleri sunma yeteneğine sahip en iyi web tasarım şirketini bulmak için seçici olmanız gerekir.

1. Web Tasarım Yaptırırken Gereksinimleriniz Hakkında Net Olun

Proje gereksinimlerinizi birkaç web tasarım firmasına göndermek ve onlardan bir teklif istemek iyi bir fikirdir. Bu, firmaların çıktılarını ve beceri setlerini karşılaştırma şansı verir. Eğer ki sektöründe uzman ve ne sattığını bilen bir firma arıyorsanız, sizin için gerekli olanı anlayacaktır. Gereksinimlerinizi anlattığınız bir web tasarım şirketi istekleriniz doğrultusunda bir teklif yada ürün oluşturamıyorsa tekrar değerlendirme yapmalısınız.


2. Web Tasarım Portfolyoları Olmalı

Sirketiniz için düşündüğünüz en ideal web sitesi tasalağını aslında sizler biliyorsunuz, işinizi en iyi şekilde sizler anlatabilirsiniz ancak, Web Tasarım firması seçerken daha önce yapılan çalışmalarda sizlere fikirler verecektir. Web site şirketlerinin portföylerine yakından bakın. İlgili çalışma örneklerini isteyebilirsiniz. Örneğin: Bir E-ticaret web sitesi arıyorsanız, geçmişte geliştirdikleri E-ticaret web sitelerini istemelisiniz. Portföyü değerlendirin ve doğru kararı verin. Tecrübeyi satın almak mı ? bedelini çok kez ödeyerek tecrübe kazanmaya çalışmak mı ?

Zaman kıymetli ise, işi bilen bir web tasarım şirketini seçin ve zaman maliyetini düşünerek satın almanızı yapın.


3. Web Siteniz Hazır ya Dijital Pazarlama ?

Hepsi bir arada şirket bulmayı deneyin. Grafik tasarımından SEO ya kadar tüm hizmetleri sunan bir web tasarım şirketi arayın. Bu, sizin ve şirketin daha görünür bir fikir veya işiniz ve gereksinimlerinizi almasını sağlayacaktır. Öte yandan sadece web tasarım diye bir olgu artık neredeyse kalmadı, web sitesi bir kart vizit değildir, bıraktığınız yerde kalacak bir iş yapacaksanız dijital pazarlama fikrine henüz yaklaşmış sayılmazsınız hemen dijital pazarlama ile nasıl yeni müşteri edinilir fikir ve daha fazla bilgi için tıklayın.

4. İçerik Yönetim Sistemi (CMS) var mı ? yoksa Statik Site mi ?

Web siteniz için bir İçerik Yönetim Sistemine (CMS) ihtiyacınız vardır. Tasarımcınız size statik bir HTML web sitesi öneriyorsa, ona on yıl geriye gidebilmesi için bir zaman makinesi bulmasını söyleyin. Projeniz için doğru web tasarım firmasını seçmeden önce ödevinizi yapmak çok önemlidir . İncelemelere ve önerilere göz atabilirsiniz. Uzmanlıkları ve hizmetleri hakkında fikir sahibi olabilmeniz için müşterilerin referanslarını okuyun.

5. Sizde Kendi Ödevinizi Yapın: İncelemelere Göz Atın

Bu şirket veya proje için doğru web tasarım şirketi kesinleştirmeden önce ödev yapmak gereklidir. Değerlendirdiğiniz Web sitelerinde bulunan referanslara - yorumlara ve önerilere göz atın veya doğrudan diğer önerileri isteyin. Ayrıca, şirketin önceki müşterileri ile nazik bir konuşma yapabilir ve geri bildirim isteyebilirsiniz. Referanslarını saklayanlardan uzak durmalısınız. Şunları sorabilirsiniz.

  • Web tasarım firmasının desteği nasıldı?
  • Projeyi zamanında teslim ettiler mi?
  • Müşteri dostu mu? Ve diğer sorular sizi sonuca götürebilir.

6. Tasarım Trendlerine Aşinalar mı ?

Bir web tasarımcısı, herkesin modern teknolojiyi kullandığı en son tasarım trendlerine ayak uydurmalıdır. Müşterilerin modern görünen bir web sitesine veya kuruluşa güvenmesi daha olasıdır. Bir web tasarımcısı düz tasarım, paralaks, kaydırma ve diğer çeşitli stil ve öğelere aşina olmalıdır. Ancak, modern ve klasik tasarım arasında bir denge olmalıdır.
Çünkü ancak bu şekilde sadece kendi yolunda benzersiz ve taze görünebilir bir web sitesi oluşturulabilir.

7. Nasıl İletişim Kurduklarını Analiz Edin

İletişim, iyi web sitesi tasarımı için anahtardır. İhtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi web tasarımcılarına açıklayabilmelisiniz. Ve gereksinimlerinizi anlıyorlar mı, anlamıyorlar mı?

Yanıt nedir, cevap nasıl?
Projeniz hakkında biraz kafa karışık görünüyorlarsa, tekrar açıklamaya çalışın, yine de devam ederse, projeyi verme fikrini kapatın.

8. Duyarlı Reponsive Tasarım ?

Duyarlı bir web sitesi bir trend değil, bu günlerde bir web sitesi tasarlamanın en iyi yoludur. Bir web tasarım şirketi iyi duyarlı tasarım konusunda bilgili değilse veya ayrı mobil web sitesinin daha iyi bir seçenek olacağını size önerirse, yanlıştır. Tamam, ayrı mobil sitelerin bazı avantajları olabilir, ancak duyarlı tasarım genellikle tercih edilen bir çözümdür.

9. Kendi Fikirleri Var Mı

Tasarımcınızın sizi anlaması önemli olmakla birlikte, aynı zamanda herşeye evet diyen biri de olmaması da önemlidir. Kaliteli web tasarım firmaları yaratıcı ve inovatif düşünceye sahip olmalıdır. Ürününüzü bu yaratıcı ve inovatif düşünce etrafında geliştirebilecek firmalar sıralamasında ilk sırada olmalılar. Yeri geldiğinde çalıştığınız firma fikrini ortaya koymalı ve hayır diyebilmeli.

10. Ucuz Web Sitesi mi ?

Web siteniz işinizin en etkili parçası olacak. Burası zamandan ve paradan tasarruf etmeyi göze alamayacağınız yerdir. En iyi web tasarım şirketi arayan bir şirket iseniz, iş gereksinimlerinize göre en uygun yada ideal web tasarım çözümleri sunabilecek bir web tasarım firması aramalısınız.

Küçük web tasarım şirketlerinden daha ucuza daha hizmetler alabilirsiniz. Harcadığınız para için maksimum değeri elde etmeniz çok önemlidir.

Dolayısı ile işi iyi bilen ve günümüz şartlarında doğru bir rakam tercihi ile sitenizi yaptırmayı denemelisiniz,

Bir web sitesi ücreti ne olmalı diye düşünüyorsunuz;

Sizlere şimdi yardımcı olalım gelin birlikte değerlendirelim.

Hazır yada paket olamayan iyi bir web sitesi yaptırmak istiyorsunuz,
bu çalışma için ortalama süre minimum 1 yada 1 buçuk ay olmalıdır.

Peki bu çalışmanın çıkabilmesi için nasıl bir ekibe ihtiyaç vardır ?

- UX - UI Tasarımcı
- Front - End Developer
- Back - End Developer
- Proje Yöneticisi 

Bu ekibin şimdi 1 aylık maliyetini hesaplayın eş zamanlı olarak 2 iş çıkarabileceğini varsayalım toplam maliyeti 2 ye bölelim.

Şimdi artık iyi bir firmadan alacağınız web tasarım çalışmasının ortalama ne kadar tutacağını tahmin edebilir durumdasınız.

İster sıfırdan bir web sitesi tasarımına ihtiyacınız olsun ya da var olanı yeniden tasarlamak olsun, fikirlerinizi anlayan ve bunları gerçeğe dönüştüren uzman profesyonelleri aramalısınız!

Etiketler
  • Web Tasarım
  • Videolu Blog
  • Popüler Bloglar

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.